Браузерна онлайн гра Штурм про другу світову війну

Штурм огляд гри з будівництвом військової бази

Штурм це браузерна стратегія з дуже популярним військовим сеттінгом, де є сітібілдінг з вільним вибором місць для спорудження будівель. Тут необхідно формувати економіку на рівні розвитку військової бази і нарощування армії, гра повністю відповідає назві. Так як необхідно буде відображати чужі штурмові атаки, спрямовані на ваше військове містечко, будуючи на підступах до нього захисні споруди, копаючи окопи, розставляючи гарматні розрахунки. І ви також будете в ролі загарбника, але атакувати складніше, ніж захищатися. Також необхідно вивчати завзято технології, які вам допоможуть змінити хід війни і переписати історію на свій лад.

Розповсюджується безкоштовно, але з можливістю купувати платний контент і преміум акаунти роблять гру більш комфортною. За щоденний вхід в гру ви будете отримувати цінні ресурси. Російська локалізація і сервера в СНД вперше з'явилися в 2017 році на ігровому порталі RBK Games. Щоб почати штурмувати ворожі бази і відвойовувати свої землі необхідно зареєструватися, створивши обліковий запис, який відкриє вам доступ до безлічі інших цікавих стратегій.

ЖанрСтратегія, Сітібілдер, MMORTS
РозробникEnixan Entertainment
ВидавникRBK Games
Офіційний сайтrbkgames.com/games/shturm

Арт і картинки говорять самі за себе, за основу сюжету в Штурмі узятий один з найжахливіших періодів і в той же час найбільш обговорюваний. І тільки ледачі студії не робили гри на тему другої світової. Тут же історія гіпертрофована і немов відбувається в якійсь паралельній всесвіту. Є шість різних націй з різними скінами, але одиночна кампанія однакова для всіх, і не вийде граючи за Японію воювати проти Третього Рейху, хоча б тут достовірність дотримана і пекельної солянки не передбачається.

Інтерфейс Штурма просто рай не тільки для типового фермера, але і для тих, хто хоче без Запари пограти і отримати частку екшену. Управляти будете тільки мишкою, про клавіатуру доведеться забути. Всі ікони і інформативні віконця добре промальовані і відповідають тематиці. Розташування інтерфейсів типово для будь-якої фермоподібної flash гри знайомої кожному користувачеві соціальних мереж. Загалом навіть першокласник розбереться у всіх тонкощах, тим більше на перших парах обов'язкове навчання буде переслідувати новачків.

Почнемо з того що це військова ферма, де потрібно розвивати військовий потенціал, розбиратися в характеристиках юнітів і їх сильні сторони щоб правильно розосереджувати свої сили перед боєм. Гра Штурм лише на перший погляд здається неабияким сітібілдером, але не все так просто, вам доведеться неабияк попітніти, щоб дозволити собі створити величезну армію і насолодиться ефектними баталіями. Головне це ресурси, для виробництва яких потрібно будувати заводи, фабрики, свердловини, і цеху. Підвищуючи їх рівень, ви збільшуєте кількість видобутих одиниць за годину, також стежте за складами, якщо вони наповняться, то видобуток припиниться, і ви упустите перспективну вигоду поповнити запаси в свою відсутність.

Почнемо з золота, це преміальна валюта, яка спрощує ігровий процес і скорочує час довгих рутинних занять. Хороша особливість, що за виконання завдань в якості нагороди, нерідко перепаде золото і навіть преміум акаунти на пару днів. І це дає можливість побачити гру у всій красі без додаткових вкладень. Найцінніші це живі ресурси, а саме будівельники від яких залежить швидкість і масштаб забудови вашої бази, збільшення їх кількості проводиться тільки за золото. А від кількості рекрутів залежить чисельність вашої армії. Головні витратні матеріали, як для будівництва, так і для вербування солдатів:

• Консерви;
  • Нафта;
  • Матеріали;
  • Сталь.

Базу будувати можна на великих значних площах і коли вільні клітини закінчуються, тобто проста функція "Відкриття Нових Територій". Для цього потрібно створити план міста. Розвиток не тільки бази повинно відштовхуватися від захисту. Адже по досягненню другого рівня, ви вже можете змагатися з іншими гравцями, і організація оборонних рубежів виходить на перше місце. Необхідно розставити дозорні вишки, кулеметні дзоти, вирити окопи, заховати міни на підходах до бази і тримати завжди напоготові армійські резерви, так як ворог може виявитися міцним горішком. На рахунок будівель не хвилюйтеся, вони відновлюються завжди автоматично, а ось солдат потрібно відновлювати самостійно. За успішний штурм і оборону ви будете отримувати цінні очки бойової слави.

Всі бойові юніти мають вісьмома характеристиками, такими як: здоров'я, дальність, захист, кількість, влучність, перезарядка, шкоди, і ухилення. А також особливі унікальні: свинцевий град, перев'язка, пристрілка, влучний постріл, щільний захист і інші. Армія ділиться на звичайні і преміальні загони, останні це як особливі властиві тільки обраної вами фракції, так і найманці інших націй. В якості яких виступають не тільки піхотинці, а й важкі танки. А також є фахівці вузького профілю, що впливають на промисловість, будівництво і на армію, такі як: артилерист, фармацевт, інженер-механік, академік, банкір, хімік і інші. Всі вони доступні в дипломатичному центрі.

Активні дії, що підтримують ваших юнітів доступні для прокачування у вкладці накази, для яких необхідні компоненти, що збираються безпосередньо в кампаніях або в PvP боях. Технології досліджуються у вкладці наука, є п'ять категорій:

• Економічні - націлені на видобуток чотирьох основних ресурсів;
  • Військові - підвищуються характеристики піхоти і відкриваються спеціальні скіли;
  • Техніка - небагата гілка технологій, тут апгрейд легкі і середні танки;
  • Накази - збільшується ефективність активних дій доступних під час бою;
  • Секретні технології - це відкриття спеціальних військ.

Самі юніти різноманітні і їх близько 70 штук, всі вони діляться на наступні категорії: стрілки, штурмовики, кулеметники, бронебійники, легкі танки, середні танки, важкі танки, ПТ-САУ, мінометники, мотопіхота, бронетранспортер, снайпера, вогнеметники, і реактивна артилерія.

Гарна гра завжди заохочується і є рейтинг, який існує не для того що б просто бути. А стимулює гравців показувати відмінний результат і в залежності від займаного місця гравець отримає: відзнака, золото, контракт, окуляри науки і преміум аккаунт. А система кланів сприяє ігровий соціалізації і кооперації гравців між собою.

Штурм системні вимоги та характеристики

Армії другої світової війни в Штурмі

У вас є вибір перейти на бік однієї з шести націй, що беруть участь в реальних історичних хроніках. Військові юніти відрізняються не тільки зовні, але і характерними особливостями відмінними для кожної з фракцій. Правильний підбір солдат допоможе результативно, і з меншими втратами здобути забирай, всередині ігрова енциклопедія підкаже який тип юнітів більш ефективний в певних ситуаціях.

• Радянський Союз;
  • Британська Корона;
  • Німецький Рейх;
  • Сполучені Штати;
  • Японська Імперія;
  • Італійське Королівство.

В Штурмі існує два режими, перший класичний і стандартний це кампанія, яка більш досвідченим геймерам здасться нудною. Але з точки зору ресурсів, зі старту має високу цінність, ви будете качати рівень, отримувати ресурси і юнітів. А другий це бій, де ви будете мірятися силами з справжніми гравцями в реальному часі, він є двох типів, таких як облога і танкова битва. Сама подія відбувається наступним чином, вам видається певна кількість очок, які необхідно розподілити на розстановку ваших заздалегідь рекрутованих юнітів. Далі події відбуваються на повному автопілоті, одна сторона атакує, інша захищається, за один знищений загін вам дається можливість викликати підмогу.

При цьому гравець має можливість трохи вплинути на результат і безпосередньо взяти участь в заворушки. Під час автоматичного руху юнітів, на вибір наступні дії, що підтримують ваших солдатів, але вони в обмеженій кількості: артобстріл, бомбардування, підтримка з повітря, лікування, захист, димова завіса. За успішну проведену бойову операцію ви будете гідно винагороджені. Бій виглядає навіть, незважаючи на свою мальовану графіком початку 2000-х досить бадьорим, динамічним і якісним. Екшену досить, одна сторона біжить, стріляє в усі сторони, минаючи захисні споруди, друга приймає їх щільним вогнем, вбиті солдати стікають кров'ю, покручені танки палають вогнем. Динаміка досягається завдяки задіяння захисних і атакувальних скілів.

Знаменитий історичний сеттінг
Шість сторін конфлікту
Відмінна сюжетна лінія
Більше 70 видів юнітів
Повноцінний розвиток бази
Донат значно допомагає

За фактом в Штурмі, ви дізнаєтеся, чи не сотню інших проектів, де і сеттінг схожий і анімація з картинкою, і навіть сама механіка точнісінько. Але успіх є, і геймери оцінили гру по достоїнству, особливо великий фурор був в соціальних мережах зокрема у vkontakte. І це зрозуміло, адже ігровий процес сильно схожий на типову ферму, а в них все гранично просто і при цьому такі ігри заманюють. Ми можемо охарактеризувати гру як фермерську стратегію з просто відомим військовим сюжетом. Набір дій гранично типовий, споруда будівель і безперервні їх апдейти, видобуток ресурсів, дослідження технологій щоб вербувати крутіших юнітів для ефективного розгрому ворогів. А на певному етапі для економії часу необхідно трохи задонатити. Втім, за великим рахунком це справа уподобань кожного.