Браузерна онлайн гра Ходяча Нежить про зомбі

Ходяча Нежить огляд гри на виживання

Ходяча Нежить це розрахована на багато користувачів рольова гра про зомбі-апокаліпсис, де потрібно боротися з ходячими мерцями і іншими монстрами. Крім нечисті, ви будете протистояти в жорстокому світі, людям що вижили, які опинилися ще гірше повсталих з могил. За великим рахунком творці в основу свого твору вклали популярний серіал The Walking Dead. А сама ігрова механіка дуже схожа на переважну більшість RPG, особливо це вам кинеться в очі, якщо ви завсідник порталу RBKGames. Тут ви будете розвивати персонажа, знаходити друзів, збиватися у паті щоб не стати легким обідом для зомбаків або жертвою для інших які вижили.

За фактом Ходяча Нежить є клоном будь-якої іншої браузерної MMORPG на серверах 101XP і RBKGames, в ній ви дізнаєтеся, наприклад: Dark Fury, Лігу Ангелів 2, Країну Воїнів, Генезис, і так далі. З різницею в сеттінзі і не більше, механіка і система прокачування, крафта, скілів один в один, лише картинки інші. Вашою головною місією буде пошук міфічної вакцини, і поки до неї дійдете, то переколошматите тисячі зомбі і сотні людей.

Благо немає ельфів, лицарів, тут люди з пістолетами, дробовиками і спортивними арбалетами. Щоб увірватися в цей світ, необхідно відвідати офіційний сайт і зареєструватися, поширюється по free-to-play, є донат, але можна грати безкоштовно і при цьому процвітати.

ЖанрMMORPG, Постапокалипсис, Зомбі
РозробникBoyJoy
ВидавникRBKGames
Дата виходу2017
Офіційний сайтrbkgames.com/games/walking-dead

Який взагалі сюжет в подібному жанрі може бути? Правильно однаковий, один на всіх, якийсь вірус зробив з людей живих мерців. І хоробрий загін вижили, так би мовити останній оплот людства шукає вакцину, причому з історії цієї гри, ви реально знайдете цілющий ліки. Але пошуки при проходженні сюжетних квестів віднімуть у вас близько 20-ї години, причому вони проходяться на автопілоті, немов ви дивитеся фільм. Коротко кажучи, ви будете відправляти нежить на той світ великими партіями і наближати людство до перемоги.

Почнемо з того, що графіка далеко не сильна сторона, реліз гри був у 2017 році, і точно можна було зробити краще. Інтерфейс дуже простий і нехитрий, в дусі більшості ігор на RBKGames. До речі, ходячі Нежить можна зустріти і вконтакте, відштовхуючись від цього, можна зрозуміти, що управління просте і приємне, особливих навичок, щоб почати грати не потрібно.

Весь геймплей в Ходячий Нежиті зав'язаний на виживання і вбиванні зомбі, монстри це тільки чверть біди, а ось люди це справжній ворог з яким буде дуже важко впоратися. Хоча деякі оглядачі заявляють, що це ще й тактична стратегія, але все ж це звичайна рольова гра з автоматичними боями, де по черзі дві протиборчі сторони б'ють один одного. Тобто в плані боїв це автопілотка, а ось локації досить придатно відповідають жанру і типу гри і на пару вечорів зможуть заманити гравця.

Стиль гри не залежить від вибору вашого персонажа, все 10 героїв в загоні, яких можна взяти з собою, будуть настільки результативні, наскільки добре ви їх озбройте і одягнете, ну і плюс рівень. Майстерності не потрібно зовсім, у кого палиця більше, той і крутіше. Відносини з'ясовувати можна в PvP на аренах, але вони проходять, немов битися проти мобів. Майже всі предмети випадають з тих же мобів або даються за виконання квестів, а найкрутіші можна купити за Донат або скрафтіть самостійно.

Ще щодо бою, хоча б спецефекти є, кров, мізки, кістки, ну повний фарш виходить. Карти різноманітні, мегаполіси, міста поменше, ферми, підземелля, але їх реалізація, немов картинку поставили просто фоном. Крім команди з супутників з собою можна брати ще вихованця і влаштовувати поєдинки між ними. В цілому гра представляє собою треш і чад, в якому можна пофанитися без сприйняття проекту всерйоз. Але зомбі є зомбі, в браузерних іграх їх мало, і тому доводиться грати в те, що є.

Ходяча Нежить системні вимоги та характеристики

Класи персонажів

При створенні персонажа у вас є вибір між трьома класами, жінкою і чоловіком, якогось сильного переваги немає, всі вони збалансовані зі своїми перевагами і недоліками. Причому вам не обов'язково обмежуватися одним бійцем, можете створити справжню постапокаліптичну команду А.

• Воїн - це солдат з великим запасом здоров'я і броні, озброєний дуже потужною зброєю, ефективний тільки в ближніх дистанціях, коротко кажучи це типовий танк.
  • Стрілець - це солдат далекого бою з великим критичним втратою за поодинокими цілям, його мінус це малий запас здоров'я і тому обов'язково необхідно намагатися не підпускати близько до себе супротивників.
  • Лучник - мінуси у нього як у стрільця, але він набагато скорострільніше і може вражати кілька цілей одночасно.

Клани

Клани можна сказати просто створені для галочки або через те що у всіх так є. Тут вони називаються легіонами, і це більше схоже на якісь бандитські формування, ніж на команду з порятунку землі. У цих угруповань є свої бази і рейтинг в таблиці, кожен з учасників має певний звання і посаду. На постійній основі проходять масові битви за ресурси і вплив, причому необхідно свій притулок зміцнювати і розвивати, адже в нього будуть ломитися ворожі угруповання. В цілому, якщо ви вже добре розгойдалися, а апетити не зменшилися і для вашого крафта або постачання членів загону потрібно багато речей, то тут показуючи хорошу гру, ви отримаєте бажане.

Похмурий сеттинг апокаліпсису
Крафт спорядження
Кастомізація персонажів
Розвинена соціальна складова
Довге прокачування

В грі немає нічого оригінального, весь шум і деяка популярність через сетінг і подібності з серіалом The Walking Dead. Ходяча нежить майже однокнопочна MMORPG, але якщо ви шанувальник таких простих ігор і олскульної графіки початку 2000-х років і вам неабияк набридло фентезі з лицарями, то можете спробувати себе в амплуа месії постапокаліпсіс. На жаль, родзинок немає, але грати можна, так як дуже мало атмосферних ігор про зомбі для слабких комп'ютерів. Класи не просто для галочки, персонажі озброєні унікальним зброєю, можна зібрати загін зі знищення Зомбаків з 10-ти бійців, тим самим прокачування на одному персонажі не закінчується. А так на певному етапі ви увіллється в якийсь клан, і тоді будуть арени, війни легіонів і масові заміси з реальними гравцями, тобто все як завжди. Але на довго вас в цій грі не вистачить.