Онлайн гра Rage War в жанрі сітібілдер

Rage War огляд містобудівної гри в детальному описі

Rage War це браузерна кроссплатформенна військово-економічна стратегія з містобудуванням і всіма плюшками властивими MMORTS. У грі безліч епох, гравець почне свій шлях з кам'яного віку і закінчить паровими двигунами. Вам свою цивілізацію доведеться рухати від примітивних знарядь до високотехнологічних апаратів, що дозволяє домінувати над іншими гравцями. Головна складова це війна, дикі часи вимагають застосування сили, щоб вижити. Але в першу чергу потрібно подбати про фінансове благополуччя, спорудити лісопилки, почати розробляти кам'яні кар'єри, побудувати ферми для виробництва їжі, від усього цього залежить розвиток первісної общини. Адже технології вимагають багато багатства і робочих, тим більш технологічні ваша армія, тим більше шансів протистояти ворогові і не зникнути спочатку зародження цивілізації.

Студія Fury Studio знала, що створювала і через пару років гра Rage War стала доступна в шістнадцяти мовних локалізаціях, в тому числі і російською. Проект повністю безкоштовний і поширюється по моделі free-to-play, якому властивий платний контент і можливість доната. Грати можна прямо в браузері або завантажити спеціальну установчу версію для PC або MAC, до того ж є версії для мобільних пристроїв Android і IOS, діє єдиний аккаунт для всіх версій.

Щоб стати на шлях розвитку свого поселення часів кам'яного віку необхідно для початку зареєструватися на RBKGAMES, створивши обліковий запис, а далі вивчати цю всесвіт первісних воїн і слідувати рекомендаціям наставника на перших рівнях гри.

ЖанрСтратегія, Історичний, Середньовіччя, Сітібілдер, MMORTS
РозробникFury Studio
ВидавникXS Software, RBK Games
Дата виходу2014
Офіційний сайтragewar.com

Гасло гри Ragе War говорить, що час небезпечно, адже людство проводило експерименти з простором і часом і трапився розрив, який привернув до плутанини, і все епохи перемішалися. Вам необхідно буде розвиватися, і відтворювати втрачені технології, щоб зібрати розкидані деталі машини часу по епохах. Для цього вам потрібно керувати могутнім королівством, і об'єднається з іншими гравцями для цих пошуків. Хто раніше відшукає всі деталі, той і переміг. Є сім континентів, на кожному з яких прихована одна деталь машини часу.

Інтерфейс в першу чергу був адаптований для мобільних платофрм, а потім вже гра на піку популярності стала доступна і на ПК. Кнопки, що випадають списки і з'являються вікна великих розмірів, та такі що по ним складно промахнуться, вся стилістика однакова для кожної версії. Управління зрозуміле, що не переобтяжене зайвим, для якого потрібна лише миша.

Пригоди в Rage War починаються з навчальних місій, де вас познайомлять з інтерфейсом і основами геймплея. Головна складова це війна, але для цього необхідно розвинути своє поселення, економіку і вивчити необхідні технології. Тому потрібно добре облаштувати базу, для цього дається величезна територія, поділена на клітини, де можна розмістити понад сотню будівель. Але всі ці території захаращені перешкодами, такими як дерева і каміння, їх потрібно розчищати, а в нагороду будете отримувати ресурси, населення і в рідкісних випадках алмази. Поруч з вашим поселенням знаходиться розібрана машина часу з відсутніми елементами, яка буде вам допомагати. Будівлі поділяються на:

• Житло;
  • Які дають багатство;
  • Виробляють товари;
  • Культурні будівлі;
  • Військові;
  • Захисні;
  • Дороги;
  • Чудеса світу.

Крім стандартних ресурсів золота, населення і алмазів, є ще три показника, які не впливають на будівництво та найм солдатів. Необхідно стежити за рівнем культури, адже її показник впливає на виробництво і на вербування солдатів, для її збільшення потрібно будувати спеціальні будівлі. Очки лікування дозволяють дешевше відновлювати армію, очки рейтингу дозволять підніматися по лігам і отримувати великі нагороди за виконання квестів.

Сюжетна лінія вплетена в древо технологій і у вас не вийде ігнорувати науку. Так як квести вас змусять вивчити що не будь, і в кінцевому підсумку у вас буде доступ до інших будівель і до нових юнітів. З цієї частини нічого нового, все вкрай типово для будь-якої стратегії, тільки тут сім епох, в загальній сумі їх більше сотні. Це та причина, по якій пригоди по грі будуть нудними, так як за одну годину вивчається одна одиниця науки. Практично весь час в грі ви будете витрачати на PvE, так як необхідно пройти кампанію. Тому що гра має логічний кінець по завершенню пошуків всіх відсутніх деталей. Але, а після розгойдати можна брати участь в турнірах і боротися проти інших гравців в PvP режимі.

Rage War системні вимоги та характеристики

Битви в Rage War діляться на дві частини: атака і захист, але при цьому вона проста. У ній можна відразу розібратися і при цьому саме дійство не втрачає, ні в видовищності, ні в тактиці. У режимі атаки у вас є можливість пустити своє військо кількома хвилями. Солдат можна відправити захоплювати ворога з декількох сторін на підступах до його базі. У режимі захисту загарбникові потрібно подолати пастки, захисні споруди, зміцнення, вежі. Якщо захисник витончено організує розстановку своїх будинків, то загарбникові доведеться не солодко.

Юніти різноманітні і в залежності від епохи буде змінюється скін і візуалізація битви, але призначення буде залишатися таким же. Битви прості і дуже примітивні, але і в цьому випадку можна налажати, і тому необхідно розбиратися в сильних і слабких сторонах кожного юніта, щоб ефективно розставляти їх перед боєм. Кожен юніт володіє наступними характеристиками:

• Бажана мета;
  • Пошкодження;
  • Дистанція;
  • Рівень життя;
  • Кількість солдатів в загоні.

Перше що потрібно зробити, так це підібрати необхідну тактику, це дійство полягає в наступному, гравець повинен розставити перед базою противника свої війська. Причому вона дуже важлива, так як необхідно подолати безліч перешкод і захисних споруд, які завдають шкоди. Але не обов'язково розносити всі будівлі і ворожих юнітів, так як знищення головної будівлі позначає перемогу над противником. Але, коли вже на карті налічуються сотні юнітів, то тут все залежить від досвіду і кмітливості гравця.

Оборона в Rage War не менше цікава, крім захисних споруд в розпорядженні обороняються є юніти, які підходять однаково добре, як для захисту, так і для оборони. Різниця полягає в тому, що у сторони, що обороняється є захисні споруди та інші споруди, значно сповільнюють просування атакуючих. Яким потрібно брати в похід значно більше юнітів, і втрати у них незрівнянно більші, ніж у захисників.

Вільне будівництво
Реалістична економіка
Графіка Unity3D
Квести добре вбудовані в сюжет
Автоматичні бої
Класична стратегія, нічого нового

Rage War це барвиста історична стратегія c сітібілдінгом, який сподобається любителям ферм, технологій багато і вони різні для кожної епохи, різноманітних будівель достатня кількість щоб задовольнити рядового фермера. Науку можна розвивати не лінійно, а в залежності від ваших потреб і переваг. Бої відбуваються автоматично, але на результат можна вплинути. Єдине, що відрізняє від типових ігор подібного роду так це бій за типом Tower Defense. В цілому любителям неквапливо будувати будиночки і без зайвого екшену повоювати рекомендуємо.