Браузерна онлайн гра Морський Бій для комп'ютера

Морський Бій огляд гри про битви на кораблях 17-18 століття

Морський бій (Tidal Trek) це браузерна багатокористувацька RPG з елементами стратегії приправленою фентезі про морські баталії та піратські пригоди. А також тут передбачений сітібілдер в якому можна побудувати своє лігво і розвивати його. У подібних жанрах не так вже й багато ігор, а тим більше таких, де добре розвинена соціальна складова.

Фанатам піратських саг і баталій на воді гра припаде до смаку, бої тут проходять в покроковому режимі, як і личить більшості браузерних ігор подібного жанру. По факту це дуже наворочена версія всім знайомої гри, для якої потрібна всього лише ручка з аркушем. Боротися ви будете не тільки проти таких же піратів, як і ви, але і проти слуг корони, грізних імперій і морських чудовиськ. В ході всіх цих епопей, ви станете справжнім капітаном, про який будуть складати легенди.

Головні локації, де відбуватимуться основні дійства це тропічні острови і архіпелаги. Добре розвинена і продумана система квестів, на нижчих рівнях вам не захочеться самодіяльності, так як виконання завдань щедро нагороджується. Грати можна безкоштовно завдяки порталу RBKGames, що надає російський сервер і версію, щоб кришити на друзки ворожі кораблі необхідно зареєструватися, створивши єдиний акаунт для всіх доступних ігор.

ЖанрФентезі, Стратегія, MMORTS
РозробникBonJoy
ВидавникMail.Ru Group, RBK Games
Особливість2D, Flash, покрокові морські битви
Дата виходу01.01.2014
Офіційний сайтrbkgames.com/games/tidal-trek

Передісторії в Морському Бою немає, гравець може сам придумати собі сюжет, а тим більше від кожного його дії залежать нові квести. По факту це класичні пригоди, але з піратським сеттінгом. Все починається з того що вас без свідомості викинуло хвилями на берег острова, а як тільки ви прийшли до тями, біля вас з'являється помічник і пропонує вам корабель, команду, і перше завдання для виконання. Перші завдання будуть виконуватися на одному диханні аж до 10 го рівня, ну а після піде найцікавіше, кораблі стануть більше і з більш значним озброєнням, а вороги заповзятливішими. За виконання завдань ви отримаєте золото, ром і досвід, який необхідний для подальшого розвитку і оплати платні команді. У грі є дві протиборчі сторони, до яких можна долучитися: східні і західні пірати.

Як і у більшості браузерних ігор на всім відомих ігрових порталах, таких як RBK Games і 101XP, інтерфейс майже ідентичний і багато розповідати не доведеться. Його можна розділити на дві частини на глобальну карту, де багато іконок, віконець і випадаючих списків. І на бойовий, де існує практичний мінімалізм. З боків стоять протиборчі флотилії, а знизу розташовані гарячі клавіші, на яких розташовані заздалегідь винесенні гравцем скіли. Вам навіть клавіатура не знадобиться для повноцінної гри, мишки буде цілком достатньо.

Почнемо опис цього пункту з графіки, вона тут не погана, анімація хоч і проста, але добре промальована, кораблі бадьоро переміщаються по морю, з кожним новим рівнем флот видозмінюється. Спочатку будуть якісь човни, далі суворі кораблі, які в подальшому будуть скидатися на посудини з футуристичного фентезі світу. Але крім цього на вищих рівнях в Морському Бою будуть доступні дирижаблі з повноцінним озброєнням і навіть дракони як вихованців. Якщо використовувати навігаційну карту грамотно і кликати на квести розташовані на ній, то можна неабияк заощадити час, ніж блукати вручну. Основні одиниці витрати це: золото, досвід і дух. Останнє це незвична назва "очок ходу", тобто у вас для кожного ходу є певний запас цих очок. Після їх використання, потрібно чекати деякий час поки вони відновляться або ж задонатитися.

Досягнувши певного рівня, ви зможете перетворитися з капітана в адмірала, і в вашому розпорядженні буде кілька кораблів. Ці кораблі можна спорядити найманими капітанами і іншими командами, ніж з більшою флотилією будете борознити моря, тим більше шансів, що ви не підете на дно, так як конкурентів на глобальній карті буде не мало. А соціальної складової тут є легіон, можна створити власний або примкнути до кого-то, щоб брати участь в аналогу кланових воєн.

Морской Бой системні вимоги та характеристики

Розвиток власного флоту
Можна отримати свій острів
Різноманітні режими бою
Цікавий сюжет
Гарний арт
Нагорода за щоденний вхід в гру
Донат дає перевагу
Не різноманітний розвиток

Стратегій з баталіями на воді, а тим більше з піратами не так вже й багато на просторах браузерних стратегій, цю нішу окупували гри з тематикою "середньовіччя". І не кожен може дозволити собі справжній геймерський ПК, а добре тобі ж хочеться. В цьому випадку Морський Бій складе вам компанію на пару місяців, піратський антураж буде радувати, а проста ігрова механіка не змусить вас паритися з керуванням або розвитком. Тільки хочеться сказати, що якщо ви грали на одному з великих порталів, наприклад таких як: RBK Games і 101XP, то ви помітите, що інтерфейс немов зідраний під копірку, хоча сеттінг різний. Існує не мало всередині ігрових подій, таких як нагороди, за банальні дії. Наприклад за те що ви залягання і такі як колесо фортуни, де ви нічим не ризикуючи можете виграти дуже крутий приз. Можна купувати лотерейні квитки за золото, а купивши за діаманти, ви можете сподіватися на вагомий приз.