Онлайн гра 1100AD Domination

1100AD огляд гри стратегії про середні століття з лицарями

1100AD це класична олдсукульная масова онлайн стратегія на тему середньовіччя для браузера, яка заслуговує особливу увагу серед гравців рунета. Ігровий світ досить таки добре відображає ту епоху, а графічний стиль був узятий за основу старих військово-економічних ігор початку 2000 років. За великим рахунком цей браузерний проект відрізняється лише своєю атмосферністю. Тут ви зустрінете старовинні величні замки, а з просуванням побачите конкістадорів і навіть древніх цивілізацій, таких як ацтеки і інки. Крім військових походів і приєднання інших земель, у вас буде можливість торгувати, будувати фортеці та поселення, що дає право назвати цей проект ще і містобудівним симулятором.

Так як світ в 1100AD відкритий, то доведеться розвиватися не тільки економічно, але і розвивати свою армію, так як після двох тижневої фори на вас може напасти будь-який інший гравець. Затягнуте навчання може відлякати навіть досвідчених гравців, але воно того варто, так як це допоможе вам швидше просуватися. Зауважте, що необхідно пропорційно збільшувати з кількістю будинків і населення для обслуговування. Але, не забувайте, мала кількість своєї армії при обороні можна компенсувати високими і міцними стінами, як і личить для середньовіччя.

Для того щоб почати грати необхідно зареєструватися, створивши аккаунт на порталі RBKGAMES, який також дасть вам доступ до безлічі інших проектів. На офіційному сайті представлена тільки російська версія і сервер з активною спільнотою, ви зустрінете геймерів тільки з СНД. Завдяки поширенню по free-to-play можна грати безкоштовно, але це має на увазі наявність преміум магазину.

ЖанрСтратегія, MMORTS
РозробникAmbergames
ВидавникRBK Games, Ambergames, Aeria Game
Дата виходу15.07.2014
Офіційний сайтrbkgames.com/games/1100ad

Зі старту в вашому підданстві буде маленьке містечко, де ви будете правлячим лордом, а в подальшому просуванню по сюжету ви стані повноправним королем і в вашому розпорядженні буде величне королівство. Всім новачкам дається фора в розмірі 14 днів з моменту входу в гру, так що ви встигнете підготуватися до ведення війни, а не здобудете поразки вперше годинник. Світ 1100AD похмурий і повністю вас занурить в середні століття, всі локації заповнені королівствами, як справжніх гравців, так і ботів (AI). Вся гра ділиться на три частини такі як будівельна, захисна і завойовницька і невід'ємною частиною гри є укладення союзів, без надійних соратників вам буде межі важко досягти могутності і успіху.

Інтерфейс навіть досвідченим геймерам здасться занадто мудрованим, а велика вкладеність меню зможе відлякати новачків в цьому жанрі. Все управління лягає на миша, клавіатура знадобиться лише для спілкування в чаті. Все ніби і стандартно, але в той же час сильно ускладнено для сприйняття пересічним гравцем.

Безсумнівно, є ті гравці, яким подобається весь час проводити в грі, але більшість геймерів непосиди і сидіти цілодобово безперервно буде вкрай складно. У 1100AD Domination майже все можна поставити на автоматичне виконання. Вся суть гри це розвиток міста в неприступну фортецю, що в свою чергу допоможе вербувати сильних воїнів і рости економічно для ведення воєн і приєднання земель, так як головна мета це створити могутню імперію. Крім цього в якості героя виступає король, яким ви керуєте, його можна брати в походи, а також одягати в обладунки, озброювати і покращувати його вміння. Ресурси можна добувати самому простим і стандартним способом для цього буде потрібно зводити спеціальні споруди або виконувати квестові завдання. Ну а якщо вам зовсім невтерпіж і в наявності є чимала армія, то можна відібрати необхідне золото у сусідніх слабших королівств.

1100 AD Domination системні вимоги та характеристики

Армія

Армія в світі 1100AD складається з десяти видів військ, які при грамотному побудові і взаємодії один з одним в малій кількості може здолати сильного ворога. А з наявністю героя в загоні її ефективність збільшується в рази. Всі солдати діляться на чотири типи:

• Піхота - це самий основний рід військ, який використовується для облог і оборони, долають стіни. Серед них ви знайдете таких як ополченці, воїни за списами, мечники.
  • Стрілки - це як ви здогадалися бійці далекого бою, також як і піші можуть долати стіни замків, але з меншою швидкістю. Зона ураження ворогів набагато ширше, ніж у кого не будь. Є три види: звичайні лучники, арбалетників знаходяться на середній дистанції, але більш точні, ніж звичайні лучники. Самі потайливі і маневрені, а також зіркі рейнджери.
  • Кіннота - найсильніший рід військ і одночасно найдорожчий. При правильному управлінні може наносити блискавичні і нищівні атаки. Але крім ударних, є і кінні розвідники, які можуть добути безцінні відомості для перемоги над ворогом.
  • Облогові знаряддя - це саморобні знаряддя для руйнування будівель і стін супротивників, самі повільні, перешкоду можуть здолати, тільки зруйнувавши її.
  • Найманці - в цю групу входять піхотинці, стрілки і вершники і навіть Баліста, просто так їх найняти не вийде, необхідно побудувати спеціальні будівлі або заволодівати замками на певних локаціях. Грошей і очок слави для їх рекрутингу знадобиться не мало, так само їх можна переманити на свою сторону з армії ворога.

Герої

У якості героя в 1100AD виступає король, він же полководець. Його не просто можна, а й потрібно брати з собою, так як він посилює, прискорює армію. Крім цього є пасивні і активні навички, які можна прокачувати в залежності від ваших бойових переваг. Для їх прокачування потрібні окуляри навичок, які можна отримати безпосередньо під час битв. Для армії можна вибрати свою назву і іконку. У разі поразки і загибелі героя, він не зникає безповоротно, через певний час в залежності від рівня він відродиться.

Артефакти

Можна провести багато аналогій з іншими іграми, але в 1100AD вони використовуються виключно для поліпшення навичок героя. Вони можуть надавати тимчасове і постійне вплив, так би мовити активні і пасивні властивості. Тимчасові використовуються при атакуючих і захисних заклинаннях. Так само можна з декількох предметів або дорогоцінних каменів зібрати композитний артефакт. Але, якщо ви не розумно командуєте своїм полководцем і армією зокрема, то артефакти вам не допоможуть, вони є, тільки лише додатковими бонусними очками до основних параметрів солдатів. Діляться на міські, що значить можна за їх допомогою звести особливі будівлі. І на святкові, які активні лише під час якоїсь події або акції.

Містобудування і розвиток свого поселення

Більшості гравців подобається за великим рахунком лише воювати і розіб'є ворогів, але щоб досягти цієї мети необхідно довго і ретельно розвивати свої міста, адже ви не зможете, стати імперією, якщо ваше королівство буде складатися лише з одного замку. Всі будівлі можна розділити на п'ять груп, такі як:

• Економічні і суспільні - ринок, таверна, верф, бібліотека, замки.
  • Ресурсні - рудник, лісопилка, каменоломня, комори, сховища, схованки, колодязі, ферми.
  • Військові - казарми, конюшні, майстерні, кузні, фонтани слави.
  • Артефактні - перераховувати їх можна довго, якщо коротко, то це будівлі, що дають бонусні очки до чогось.
  • Оборонні - стіни, ворота, сторожові вежі.

Локації

Локації в 1100AD різноманітні і в їх кількості та призначення спочатку можна заплутатися, серед яких ви зустрінете: занедбані рудники, печера монстрів, селище варварів, храм друїдів, чорний замок, покинутий університет. Всі вони діляться на три типи:

• Квестові - назва говорить про те, що ці локації з'являються під час виконання завдань, наприклад такі як печери, селища, рудники, занедбані замки. Їх можна зустріти лише тільки після того як локація буде повністю досліджена. Під час дослідження з великою ймовірністю вам доведеться відбивати атаки ворога.
  • Тимчасові - з'являються випадковим чином і у випадковому місці, активні лише 36 годин з моменту появи. Воювати ж ви тільки в рідкісних випадках будете проти слабких загонів, за перемогу над якими ви отримаєте титули.
  • Табори найманців - в них ви зможете найняти найбільш смертоносних воїнів, а також отримувати окуляри найманців.

Поради з розвитку для новачків

• Ресурси найголовніше, їх видобуток основне заняття, але не забувайте, що потрібні сховища, якщо вони будуть заповнені, то видобуток зупиниться і ви не отримаєте необхідну кількість для побудови або продажу. Зі старту здобувайте тільки камінь і дерево, так як це основний матеріал для зведення будівель. Коли займетеся рекрутингом армії, то активно здобувайте залізо.
  • Будівлі, для яких потрібно мала кількість часу лад, коли знаходишся в грі, а довго зводяться лад, коли в офлайні. Це допоможе економити час і нерви.
  • Не забувайте про поліпшення головного замку, так як від нього залежить відкриття нових технологій, прискорення будівництва і найму військ.
  • З самого початку наймай тільки піхоту, лицарів і лучників, так як вони дешевше і швидше наймаються, ніж кіннота.
  • Натаскувати свою армію і розвивати військове ремесло рекомендуємо з малозахищених містечок новачків або ще краще покинутих замків.
  • До армії обов'язково додавайте розвідників.
  • Зводите грамотно стіни навколо свого поселення і будуйте якомога більше ферм, так як від цього залежить кількість населення.
  • На ринку продавайте тільки надлишки і не будуйте помилкових надій, що не потрібен ресурс швидко продасте за вигідною ціною, так як попит не завжди є. В крайньому випадку, можете зробити обмін в таверні.
Олдскульний стиль гри
Можна вибирати формації армії
Можна прокачувати героя
Різні сервера
Не сучасна графіка
Потрібно обов'язково проходити навчання

Хоча і графіка у 1100AD не блищить особливою витонченістю, можемо сказати, що для фанатів цього жанру і стилю гра сподобається. А цінителям HD якості цей проект здасться дрімучої старовиною. Але є і ряд переваг і приємних особливостей, таких як широкі можливості для управління армією, як на етапі формування війська, так і безпосередньо на полі бою. Ви зможете позиціонувати свої війська в різних формаціях і комбінувати між собою різні типи військ. Розвиток героя дозволяє урізноманітнити ігрові режими і додає більший інтерес, так як героя можна розвивати і апргрейд. Інтерфейс з великою часткою ймовірності сучасним геймерам здасться застарілим і не зручним.

Але, динаміки додають події королівства, в яких можуть взяти участь абсолютно всі гравці і в нагороду отримати казкові багатства. А головна подія називається Королівська Цитадель, яке проходить за заздалегідь складеним розкладом. Це дійство проходить наступним чином, є величезна цитадель, а її атакує 4 ордена різних сторін, хто першим заволодіє її, той і переміг.