Онлайн гра Icarus (Ікарус) 2018 - 2019

Icarus Online огляд гри жанру корейського фентезі в докладному описі

Icarus це корейська MMORPG в жанрі фентезі, яку чекали з нетерпінням мільйони геймерів по всьому світу. Адже в ній був зроблений акцент на битви в повітрі. На батьківщині і в західних країнах проект відомий під ім'ям Riders of Icarus. Компанія використала графічний движок CryEngine 3, і картинка вийшла приголомшливою, таким 3D можна насолоджуватися довгими місяцями.

Головна фішка полягає в тому, що в своєму підпорядкуванні можна мати майже необмежену кількість маунтів. В цілому ігрова механіка і геймплей в повній мірі копіює будь-яку знайому вам рольову іграшку, з тією різницею, що графіка відвінна, а фізика настільки реалістична, що відвисає щелепа. З упевненістю можна сказати це прорив і відкриття 2017 року світі ММО.

Icarus входить в топ 5 найпопулярніших гриндилок у Південній Кореї, і повірте, там знають сенс в фантастичних світах. В деякій мірі це мікс всім відомої “Лінейдж 2” і “Tera Online”, таке відчуття, що розробники ведуть гонку озброєнь, у кого більший буде світ. Локації тут грандіозних масштабів і все для того щоб можна було боротися на своїх маунтах в небі. У тому ж Aion всі персонажі мали крила, і завдяки ним можна було битися в повітрі.

Російський сервер і сайт гри ви знайдете на порталі 101XP, щоб грати безкоштовно потрібно пройти реєстрацію і створити аккаут, це відкриє доступ також до інших проектів. Зауважте, фактично азіатська ММО схожа більше на європейську з явними нотками середньовіччя.

-->
ЖанрMMORPG, Фентезі, Екшен
РозробникWeMade Entertainment
ВидавникNexon, 101XP
ОсобливістьБитви в небі
Дата виходу2017

Так, тут є епічний сюжет, як і личить фентезі, але в MMORPG, як і в масштабах локацій, так і в історії йде гонка озброєнь. У грі Icarus розгортається не жартівлива боротьба між божествами сил темряви і світла. Коли тьма вигравала, то світло звернувся до земних жителям і в нерівній сутичці з великими труднощами і спільними зусиллями вони здобули перемогу. Але, зло не дрімає і все починається по новій. Цього разу головний герой опинився у в'язниці, йому допомогли втекти, і тепер він поспішає на допомогу до коханої.

Інтерфейс Ікаруса майже ідентичний будь-якої MMO, ті ж статус бари з інформацією щодо характеристик персонажа, манна, здоров'я, досвід, карта, кнопки меню, і завдання. З тією різницею, що все в мінімалістичному стилі, зараз просто така тенденція звільняти ігрову область від нагромаджень. А ось щодо управління, тобто вибір між автопріцеліваніем і Non-Target. Перший це класика жанру, а другий це більший екшен з великою кількістю дій, що в свою чергу робить гру більш динамічною, і в цьому режимі з'являється пріцельчік на подобі як у шутерів. А решта все також, наприклад, виносяться активні скіли на гарячі клавіші f1-f12.

В грі Icarus все починається зі створення унікального скіна для персонажа, редактор не особливо багатий на менюшки і повзунки, але в деякій мірі кастомінізіровать героя можна, але цей вибір складається з уже заздалегідь створених заготовок. І це засмучує, так як гра такого класу могла б бути і з цієї стандартної плюшки як для MMORPG. Зі старту умінь у вашого персонажа буде мало, і ігровий процес буде здаватися скутотіщем. Але з підвищенням рівня з'являться комбо удари, і ви будете вриватися в натовпу мобів з радістю. Уміння вчасно юзати правильні Скіл буде вирішальним, так як лупити хаотично по випадковим Скілом в режимі Non-Target буде вельми не результативно.

Адже мобів потрібно буде перекрошити стільки скільки є легіонів у пеклі, тоді до вибору класу потрібно поставитися відповідально, якщо гра не пре, то міняйте клас на більш комфортний. Але, якщо у вас зіграна паті, то зможете виїжджати за рахунок компанії і їх Баффі. На перших рівнях рекомендуємо завжди брати участь в щоденних івентах для новачків і брати все квести поспіль. Так як зможете непогано одягнутися і дістати в найкоротші терміни маунта. Відносно гільдій, то тут, як і скрізь дурників не беруть, як мінімум поводьтеся серйозно, та й озбройтеся. Адже гравці зі стабільним онлайном і умінням не заблукати в трьох соснах цінуються. А так Icarus типова MMO, але з красивою картинкою і своєю родзинкою.

Icarus Online системні вимоги та характеристики

ПроцесорIntel Core i3
Оперативна пам'ять4 Gb
Місце на диску30 Gb
ВідеокартаGeForce GTX 260
ПроцесорIntel Core i5 і краще
Оперативна пам'ять4 GB і більше
Місце на диску30 GB
ВідеокартаGeForce GTX 460 та краще

Icarus класи

Розробники гри Icarus не вигадували велосипед і забезпечили проект усіма звичними класами. Різноманітність не велика, їх всього шість, тому з минулого досвіду в RPG вибирайте, що краще і вперед підкорять фентезійний світ. Відзначимо, що вони опрацьовані добре і дисбалансу в принципі не спостерігається. Природно тактика ведення бою буде залежати від обраного класу. Вибір раси не великий, є тільки люди, прив'язки класу до підлоги персонажа немає.

• Страж - це танк ближнього бою з великим запасом здоров'я і броні, відмінно витримує тони шкоди, весь удар бере на себе. Найчастіше, озброюються одноручним мечем зі щитом.
  • Берсеркер - також як і у стража великий запас зброї, але він більше орієнтований на нанесення шкоди ніжили на захист. Всі його атаки віднімають у ворогів багато здоров'я. Найчастіше озброєний дворучним зброєю, таким як мечі, сокири, молоти, і списи.
  • Ассасін - швидкі, потайливі, спритні і одягнені в шкіряні обладунки, їх мінус це малий запас здоров'я, але їх шкоди колосальний і тим більше часто можна нанести критичний пошкодження, здатне знести майже все здоров'я у противника.
  • Маг - його фішка це масовий шкоди по декількох цілях з відстані, їм можна грати і соло. Але, краще бути в якості саппорта завдає шкоди з далека і бафая союзників. Одягаються в тканинні одягу, повільні, з маленьким запасом здоров'я, але з великою кількістю манни і досить високим рівнем атаки.
  • Жрець - це природжений бафер, без якого не комплектується жоден загін для відправки в підземелля для полювання на рейдових босів. Підсилює, лікує і воскрешає союзників, а також накладає негативні ефекти на ворогів.
  • Лучник - цей клас був доданий вже після релізу, в цілому кожен гравець в ММО знає, що це за герой. Завдає фізичний шкоди з далеких позицій і є швидким і спритним, майже як ассасін.

Icarus вихованці і маунти

В цілому в будь-якій MMORPG є вихованці, але в грі Icarus їм приділено особливе місце, різних звіряток багато, як наземних, так і крилатих. Останнім відводиться перевагу в сюжетній лінії і в геймплеї. Майже з самого початку вам розкажуть, про приручення монстрів, і повірте це не заняття в два кліка, яке ви звикли бачити часто в інших рольових іграх. Часом цей процес буде дуже найфановішим, а часом ви будете просто одержимі бажанням опанувати крутим вихованцем. Так як деякі з них багаторазово підсилюють сет або ж відкривають доступ до легендарного зброї.

На 10-му рівні ви отримаєте свого першого вихованця єдинорога за виконаний квест. Як наземні, так і повітряні допомагатимуть вам у битві, а не бути банальним транспортом. Приручення буде виглядати, як швидке натискання послідовностей клавіш на клавіатурі. До останнього рівня можливо у вас буде просто армада з горгон. Вихованця буде необхідно одягати, озброювати і качати також як і основного персонажа. Є величезні Маунт здатні перевезти цілий клан, уявіть таку картину, великий синій кит летить в небі, а на його спині знаходиться сотня гравців. Прикольних фішок з вихованцями досить багато, щоб різноманітити ігровий процес.

Крафт речей

Icarus щодо створення предметів, речей відрізняється лише однією деталлю від інших ММО. Як і раніше ви вибираєте професію і прокачує її, а різниця в тому, що будь-яку дрібницю ви будете створювати на верстаті. Ці верстати знаходяться у майстрів в їх оселях, як правило, в містах. Після кожної створеної дрібниці вам нараховуються очки досвіду, тим самим йде прокачування професії, і рівень майстерності від якого залежить шанс на вдалу заточку і апгрейд. Успіх залежить не тільки від майстерності, а й від якості заточки.

Система бою

Бойова система в Ікарусі без наворотів і революційних нововведень не має. Перше що відзначимо, так це анімація кожних дрібних деталей, починаючи від іскор, вихорів повітря, і закінчуючи комбо ударами. Шкода лише, що розробники не відмовилися повністю від захоплення цілі, так як в цьому випадку вийшов би хардкор, який з не малою часткою ймовірності відлякав б рядових геймерів. Будучи на маунті можна здійснювати різні маневри ухилення і деякі трюки. Комбо удари по суті звичні і типові для MMORPG, але влетіти в натовп і знищити її декількома AoE не вийде, потрібно буде трохи постаратися. Саме таке пересування в бійці дає можливість уникати критичних ударів в тому ж протистоянні з рейдовими босами, коли одна стусана від них вже смертельна.

Уміння класів інтегровані добре в бій, і кожен персонаж зможе витворити деякі примхи, що додають екшену в гру для таких класів як Страж, Ассасин і Берсеркер. У міру просування по грі, буде вирішувати за інших рівних саме скилл, так що не клейте дурня і приловчитеся до ведення бою в режимі Non Target. Так як це по-перше більш цікавіше, по-друге це результативніше, ніж стояти як укопаний і кликати мишкою або тарабанити по клавіатурі перебираючи скіли.

PvP режим в Icarus

Тут же все типово і стандартно, з тією різницею, що летючі Маунт у великій кількості просто змушують рубатися в небі з ворогами. Все дійство досить іграбельності і фанів, в деякій мірі зворушуючий. Класів досить багато щоб створювати екшен сцени і заміси, армада з вихованців робить битви видовищними. Природно тут ви зустрінете дуелі, битви стінка на стінку, арени, битви за замки і епічно заміси в кілька сотень гравців. Головна подія це битва за камінь манни, в якому радимо всім брати участь, тому що можна отримати цінну річ в нагороду.

PvE режим

Icarus по цій частині не відрізняється від всіх інших грінділок, поки не викачали для стабільних виступів на PvP, ви будете завсідником квестів і PvE. Ваше завдання гранично проста, валити пачками мобів, що до останнього рівня у вас на рахунку буде приблизно мільйон Кілов. І зауважте не всі вони прості, є такі міцні горішки, яких і вдесятьох проблематично завалити. Часу буде йти багато, так що подбайте про зіграної паті, так хоча б не занудьгуєте. Локації діляться за типами і рівнями складності і природно епічні битви в небі видовищне дійство, тому обзаведіться Маунт і добре його Екіпіруйте.

За класикою жанру MMORPG найцінніші предмети знаходяться в підземеллях у рейдових босів, яких важко здолати, а до них ще треба пробитися через натовп посередніх і міцних мобів. Підземелля мають 3 різних режиму і п'ять рівнів складності, що навіть новачок може отримати лютий фан. Гігантські боси, немов титани з Грецьких легенд, але в Ікарусі вони називаються велетнями. Найпопулярніша і епічна локація це Шпиль Еллори, де проходять випробування і в нагороду сміливці отримують міфічні предмети, до речі ця вежа має 40 поверхів.

Дуже крута графіка
Система вихованців
Бої в повітрі
Вибір між режимами бою
Мало оригінальних ідей
Малий вибір класів і рас

Багато хто говорить, що Icarus переоцінений, дехто каже, що все навпаки, але факт в тому, що геймери з РФ чекали проект з нетерпінням і навіть купували інвайт з різним рівнем доступу на закрите бета тестування. Потенціалу у проекту хоч греблю гати, розробники дуже амбітні і націлені взяти лаври “Лінейдж 2”. Зараз привнести в жанр MMORPG, а тим більше в фентезі щось нове дуже важко, але ентузіасти роблять неможливе, хоча б ту графіку. Ви бачили, яка динаміка і картинка, у топів, так вона застаріла вже давно на 10 років. Ще з плюсів, що візуально гра схожа в більшій мірі на сагу середньовічної Європи, адже типові азіатські грінділкі всім порядком набридли, напевно. Битви епічні та динамічні, світом і красивими локаціями приємно милуватися. Радує, що можна зробити повноцінну армію з вихованців. В цілому нам сподобалося, і рекомендуємо любителям ММО.