Онлайн гра Heroes at War (Герої Війни)

Heroes at War огляд браузерної гри на комп'ютер

Heroes at War це захоплююча браузерна гра в жанрі стратегія про середньовіччя, випущена в 2016 році, майже відразу знайшла велике співтовариство шанувальників. Apex Point спочатку створював цей проект під платформу андроїд, але незабаром була випущена версія і для ПК. На даний момент доступна на шести мовах, в тому числі і російською. Увійти в гру можна з одного аккаунта як з комп'ютера, смартфона, а також з додатків в соціальних мережах і це дозволило виростити навколо себе велику кількість фанатів за короткий проміжок часу.

В деякій мірі в цьому проекті, ви дізнаєтеся безліч ігор і побачите явні подібності, можна сказати, що тут розширений набір сеттінгом і гра просто ввібрала в себе найкраще. Як не дивно, але ви зустрінете навіть трохи фентезі і магічних істот. Війни дуже масштабні, війська численні і різношерсті, короля можна брати в битви, одягати його і крафтити йому предмети.

Щоб сісти на бравого коня і відправиться в пригоди за своїми лицарським справах потрібно зареєструватися, також авторизуватися і зробити перший вхід можна за допомогою соціальних мереж вконтакте, однокласники, фейсбук, що значно прискорить цей процес. Будь-хто може грати безкоштовно по free-to-play, але є преміум магазин з донатом, який дозволяє швидше інших розвиватися.

ЖанрСтратегія, MMORTS, Фентезі
РозробникApex Point Games
ВидавникApex Point
Особливість2D, Flash, Android версія
Дата виходу15.05.2016
Офіційний сайтhaw.apexpoint.com

Сюжет простий, йде боротьба за владу, ви в ній участь і теж бажаєте зійти на престол. Спочатку у вас не буде навіть армії, а замок не буде оточений стінами, їх необхідно буде відбудувати. Головне архітектурне спорудження на ваших землях замок, саме з нього почнеться розвиток вашого міста. У грі Heroes at War багато квестів і івентів за проходження яких ви будете винагороджені золотом і коштовним предметами, їх ігнорувати не рекомендуємо. Всю історію цього світу не впізнати одразу, вона розкривається у міру проходження по сюжету. Головний герой позбавлений спогадів і лише частково щось спливає в його розумі. На карті кожного королівства є реліктове місце під назвою "Чудо Світу", володіння їм дає нечувані багатства.

Інтерфейс

Управлятися вам доведеться тільки мишкою, клавіатура буде необхідна, тільки для спілкування з іншими гравцями і своїм кланом для узгодження дій. Інтерфейс адаптується автоматично під будь-який дисплей, кнопок небагато, вони розділені на зони і згруповані за типами, навігація не наляписто і не заважає користувачеві спостерігати безпосередньо за ігровою зоною.

Можливостей безліч, хоча все досить стандартно як для стратегії, але при цьому кількість будівель і юнітів в Heroes at War просто зашкалює, вам буде, де розгулятися. Як і в багатьох подібних проектах, ви здобуваєте, виробляєте, або збираєте ресурси, розвиваєте інфраструктуру для збільшення населення, що дозволяє зібрати сильну армію і відправиться на війну, це основна мета.

У вашому арсеналі дій буде: будівництво, вдосконалення, дослідження, рекрутинг, розвиток героїв, торгівля і дипломатичні відносини. А в цілому все однотипно, дійшли до певного рівня розвитку і виходите на глобальну карту, щоб воювати, торгувати, укладати союзи з реальними гравцями. Коротко кажучи, чогось екзотичного і новаторського ви не побачите.

Heroes at War системні вимоги та характеристики

Гра споживає дуже мало ресурсів вашого девайса, на самих бюджетних смартфонах працює без лагів, якщо ви граєте на ПК, то проблем точно не буде. Необхідний лише браузер з останньою версією flash player і клавіатура, а вимоги просто смішні.

Ресурси та будівництво

Ресурси є основою і природно, чим їх більше, тим краще, і тим більше грізну імперію в Heroes at War ви відбудуєте. Є шість видів ресурсів, одні необхідні для прожитку ваших підданих, інші для зведення будівель, а треті для створення армії, все їх потрібно здобувати або виробляти, а можна полегшити собі завдання і когось пограбувати.

• Дерево, камінь, залізо - для їх видобутку необхідно побудувати спеціальний будинок, вони потрібні повсюдно, як для будівництва, так для апгрейдів і збору армії.
  • Зерно - також потрібно звести спеціальний будинок і чим більше, тим краще, так як витратиться його багато і дуже швидко. Необхідний для найму та утримання солдатів і для деяких будівель.
  • Срібні монети - головне платіжний засіб, необхідне для будь-якої покупки, для будь-якої будівлі, а також для найму та утримання війська в походах, використовується в торгівлі і обміні на ринку.
  • Кристали - це той самий горезвісний Донат, але не впадайте у відчай, їх можна отримувати за успішне виконання квестів, вони є універсальним засобом, а в деяких випадках єдиним для прискорення ігрових процесів.

Ваше місто має внутрішні і зовнішні кордони, замок і адміністративні будівлі відділені від інших будівель. Ресурсно-видобувні споруди, такі як ферми, хатини дроворуба, каменоломні, рудники знаходяться за межами стін. А військові, освітні і культові, знаходяться в безпечній зоні в межах замку, такі як: казарми, склади, університети, зали тіней. Але власне стіну, ви можете поставити, де вважаєте за потрібне. Залежно від рівня будівлі, ви будете отримувати різну продуктивність.

Наука і технології

Науковому процесу в Heroes at War відведена основна роль, по мірі відкриття нових технологій, ваше королівство переходить на вищі рівні розвитку, внаслідок чого, ви отримуєте кращі будови, більш сильні війська і кращий апгрейд для головного героя. Гілку технологій можна розділити на військову і економічну. Для першої необхідно побудувати військову академію, в якій поліпшуються параметри війська і оборонних споруд. Для другої потрібен університет, в ній найбільша кількість поліпшень пов'язаних з економікою, героєм і крафтом речей.

Герой і крафт предметів

Вже так повелося, що в стратегії додають персонажа для різноманітності ігрового процесу і більшою захопливості. За кожну битву герой отримує досвід, який використовується для підвищення навичок. Ці навички дають вагому прибавку до показників і характеристикам очолюваному війську під керівництвом вашого героя. Або можна піти іншим шляхом і прокачувати економіку, що теж дає відчутні результати.

Предметів ж не сильно багато, щоб говорити про різноманітність, є шолом, обладунки, рукавички та взуття, а так само один слот для біжи і природно зброю. Існує п'ять рівнів для кожної речі. Можна, наприклад вміння прокачати для містобудівника, а речі прокачати під воєначальника, і тим саами ви знайдете баланс і золоту середину для вироблення успішної стратегії.

Армія і битви

На старті в вашому розпорядження буде ополчення, зібране з жителів поселення. У міру розвитку вам буде доступно багато юнітів, таких як пращники, правоохоронці, вершники, лицарі, лучники, друїди арбалетчики, катапульти та інші, і їх можна апгрейдити, чим вище рівень, тим крутіше параметри. Кожен юніт володіє такими характеристиками як: захист, атака, швидкість переміщення і місткість для награбованого.

Як не шкода, але Heroes at War не може похвалитися візуалізацією битв, втім, мало проектів з не автоматичними битвами такого жанру, адже в іншому випадку битви затягувалися на багато годин. Успіх бойового походу залежить в першу чергу від розвідки і правильної оцінки сил противника. По-друге потрібно розбиратися в показниках кожного типу ютітів, від цього ви відштовхуєтеся при побудові стратегії, так як одні можуть бути ефективні проти піхоти, а інші просто на просто можуть стати марним гарматним м'ясом. А для відбиття атак потрібно застосовувати зовсім іншу тактику.

Бій проходить наступним чином, вибираєте собі жертву, шпигуєте за нею, оцінюєте ризики і отриману в результаті вигоду, на карті можуть бути замки як AI, так і справжніх гравців. Далі підбираєте типи військ, збираєте армію, комплектуєте її і натискаєте атакувати, вашим солдатам знадобиться певний час, щоб досягти мети, а в цей час противник може контратакувати, або третя сторона вирішить скористатися вашою відсутністю і пограбувати вас. Також можна накласти підсилювальні закляття, які додадуть бонусні параметри.

Кланова система

Організація кланів нічим не відрізняється від інших ігор, об'єднання допомагають спрощувати будь-яку складову ігрового процесу. Є кланові квести, за успішне виконання яких, ви будете винагороджені кристалами і подарунками. Кілька кланів можуть входити у військовий блок, можна здійснювати спільні атаки і допомагати слабким учасникам. У кожного клану є своя цитадель і верховний командувач. У спеціальному кабінеті можна подивитися всю відповідну інформацію, і місце в рейтинговій таблиці.

Мультиплатформена
Бесплатное распространение
Є де розгулятися, любителям будувати будівлі
Донат майже не впливає на проходження гри
Дуже багато різних видів юнітів
Рольова складова
Одноманітний геймплей
Не багатий саунд-лист

Любителям стратегій про середньовіччя Heroes at War обов'язково буде до вподоби, геймплей ретельно продуманий, екран не обліплений хмарою всіляких іконок. Все просто і нічого зайвого, але вимогливим геймерам цей проект здасться шаблонним і примітивним. Графіка не картонна, а колірна гамма можна навіть сказати, виконана за канонами найперших версій "Епохи Імперій". Фанати даного жанру, просто не зможуть відірватися, тим більше вона дуже проста в освоєнні, особисто ми залипнули на пару місяців і до сих пір прокачуємо свою імперію. Відсутня потреба в скачуванні клієнта, так як проект браузерні і споживає мало потужності вашого ігрового девайса.