Онлайн гра DarkOrbit Reloaded

Дарк Орбіт огляд гри про космос в жанрі наукова фантастика з описом в подробицях

DarkOrbit (Темна орбіта) це успішний представник безкоштовних браузерних ігор, до яких хочеться повертатися, і грати знову і знову. Вас чекає всесвіт неосяжних масштабів, де тематика космосу тісно перетинається з науковою фантастикою, де на безкрайніх аренах простору, ви зможете брати участь в грандіозних битвах, і це все в браузері. За епічності вона не поступається клієнтським аналогам. А важить, мало не в сотні разів менше, вимоги до комп'ютера, як до ігор початку 2000-х років. Тут немає ніяких покрокових боїв, де доводиться ловити гав, в наявності тільки треш, хардкор, і масові заруби в реальному часі, все залежить від ваших навичок і апгрейда вашого космічного судна.

Це захоплюючий тривимірний космічний шутер, в якому добре поєднується стратегія, а так само тут можна будувати повноцінні економічні взаємини. Локалізатором і видавцем є в одному флаконі Bigpoint, він більше десяти років радує гравців з усього світу. Темна Орбіта доступна в 30 локалізаціях, що дозволяє охопити майже всі регіони світу. Тут ви побачите змішування жанрів, можна і політати і постріляти, також потрібно розробляти тактику і стратегічно милити, при всьому цьому в проекті поєднується MMORPG.

До 2016 року гра була в 2D, а після повсюдного впровадження движка Unity, перетворилася в 3D, а вимоги до комп'ютера залишилися тими ж. Це мега солянка з жанрів і стилів, занурення в цей всесвіт може затягнутися на довгі роки, так що приготуйтеся борознити на своєму кораблі в нон-стоп режимі. Щоб почати грати необхідно зареєструватися і створити обліковий запис, поширюється безкоштовно по free-to-play, але є преміум магазин. Для гравців з СНД є окремий російський сервер і співтовариство з форумом на офіційному сайті.

ЖанрШутер, Стрілялка, Екшен, Стратегія
РозробникBigpoint
ВидавникBigpoint
Дата виходу27.03.2016

Як такого сюжету з фінальної розв'язкою в DarkOrbit не існує, але розвиток подій мають оригінальний хід дій. Все почалося стандартно з апокаліпсису, а потім масштаби епопеї розрослися до вселенських. Після жахливого катаклізму, що вижили розділилися в своїх поглядах на майбутнє людської цивілізації, одні вирішили відбудовувати світ, а другі для початку вирішили колонізувати найближчі планети Марс і Венеру. Через те що ці групи не підтримували між собою зв'язок, через століття стався культурний розрив, а в наслідок почалася війна, яка захлеснула все колонії сонячної системи.

Як ви зрозуміли, після реєстрації у вас буде вибір примкнути до однієї з трьох сторін: Земля, Венера, Марс. Істотних відмінностей в войовничих угрупованнях DarkOrbit немає, можна навіть сказати що відмінності лише в скінів і назвах. Зі старту у вас буде корабель "Фенікс", і обов'язково потрібно пройти навчання, так як без нього самостійно розбиратися у всіх цих космічних термінах і технологіях буде вкрай важко. Вивчити доведеться практично все, так як тут є повноцінна економіка і торгівля між расами. А далі після ознайомлення, все гранично просто, вирушайте в бій і захоплюйте світи і затверджуйте своє панування в них.

З цієї частини, все не менше грандіозне ніж ігрові локації в DarkOrbit, почнемо з того що розробники дуже талановиті і виконали велику роботу над проектуванням інтерфейсу. Крайньою мірою багато навігаційних меню, кнопок і розгалужень елементів управління. На відміну від інших браузерних ігор, клавіатура задіяна в управлінні повноцінно, а миша необхідна для переміщення і ураження цілей своїми бластерами. Інформаційних вікон досить багато, але вони не закривають ігрову зону, в разі потреби їх можна відключити.

Графіку в темній орбіті ви полюбите, адже привабливі горизонти і добре промальовані галактики будуть вас кликати своєю красою. Руйнування і наноситься шкоди кораблям противника дуже ефектний, а ваше судно граціозно переміщається в цьому безмовному просторі. Квести тут важливі і пропускати їх не рекомендуємо ні в якому образі, так як вони сприяють ознайомленню з всесвіту і примхами космічних війн. Для покупки споряджень і бойових суден необхідно володіти однією з двох валют, внутрішньо ігровий або цінним урідіумом.

Ви можете вільно вриватися в будь-які битви або зробити флотилію разом з іншими гравцями і боротися проти ворожих фракцій. Щоб брати участь в PvP режимах, потрібно прокачати свій рівень, тому що вашу дрібну посудину знищить будь-досвідчений гравець. У DarkOrbit не тільки постійна війнушка, тут кипить і мирне життя, ви можете в лабораторії створювати нові технології і внаслідок будете на крок попереду інших геймерів.

DarkOrbit Reloaded системні вимоги та характеристики

Навіть не дивлячись на свою навороченість з моменту релізу оновленої версії DarkOrbit Reloaded, цей проект взагалі не вимогливий і належить до сегменту ігор для слабких комп'ютерів. Вам необхідно всього лише кілька речей, таких як стабільне підключення до інтернету, браузер з встановленим "flash player" і природно клавіатура з мишею.

Космічні кораблі

Існує три основні класи зорельотів в DarkOrbit, відмінність не тільки візуальне, вони мають певні характеристики і набором озброєння. Головне запам'ятайте, будь-який корабель можна знищити, навіть найкрутіший. Так що приділіть належну увагу своїй обшивці, броні, технологічним наворотам, силовим полях, ракет, гармат і лазерів.

• Складальник ресурсів - завдяки йому, ви озолотитеся або станете володарем цінного урідіума для подальших покупок інших кораблів і їх поліпшення.
  • Винищувач - на ньому найпростіше вриватися в гущу битви, він володіє великою вогневою міццю і швидкістю, але є вразливим.
  • Крейсер - ідеально підходить для міжгалактичних подорожей на тривалі відстані.

Для апгрейда кораблів в DarkOrbit можна використовувати вбудований магазин з товарами або торгуватися на аукціоні з іншими гравцями. Крім дрібних деталей, можна купити цілу флотилію.

Соціалізація і взаємини між гравцями

Без створення як мінімум команди в темній орбіті не обійтися, самотужки борознити космос, звичайно захоплююче і цікаво, але нескінченно знищувати мобів набридне навіть ідейним діячам. Створіть клан, беріть участь в турнірах, івентах і виступайте на аренах проти інших кланів. Разом веселіше розносити в мотлох, навіть мобів. За урідіум, можна змінити приналежність до будь-якої угруповання обраної на початку. У кожному клані може бути максимум 50 чоловік, можна встановлювати свої параметри для кандидатів і відсіювати неугодних. Добре розвинена система штрафів, якщо ви будете атакувати союзників або забирати у них ресурси.

Магазин і внутрішня валюта

Всього дві валюти, кредити і урідіум, перші можна отримувати за видобуток ресурсів або в боях, а також виконуючи квести. Другий же знайти в грі вкрай складно, простіше трохи задонатити і придбати його в магазині. Але цілком можна обійтися і без нього, не обов'язково робити грошові вливання, всього лише пофармите трохи довше. Торговий зал в DarkOrbit мізерний і не сильно багато пропонує кораблів, але зате деталей греблю гати, за допомогою їх можна зібрати собі посудину, немов з конструктора лего.

Космічні битви

До цього питання потрібно підходити як мудрий стратег, бо дрібний прорахунок дасть перевагу вашим противникам. Знайте, як тільки ви покинули мирний порт або торговельну зону, на вас обов'язково нападуть комп'ютерні кораблі або реальні гравці, так що плануйте кожен виліт ретельно. Битви в DarkOrbit проходять дуже динамічно, часом можна впоратися за кілька секунд, ви не будете стояти на місці, завжди буде місце руху і переміщення, адже це екшен. А головна мета апгрейда свого бойового судна - домінування над противником для подальшого його знищення і заволодіння ресурсами.

Легко качатися без доната
Високий рівень графіки, як для браузерки
Відмінно реалізований sci-fi проект
Мінусы
Нема кінцевого сюжету
На старті у всіх однакові кораблі

Більше 30 мільйонів зареєстрованих гравців в DarkOrbit, дещо говорить про цей симулятор космічних війн. Це хороша браузерна гра з дуже приємною графікою як для свого типу, звукові ефекти різноманітні і ви не ввійдете в транс, як від деяких ігор. Радимо знайти таких же любителів космосу і сколотити флотилію. Тим більше завантажувати ні чого не доведеться, ігровий процес відбувається в браузері. В цілому, це відмінна альтернатива клієнтським блокбастерам, якщо у вас слабкий комп'ютер.