Онлайн гра Big Farm GoodGame в жанрі економічного симулятора

Big Farm огляд гри для ПК і докладний опис

Big Farm (Велика ферма) це браузерний симулятор ферми, черговий з тисяч, але не менш барвистий і захоплюючий. Банальностей в цій стратегії досить багато, штампів та ігрових механік, які ви вже могли бачити багато разів, але в цьому проекті все вигострить до ідеалу, графіка, інтерфейс та інше викличе захоплення у любителів мирних іграшок, де не потрібно паритися, а можна розслабитися після трудового дня. Якщо коротко, то офісний планктон буде в захваті, хоча вона і виглядає, немов створювалася для діточок, яким в майбутньому судилося копати грядки і годувати курочок. Довго чекати поки виросте ваша продукція не потрібно, посіяли кабачки, а через 7 хвилин можете їх нести на ринок.

Радує що, на перших порах буде легко розібратися у великій кількості контенту і ланцюжках виробництва через безліч NPC, які буквально проведуть вас за руку. І за ваші навіть дрібні успіхи буквально присплять бонусами, призами і навіть золотими монетами, щоб новачки не втрачали інтерес. Причому від всілякого інвентаря будуть розбігатися очі і кожен доведеться застосовувати, наприклад, вам потрібно удобрити яблуні, для цього потрібні лопати, відра і тачки і гній з компостом, який в свою чергу буде проведений на свинофермі і з відходів рослинництва.

Тут у Big Farm існує межі марудна і продумана всесвіт, де все роздроблене і поділено на цеглинки, які вам потрібно самостійно складати в кращому вигляді. Так як всю картину довершує лютійша конкуренція у вигляді змагань, де вигравати будете купони і всякі апчівки, причому найпростіше їх отримати, змагаючись з іншими гравцями.

Щоб почати займатися своїми фермерськими угіддями, необхідно зареєструватися, цей процес крайнього ступеня спрощений розробниками, а перший вхід в гру можна прискорити за допомогою facebook. Гра мультиплатформенна і є версія для мобільних пристроїв на IOS і Android, також гра набула широкої популярності в соціальних мережах, завдяки чому був зроблений величезний охоплення аудиторії. Хоча проекти від німецьких розробників з GoodGameStudios знають всі, і дивуватися не варто.

ЖанрФерма, Стратегія
Розробникgoodgamestudios
Дата виходу2012
Офіційний сайтbigfarm.goodgamestudios.com

У Big Farm немає передісторії, як і у більшості подібних ігор, ви простою є одним з мільйонів фермерів заполонили віртуальні простори цьому всесвіті. І ваша головна задача досягти успіху набагато більше, ніж всі інші. Зі старту вам дадуть мізерно малий клаптик землі з мінімальним набором насіння, саджанців і тварин, виростивши які ви отримаєте нікчемні гроші. Але найголовніше, вам доведеться боротися за ринки збуту з іншими гравцями і часом навіть занадто люто конкурувати. Ця боротьба буде всіляко підтримуватися регулярними квестами та змаганнями.

Тут інтерфейс настільки лаконічно вписується в весь антураж, що про зручність не виникає ніяких питань, він ідеальний. Весь функціонал згрупований і винесено з боків ігрової зони. Але, якщо ви є новачком, то вам на перших порах, куди клацати пояснять веселі фермери, серед яких буде красива рудоволоса дівчина Тесс. В цілому ритися у вкладках, щоб відшукати потрібну споруду або функцію не доведеться, тому що все знаходиться на поверхні. Управління абсолютно однокнопкове, у вашому розпорядженні тільки ЛФМ.

Як ви напевно здогадалися, в Big Farm ви будете вирощувати, збирати, обробляти і продавати. Ну, а щоб не нудьгувати, розробники додали змагання, де кращі нагороджуються медальками і іншими цінними призами. На початку вашого шляху в вашому розпорядженні будуть старі будиночки і сарайчики, але через пару тижнів гри у вас будуть величезні переробні фабрики. Для міських жителів буде саме воно, відчують себе справжнім селянином, будуть вирощувати овочі, злаки, фрукти, ягоди, одні відразу на продаж будуть йти, а інші на подальшу переробку. Але, ніяких відходів не буде, все, що можна продати покупцеві піде на корм тваринам. У вашому тваринницькому господарстві будуть і курчата і каченята і свині і корови і навіть коні. У вас справ буде сила-силенна, у вас завжди буде, чим зайнятися, так як цикл виробництва продуманий від "А" до "Я".

Через місяць другий у вас буде стільки грошей, що буквально їх не куди буде витрачати, і в підсумку все зведеться до змагань з іншими гравцями, де буде місце постійним гонок. Ви напевно і забудете, що є фермером, а просто на просто займетеся вбивання часу. Відносно графіки, то вона більш ніж красива, без цього в даному жанрі робити нічого, промальовані відмінно навіть дрібні деталі, такі як камені, травинки. Можливостей у грі досить багато, тому всім новоприбулим покладається ознайомлювальне навчання.

Ваші будні будуть дочиста складатися з квестів, навіть коли ви розгойдати до рівня магната в Big Farm, то для вас знайдуться відповідні завдання. Причому всі вони спрямовані на розуміння того, як краще масштабуватися і додавати продуктивних потужностей. Щоразу за серйозне виконане завдання ви будете отримувати елементи прикрашають ландшафт вашої ферми в загальному, а також ваше житло і прилеглу до нього територію. Мало буде купити корівок і пригнати їх у загін, необхідно ще їх годувати і так, щоб вони були задоволені, погано погодуєте і отримаєте мізерний прибуток. Вам реально потрібно буде стратегічно мислити, і продумувати розширення кожного сегмента в вашому господарстві. Розвиток тут, якщо що нескінченне.

Big Farm GoodGame системні вимоги та характеристики

PvP і битви з іншими фермерами

Так, ви все вірно розчули, у Великій Фермі можна стати розбійником і трохи напаскудити своїм опонентам. Ну, це сказано з великою натяжкою, це так би мовити дуелі, де потрібно змагатися в вирощуванні і обробці товарів для продажу в обмежений час. Є і групові, де можна викликати інших, прийняти місію, де до 10-ти осіб можуть протягом години старіють зробити, якомога більші надої молока, ніж їх конкуренти. Щось подібне є і в зборі ягід і в поливі помідорів з огірками. Головний стимул брати участь в цьому дійстві це репутація, сертифікати та навіть золото, одержуване в разі заняття призових місць.

Ігрові валюти

Почнемо з того, що в Big Farm проблем з фінансами практично ніколи не буває, крім початкового етапу. Вашим головним болем будуть бустери і час з очками дій. А так ресурсів буде валом. Ось донатити доводиться лише через економію часу, адже справжнім магнатом можна стати при досягненні фінальних рівнів розвитку. А це може стати вічною дорогою, якщо ви не можете приділяти належну увагу своєму віртуальному господарству. Всього є чотири цінні циферки на ваших індикаторах, а саме:

• Бакси - їх ви будете отримувати в необмеженій кількості, що на певному етапі гри їх стане як листя на дереві. Основним джерелом ваших грошей будуть покупці приходять самостійно до вас, а решта це квести і нагороди за досягнення.
  • Золоті монети - це преміум-донат валюта, але трохи золота можна отримати за квести, що на першому етапі буде хорошою ускорялкою, і ви зможете оцінити можливості відкриваються перед вами.
  • Репутація - важливі лише в тому випадку, якщо ви бажаєте конкурувати і боротися за звання кращого гравця в цьому всесвіті.
  • Сертифікати - необхідні для доступу до будь-яких будівель, технологій і товарів, отримати можна лише за виконані квести.

Соціалізація і взаємини

Як не дивно, але упор в Big Farm зроблений не на прокачку на самоті, а на активні взаємини, тим самим зробивши багато користувачів гру з конкуруючим чинником, що стимулює виробляти більше і робити краще. Ще на цьому віртуальному ранчо передбачена колективна система місій. Хоча тут не можна увірватися з військом на сусідню грядку, розвернувши її, але довести одним із способів перевагу своєму конкуренту можна. Наприклад, рівним за рівнем гравцям дається одне завдання, де потрібно провести певну кількість товару швидше і кращої якості.

Тут навіть є пасивний аналог кланів, що є в військових стратегіях, тільки тут все мирно. Наприклад, якщо ви хороший хлопець, то інші учасники ліги можуть вам дати необхідну кількість ресурсів для розвитку. Але, якщо ж ви інтроверт і боїтеся людей, то помідорами в вас кидатися не будуть. Можете просто мирно розвиватися, як хочете, і навіть ні з ким не змагаючись, це теж принесе чимало задоволення.

Поради з розвитку в Big Farm на перших порах

• Продумуйте всі свої дії, так як вони впливають на майбутнє, хоча гра і гранично проста, але щоб домогтися успіху необхідно намагатися.
  • Гра умовно розділена на тваринництво, садівництво і городництво і можна розвиватися в усьому посередньо або вибрати чіткий напрям вашої ферми. Щоб максимізувати свій прибуток необхідно налагодити повний цикл від виробництва, обробки і до доставки товару в кращому вигляді клієнтам.
  • Все виробництво в ідеалі повинно бути безвідходним, тобто всьому є застосування, не забувайте про це, використовуйте будь-яку можливість отримати прибуток.
  • Починати розвивати свої фермерські угіддя необхідно з засівання полів пшеницею та іншими зерновими, а також з будівництва млина для обробки зерна.
  • Накопичте достатню кількість грошей на виробництві дешевої продукції, щоб мати можливість придбати цінні насіння різних городніх культур. Сенс полягає в тому, щоб трохи потоптатися на місці, накопичити необхідну, а далі вже зможете отримувати більше прибутку на комерційно цінних культурах засіяних на менших площах.
  • На перших порах необхідно вибрати лише один напрямок в сільському господарстві, розпорошення в усі сторони не дасть позитивного ефекту.
  • Не забувайте про те, що можна розширювати свої угіддя до нескінченності, але це вимагає витрат часу і тому масштабованість продумуйте заздалегідь.
Барвиста графіка
Веселий музичний супровід
Зручний інтерфейс
Зрозумілий гемплей
Велика кількість подій
Все гранично банально
Занадто просто

Напевно для всіх геймерів і любителів мирних економічних симуляторів, таких як ферма, чи не буде секретом, що даний жанр побачив 5000+ різних сеттінгів і міксів з жанрів. Так що здивувати гравця, який бачив майже все, що тільки завгодно, буде важко, тим більше здивувати дорослих пацанів. Big Farm націлена в першу чергу на дітей і жінок. Так як це саме той контингент, якому гра гарантовано зайде, бо все надзвичайно легко і зрозуміло кожному. І найголовніше, даний проект допоможе втекти від сірих буднів і розфарбувати яскравими фарбами своє дозвілля, причому вплив доната мінімальна і ніхто вас змушувати внести реал не буде.

Якщо вам набридло воювати і вивчати премудрі технології для тієї ж самої війни, то ця Велика Ферма буде для вас таким собі таким релаксом, де не потрібно особливо паритися про розвиток. Природно, якщо ви не хочете стати фермером-магнатом, про успіхи якого буде знати весь сервер. В цілому GoodGameStudios нісенітниці не робить і можна з упевненістю грати, отримуючи тільки задоволення. І що радує, тут не тільки потрібно виробляти для того щоб продавати, але і для того щоб конкурувати з іншими фермерами, тим самим підвищуючи кількість і якість продукції, задовольняючи попит на ринку, хоча і віртуальному. Мультяшна картинка і відмінний антураж з відмінно реалізованим інтерфейсом залишає тільки хороші враження.