Онлайн гра Stronghold Kingdoms

Рекомендуємо вам більш захоплюючу стратегію, ознайомтеся з Throne: Kingdom at War, прочитавши про неї в огляді!

Stronghold Kingdoms огляд гри про битви середньовічних лицарів

Stronghold Kingdoms це безкоштовна розрахована на багато користувачів гра про середньовіччя жанру стратегія. Дана серія користується великою популярністю серед геймерів і фанатів MMORTS, так як тут весь упор йде на містобудування та зведення замків з цитаделями. Всі попередні частини гри були тільки з одиночною кампанією, а це величезний мультиплеер з десятьма мовними версіями сайту і клієнта, також реєстрацію можна прискорити за допомогою входу через facebook.

Завантажувальні версії клієнта є для Windows і Mac, до того ж є спеціальні версії для мобільних платформ Android і IOS. Графіка в цьому проекті по справжньому олдскульна, що більшості нагадає гри почала 2000-х років, але не дивлячись на це до початку 2017 року була вже 5 мільйонів гравців.

Історична онлайн гра Stronghold Kingdoms є добре спроектованої і продуманою стратегією з дуже розвиненим геймплеєм. Дії, якої відбуваються в епоху темного середньовіччя, де є місце королям, герцогів, феодалам і звичайно лицарям. Світ цьому всесвіті різноплановий, а головне багато користувачів зі стабільно величезним онлайном гравців з усього світу.

В ній ви знайдете не тільки простий сітібілдер з вербуванням бойових юнітів, тут велика кількість ресурсів, а сільське господарство є основою всіх основ. Ви зможете займатися архітектурою, торгувати з реальними людьми, а родзинкою є створення політичний зв'язків. Можна тільки за допомогою важелів тиску і малої кількості золота підкорювати королівства, без кровопролитних воїн. Масштаб локацій середньовічного світу Stronghold Kingdoms по-справжньому вражає, грати можна безкоштовно, але в грі присутній донат і система преміум акаунтів, на пізніх стадіях розвитку без нього буде важкувато.

-->
ЖанрСтратегія, MMORTS, Середньовіччя
РозробникRiot Games
ВидавникRiot Games
ОсобливістьЛокації грандіозних масштабів
Дата виходу2010
Офіційний сайтru.strongholdkingdoms.com

Історія Stronghold Kingdoms настільки велика, що найпалкіші фанати не знають всіх подробиць. В оригінальній серії був сюжет навколо вигаданих подій середньовічної Англії. А тут же, немає одиночної кампанії, і політ фантазії затиснутий в рамки MMO, де економічних і політичних баталій поменше. Весь упор націлений на боротьбу феодалів за контроль над землями, влада і вплив над іншими гравцями. І старій добрій Британією локації не обмежуються, в залежності від обраного сервера будуть різні карти. Втім, якщо ви грали в будь-яку стратегію в онлайні, ви повинні розуміти які там є заруби і що на сюжет всім начхати.

Якщо ви грали в браузерні стратегії, то скачавши клієнт Stronghold Kingdoms не побачите різниці в плані інтерфейсу, він типовий як для будь-якої браузеркі. Але це зручно, що не доводиться раз по раз качати все заново, і витрачати мегабайти трафіку. Все управління лягає на мишку, гарячих клавіш немає, клавіатуру ви будете використовувати тільки для листування в чаті. Всі елементи інтерфейсу розташовані буквою "Г". Де вгорі знаходяться карти, всілякі меню, дослідження, списки, завдання, друзі, рейтинги та інше. А справа, якщо ви перебуваєте на глобальній карті, то виводиться інформація по карті, а якщо в поселенні, то підбір будівель і інформація про військо і ресурсах.

На дворі зараз 21 століття, а у ігор серії Stronghold Kingdoms все як і раніше в 2D. Але все виконано дуже якісно, і фанати оцінять по достоїнству, і у них буде почуття ностальгії. Середньовічна музика повністю автентична перших ігор, що знайома будь-якому геймеру початку 2000-х років, мелодії приємні слуху і не набридають, так як плей-лист не малий, який не перебуває з одного треку. На відміну від оффлайн версій, в поселеннях не кипить життя, жителі не ходять по місту і не займаються повсякденними справами, що вже урізує звичний антураж.

В грі є три типи карт, такі як: стратегічна, тобто глобальна на якій розташовуються володіння різних гравців, карта поселення, на території якої знаходиться замок, і третя це сама цитадель з оборонними спорудами і місцями для розміщення захисних юнітів. Існує система васальства і підданих, завдяки цьому можна отримувати підтримку, як економічну, так і військову від більш досвідчених і прокачаних гравців. Той, у кого васали в підпорядкуванні називається сеньйором. Він же може, коли йому заманеться вводити війська, васал в свою чергу отримує окуляри честі. Це дійство є важливою частиною дипломатії.

В кінченому підсумку в Stronghold Kingdoms все зводиться до будівництва величезної цитаделі, щоб вас ніхто не зміг захопити і до створення величезної армії, щоб отримувати ресурси не тільки за допомогою виробництва і податків. Але величні замки і легендарні армії вдається створити далеко не всім на сервері. За допомогою тієї ж дипломатії можна влаштувати непогану заварушку і інтригу, тим самим лише за допомогою хитрості будете зносити потужних гравців. Адже безземельним рицарем у вас не вийде бути завжди, а королем зможе стати навіть ледар, але лише розум і вправність дасть вам можливість досягати цілей малими ресурсами. В цілому геймплей нічим не виділяється, школярі навряд чи будуть в це грати, так як мало барвисто.

Stronghold Kingdoms системні вимоги та характеристики

Процесор1.0 GHz
Оперативна пам'ять512 Mb
Відеокарта128 Mb
Місце на диску1 GB
Відеокарта256 Mb

Особливості гри Stronghold Kingdoms Online

• Постійне будівництво і розширення поселення - необхідно ретельно планувати збільшення свого городища і зведення стін замку здатних протистояти незліченним арміям супротивників;
  • Правильне розміщення будівель - якщо будете хаотично розміщувати будівлі, то помітите, що неефективний розподіл землі сприяє упущену комерційну вигоду, як в ресурсах, так і в населенні;
  • Взаємодійте з іншими гравцями - без створення союзів, торгівлі і дружніх відносин з іншими гравцями, мови не може йти про комфортний і успішному просуванні по грі;
  • Дотримуйтеся одному або двох напрямках в дослідженнях - виберіть те, що підходить більше з древа технологій для вашого стилю: військова справа, торгівля, землеробство, шпигунство та інше;
  • Не ігноруйте титули - вони дають вам приємні бонуси, пройдіть шлях від простого лицаря до короля;
  • План дій - створіть його, адже місяцями займатися непотребщіною не найкраще заняття, це головна особливість, потрібно прораховувати свої дії наперед, хоча б на один крок.

Видобуток ресурсів

Базові ресурси в Stronghold Kingdoms представлені такими як: дерево, метал, камінь, пшениця і золото (найголовніше) за нього можна купити майже все. Також ресурс, без якого нікуди це люди, часто саме їх брак будете постійно відчувати. Але без трьох будівельних неможливо домогтися взагалі чогось:

• Дерево - будуйте хатини лісника, вони вимагають одного жителя міста для безперервного виробництва деревини для будівель, а також постачання деяких юнітів зброєю, таким як: луки, списи, стріли, стан облоги зброю.
  • Камінь - видобуваються в кам'яних шахтах, для однієї шахти потрібно три працівника, всю важливість цього ресурсу ви оціните на останніх рівнях, коли потрібно буде будувати цитадель і зводити стіни.
  • Залізо - проводиться в плавильнях, в них потрібно помістити двох робочих, здебільшого необхідні для амуніції солдатів, такий як обладунки та зброю.
  • Пшениця є основною їжею, але в загальному різноманітність велике, є і сир, яблука, хліб, м'ясо, риба, пиво, овочі. Вони все в деякій мірі необхідні, так як від цього залежить настрій і зростання населення в цілому. Якщо в раціоні селян буде лише один вид їжі, то незабаром вам доведеться придушує народні хвилювання. Саме в Stronghold Kingdoms з'явиться новий ресурс і це честь, вона в пасивному режимі видобувається протягом дня. Її кількість залежить від достатку громадянам, і вона важлива для прокачування всецілому.
  • Видобувати золото можна також за допомогою податків, але якщо перестаратися, то населення почне скорочуватися, а потім буде бунт. Виходить, ви зрозуміли, що головним ресурсом є населення, так як від його кількості і настрою залежить абсолютно все. Ще в болотах видобувається смола, в водоймах ловиться риба, всю вільну землю забудовувати ресурсними будівлями, так як в подальшому вам будуть потрібні просто кілотонни всього.

Будівництво і розвиток

В залежності від локації Stronghold Kingdoms, де розміщується ваше поселення, буде різний ландшафт. Тому часто у вас все споруди будуть близько розташовані один одному. Виходячи з цього, потрібно кожну вільну клітину використовувати розумно. Але, якщо навколо вас тільки, скелі, ліс, болота, то знайте вам пощастило, тому що надра зберігають безліч корисних копалин, які безсумнівно знадобляться. Адже на дослідження або споруду і навіть на вербування буде йти багато часу, тому плануйте чергу і можете не відвідувати гру так часто. Вам буде вистачати приділяти грі не більше двох годин на день, і зможете отримувати вагомі результати завдяки плануванню.

Технології розвитку діляться на аграрні і на військові, для того ж виробництва мечів вам необхідно буде вивчити обробку залізної руди, потім отримуємо результат з нього металу, далі обробка його в плавильні. А далі потрібно вивчити створення зброї або конструкцій для будівель. Виходить такий довгий список. Але для прискореної прокачування без премака не куди, за мірками європейця він коштує сущі копійки, так що якщо ви фанат, то витратиться все ж варто. Тим більше з ним набагато комфортніше і цікавіше робити пригоди по цьому всесвіті. І найголовніше, якщо ви не перебуваєте в онлайні, то життя в ваших замках завмирає, але преміум аккаунт вирішує цю проблему.

Війська і битви

Масовість баталій в Stronghold Kingdoms дивує, в битві може брати участь кілька десятків тисяч юнітів з двох сторін, подібне можна було бачити тільки в "Козаках". Різних типів військ досить багато, але всіх їх можна розділити на кілька груп:

• Піхота - найбільша група, в ній є мечники, копейщики, лицарі, ополчення, воїни з булавою та інші.
  • Стрілки - тут тільки лучники і арбалетників.
  • Кіннота - вона тут без особливого розмаїття, найцінніші це кіннота з лицарів.
  • Облогові знаряддя - катапульти, требушети, тарани, сходи і подібні.

Також всі бойові юніти можна розділити за характеристиками і силі, на такі як: збройні селяни, наймані війська, треновані війська. Під час битви гравцеві не надається можливим управляти юнитами. Але можна роздати накази і зробити формацію військових з'єднань, а ось потім ваші солдати в залежності від типу і призначення будуть діяти на свій розсуд. Бої не проходять в реальному часі, гравець просто спостерігає, що не сильно весело, але це скорочує час, адже битви можуть так затягуватися на пару годин. Тому весь успіх залежить від підготовки армії. І в подальшому йде просто мерілово військовими потенціалами, а про тактику як такої не йде мови. Якщо, ви є обложеним, то ваш успіх залежить більшою мірою від фортеці стін замку.

Знаменита ігрова серія