Онлайн гра Бананові війни - Менеджер про диктаторів!

BananaWars огляд і опис економічної гри

BananaWars це браузерна військово-економічна стратегія, яка є симулятором диктатора і в повній мірі відноситься до жанру менеджера. Гра виглядає забавною і добре проілюстрована з анімаційними вставками подій, але проект явно на любителя екзотики. Дуже розвинений мультиплеєр з захоплюючими турнірами, але весь ігровий процес відбувається в текстовому режимі. Подібного досить багато, і складно сказати, чому ця гра стала в міру успішною. Найімовірніше це специфічний сеттінг, який вам нагадає "Tropico".

Якщо не бути багатослівним, то сенс в бананових війнах такий, потрібно з бандою головорізів захопити владу в своїй країні. А потім завоювати держави що знаходяться поруч, брати участь в змаганнях, заробляти гроші і наймати більше солдатів, щоб підтримувати і розширювати свою тиранію. Така мила мальована гра для самих маленьких з покроковим посібником як стати справжнім диктатором.

Бананаварс ідеально підійде властолюбним геймерам, які бажають побувати в ролі деспота, який управляє і тримає в страху людей. На перших порах зі своїм бандформуванням ви візьмете владу в свої руки, а потім на вашому боці буде ціла регулярна армія, що складається з найманців. Цей твір було створено розробниками Nekki, які неабияк прославилися на ниві економічних симуляторів різних жанрів. Грати можна безкоштовно, і якщо ви знайомі з іншими іграми від цієї компанії, то наявність бустерів (ускорялок) спрощують взяття рівнів за донат, не буде для вас новиною. На час написання огляду в грі було 1 000 000 створених аккаутів, щоб почати необхідно пройти просту реєстрацію. На відміну від інших проектів Nekki тут в 99% випадків будуть російськомовні гравці.

ЖанрВійськова стратегія, Менеджер
РозробникNekki
Дата виходу2009
Офіційний сайтbananawars.ru

Забіжимо наперед, гра рясніє гумором, на чолі сюжету фігурує Барак Банана. А допомагає в усьому і наставляє його на праведний диктаторський шлях мила бабуся, яка місце того щоб в'язати светр з шкарпетками за серіалом, створює справжнього тирана. Тут поєднується непоєднуване, а саме серйозність і абсурд, причому з такими колоритами. Локація відбувається це центральна Америка і латиноамериканські країни, які крім жорстокості, бананів і психоактивних речовин, ні чого не виробляють. У подробиці вдаватися не будемо, так як тут відбувається все те, що має місце бути в деспотичних державах. З тією лише різницею, що розробники зробили тут великий упор на гумор.

Дружній інтерфейс для самих маленьких, так можна описати бананову іграшку, де є спеціальний розділ під назвою "Школа юного диктатора". Хоча розділів мало, серед яких вкладки: завдання, загін, магазин, битви, преміум можливості і міні-ігри, все ж навчання доведеться проходити. Так як ігрова механіка дуже різнопланова і в курс справи можна входити до місяця, але воно того варте. В цілому інтерфейс типовий для браузерних ігор заснованих на текстовому режимі і нічого особливого собою не представляє. Управління засноване на 100% на мишці, а клавіатура стане в нагоді тільки для листування в чаті, яким ви будете рідко користуватися через невисокого онлайну.

Ви молодий диктатор в одній з бананових недокраїн латинської Америки від цього і відштовхується гейплей, де основну масу часу ви будете витрачати на створення і розвиток своєї армії головорізів для підтримки деспотичних режимів. Кількість в рядах вашої армії грає не таке значення, як якість. Юнітів можна качати постачати гаджетами для ведення більш результативного бою, а також бустерами і всякими взривалками і бомбілкамиі. У битвах при інших рівних можна виграти тільки добре підготувавши своїх бійців і правильно провівши розстановку перед боєм. Не забувайте, що контракти укладаються на певну кількість боїв і тому, якщо прогавите, то залишитеся з голою дупою.

Ми вже говорили, але проходження квестів в деякій мірі схоже на латиноамериканську комедію. Наприклад, на перших рівнях вам потрібно опанувати беретом, а це вже буде ціла епопея, де ви зберете і шолом вікінга і капелюх Наполеона і циліндри і навіть кепку з пропелером. Крім нескінченних війнушек і найму солдатів, є ще міні ігри. Але найприємнішим є створення диктаторського затишку в своєму палаці, який можна обставити царської меблями, дорогими картинами. І звичайно тут головний атрибут бананової країни і диктатора зокрема це Роллс Ройс.

Суть зводиться до постійного нарощування найманців і збільшення награбованого добра в геометричній прогресії поки у диктатора не трісне харя. Можна бути одинаком або укладати політичні та військові угоди з іншими гравцями, але на повну котушку цю можливість не дає реалізувати малий онлайн. В цілому гра не є культовою і зійде лише для різноманітності, а не для постійного кача щоб хвалитися, який ви крутий геймер.

Banana Wars системні вимоги та характеристики

Бойова система, битви і трохи про юнітів

Щоб розгорнути війну або влаштувати терор, потрібні бійці, в бананових війнах можна зібрати повноцінну армію з різних родів військ, таких як: піхота, авіація, легка і важка техніка. Причому кожен юніт можна апгрейдити, а з кожним узятим рівнем додаються нові види солдатиків і техніки. Розробники додали сюди навіть гоночні баггі і джипи. Вся ваша армія ділиться на найманців, з якими потрібно укладати контракти. Є PvE і PvP режими, і всі вони проходять в автоматичному режимі, який анімований і в кінці раунду буде представлена таблиця з результатами бою. Від гравця залежить наступні, це передбачливість і холодний розрахунок з розумінням призначення юнітів зі слабкими і сильними їх сторонами.

В бананової сутичці у вас брати участь безпосередньо не вийде, доведеться забезпечити солдат амуніцією і розставити їх на бойовий карті і насолоджуватися анімованим екшеном. Від цього в більшій мірі залежить успіх, ніж від рівня і прокачування юнітів. Бої можуть проходити як проти ботів (AI), а також проти реальних гравців. Це можуть бути товариські матчі, турніри, тренувальні або просто проходження місій.

Кожен з типів і режимів битв поділяється за рівнем, так що новачки не зможуть перетворитися в хлопчиків для биття. Найчастіше ваші юніти десантуються з літака. На першому рівні у вас в розпорядженні буде п'ять головорізів. Далі самих тільки солдат може бути кілька десятків з одного боку плюс техніка, а десантування буде проходити кілька разів. Хоча передбачити ворожий склад досить складно, не забувайте, що кожен юніт ефективний в певній ситуації і обов'язково забезпечуйте всіх бійців лечілками і бомбілками.

З юнітами необхідно укладати контракти, продовження взаємовідносин буде коштувати бустерів, все юніти діляться на рівні. Коли ваш загальний рівень зростає, то солдат нижчого рангу можна розпустити або використовувати далі, але їх ефективність стає нижче. Кожну військову одиницю можна забезпечити гаджетом. Усього доступно три модуля, які не можна зняти і вони зникають зі смертю або звільненням. В цілому все виглядає навіть дуже просто і з гумором, так як вас вчити воювати буде бабуся Ісабель Гарсія Банана.

Відносно гаджетів, то вони покращують такі параметри юнітів: шкоди, броня, точність, дальність, перезарядка, швидкість. А бомбілки, являють собою бронебійки трьох видів: звичайні, криті і мега.

Квести і вбудовані ігри

Від квестів в бананові війни нікуди не піти, але проходити їх буде в задоволення, розробники стелили і дану жахливу історію зробили максимально смішний і кумедною. Тим більше виконання завдань добре винагороджується, такими речами як: розкіш для палацу, нові солдати, різні предмети і гаджети, а також бустери. Гарантуємо, якщо ви не сомельє в світі гумору, то посміятися буде над чим.

Часом квести і стрілянина набридає і в зв'язку з цим передбачено захоплююче проведення часу за вбудованими міні-іграми. Серед яких є місце малювання логотипу і камуфляжу для вашої армії і навіть конкурсам талантів. Можна влаштуватися в бананову газету, та опанувати професію журналіста. А ті, хто хоче азарту можуть робити спортивні ставки або покриття барабани однорукого бандита. Природно всюди в нагороду ви отримаєте тонни бананів, які можна конвертувати в тони зброї для знищення ворогів.

Вбудовані міні-ігри
Простий інтерфейс
Можна обійтися без доната
Привабливе амплуа
Потрібно довго качатися

Бананові Війни це браузерний симулятор диктатора з унікальним сеттінгом від відомого розробника всяких менеджерів, в який потрібно пограти кожному цінителю подібного жанру. У грі море позитиву і вона є однією з кращих в російськомовному сегменті. Тут як ніде можна дати свободу своїм деспотичним нахилам. В цілому все зроблено на стилі, але особливих заворушок і кланових змусив не влаштувати, так як онлайн маленький і рідко перевалює за 500, але для фана і різноманітності зійде.