Онлайн гра Aion: Окрилююча свобода

Aion огляд гри де можна літати і детальний опис з подробицями

Aion (Айон) це клієнтська MMORPG для комп'ютера, яку по праву можна вважати найкрасивішою в жанрі фентезі. Майже десять років є топовою і тільки підвищує свої позиції. Гра є надбанням азіатського ігрострою, зокрема це диво створили корейські розробники з NCsoft Corporation, які подарували світу Lineage і безліч інших популярних проектів, що зробили їх творців мільярдерами.

Графіка така шикарна завдяки движку CryEngine і при цьому не ресурсовитратна для вашого комп'ютера. До того ж Айон можна впевнено ставити в один ряд з таким гігантом як горезвісний WoW, але широку популярність поки що знайшла лише в Азії. На даний момент по всьому світу на офіційних серверах зареєстровано понад 4 мільйонів акаунтів і ми не беремо до уваги піратські, де їх кількість багаторазово перевищує.

Гра Aion вийшла з бета версії для геймерів в 2008 році, і лише через пару років реліз дійшов до гравців з СНД, російська версія і офіційний сервер надається відомим ігровим порталом 4game. Тут ви не зустрінете великого расового розмаїття, їх всього дві, а ось класів побільше, і всі вони в якійсь мірі ельфоподібні. Тут є всім відомі PvE і PvP, але з однією відмінністю можна битися один з одним в небі немов яструби. Весь антураж повністю відповідає корейським ігор і їх автентичного стилю.

Ігровий клієнт важить більше 30 гігабайт, так що будьте готові довго завантажувати установник. Раніше доступ до проекту був на основі щомісячної підписки, а зараз форма поширення стала повністю безкоштовною, і в зв'язку з цим з'явилося багато нових предметів, зброї, зброї і прикольних фішок в преміум магазині. Щоб окрилити свою свободу необхідно зареєструватися на сайті локалізатора, а далі як в будь-який рольовій грі доведеться розвивати свого персонажа.

-->
ЖанрMMORPG, Фентезі, PvP, Екшен, Корейська
РозробникNCsoft
Видавник4games
ОсобливістьВеликий відкритий світ, битви в небі
Дата виходу2008
Офіційний сайтru.4game.com/aion/install

Сюжет в Aion заштампований, по суті оповідає, як завжди про епічність протистоянні добра і зла, але тут все представлено в цікавій оболонці. Тут немає ельфів, гномів і орків, але є дракони, які протистоять двом сторонам конфлікту і борються з ними усіма можливими способами. Хоч історія і рясніє штампами, але своя родзинка все ж є. Історія світобудови цьому всесвіті відбувалася в такий спосіб, бог Айон створив планету і назвав її Атрея, де за його задумом все повинно бути в гармонії. Також на планеті він розмістив вежу вічності, яка дарувала світло мешканцям цього світу, в ній він поселив гігантських драконів, ім'я яких Балаури. Пізніше вони вирвалися з так званого ув'язнення, зруйнували вежу, що стало причиною катаклізму, і планета розкололася на дві частини. Планета розділилася на світлу і темну сторону, а в просторі між міні оселилися дракони. По суті ці дві половинки окремі всесвіти, де на одній стороні живуть асмодіани, а на інший Елійці.

Управління в Aion типово для будь-якої MMORPG, але на відміну від Lineage 2 пересування здійснюється за допомогою клавіатури і клавіш WSAD, тут можна стрибати, камера крутиться на 360 градусів за допомогою мишки. Класичним рішенням буде винести активні скіли і бафи на гарячі клавіші клавіатури. Радує, що інтерфейс не захаращує ігрову зону і все, що відбувається нормально видно, досить таки зручно і функціонально, складнощів виникнути не повинно.

Геймплей в Aion цікавий і будь-який гравець знайде, чим зайнятися. Вся ефектність в грі вийшла завдяки движку CryEngine, так як ваш персонаж завжди буде в русі, а не стояти як укопаний. До того ж у вас є крила, хочете бігайте, хочете літайте і ця фішка додає великий екшен в ігровий процес. Сама війна і конфлікт схожий на протистояння орди і альянсу в WoW, з тією різницею, що тут є якийсь аналог блакитних касок (миротворців). І до речі це дракони, через них і сталася весь цей галас, через яку планета мало не вибухнула. Вони періодично в розпалі битви підтримують слабких.

Тут є і безліч квестів, данжі, можна оволодіти якоюсь професією, місце кланів існують легіони. Є запозичення з "Lineage 2" і це облоги замків, природно вони видозмінені, на території поля брані є нейтральні моби, що охороняють всякі речі і бафіі, що допомагають здобути перемогу над ворогом. Навіть моби (AI) постійно щось роблять на локації, а не стоять як укопані в очікування того як до них підійдуть гравці і почнуть бій. Травоїдні жують траву, листя, а хижаки за ними полюють, і навіть хижі звірі між собою б'ються. Звук за якістю не відстає від графіки, шумить листя на деревах від подуву вітру, дзюрчать струмки і ріки, особливо запам'ятовується шум водоспаду, розробники над візуалізацією добряче попрацювали, що причепитися складно.

Квести в Aion досить цікаві і рясніють відеовставками за допомогою, яких гравець знайомиться з навколишнім світом, що набагато приємніше і цікавіше, ніж довгі текстові діалоги між персонажем і квестових мобів. Всі завдання в першу чергу націлені на те щоб гравець пірнув в пригоди з головою, а не кришив мобів пачками. Весь світ вражає розмірами, але локації, немов коридорні, при цьому радує, що вони не схожі один на одного.

Щодо старту, то тут все гранично просто, одразу після реєстрації ви придумуєте нікнейм, вибираєте расу, далі один з чотирьох стартових класів на вибір, всі вони вам будуть знайомі з будь MMORPG гри. Далі йде важливий і відповідальний крок створення зовнішності персонажа, для вас стільки параметрів, повзунків і віконець, що тільки лінивий не створить собі героя. Поставтеся до цього пункту серйозно, так як редагування можна внести буде надалі лише за преміум валюту, тобто за Донат. Це дуже круто, так як гравець може створити унікального героя. У Айон квести діляться на три складових, на місії, зав'язані на сюжеті, замовлення для видобутку досвіду і золотих монет і на завдання, які є другорядними, де можна за виконання отримати речі, зброю, предмети, а також золото і досвід.

Aion: Окриляюща свобода системні вимоги та характеристики

Процесорentium 4 2.8 GHz
Оперативна пам'ять512 Mb
Місце на диску26 Gb
ВідеокартаGeforce FX5700 128 Mb
ПроцесорIntel Core 2 Duo 3.0 GHz
Оперативна пам'ять2 GB
Місце на диску26 GB
ВідеокартаGeForce FX6600 256 Mb

Раси в Aion

У всесвіті Aion всього дві ігрові раси, є також дракони погані хлопці, але вони не те, що грають і борються з обома сторонами. У вас на вибір ангелоподібні і демоноподібного істоти. Перші приречені, в темряву, очі їх стали кольором темряви, крила стали чорними як вічна ніч на їх крижаних просторах асмодей, а нігті стали кігтями, тепер пекло став для них рідним домом. Другим пощастило більше, і їхнім будинком стала світла сторона, де завжди світить сонце і це Еліос, вони залишилися незмінними тими ж божественними створіннями, яких створив творець планети. Але їм довелося взятися за зброю і захищати свій будинок.

Класи в Aion

Aion пропонує гравцеві безліч класів, аж 11, що вносить вагомий різноманітність в ігровий процес. Всіх їх ви бачили вже не один раз в багатьох інших MMORPG. Кожен з класів може бути як чоловічої, так і жіночої статі, різниці в призначенні і функціональності між расами немає, лише є відмінності в стилях скіна персонажів. На вибір у гравця наступні:

• Вбивця - озброєний парними мечами, часто кинджалами і мечами. Спритно і без зайвого шуму розправиться з ворогом.
  • Стрілець - це дальній боєць, майстер маскування, вміло розставляє пастки.
  • Гладіатор - володіє високою силою атаки і завдає нищівного масовий шкоди, може розкидати ворогів немов берсеркер.
  • Страж - це якийсь аналог танка, у нього великий запас здоров'я, рівень захисту, досить таки легко витримує удари і натиск противника, але без саппорта його надовго не вистачить.
  • Чарівник - його зброя це чаклунство і магія, може перетворювати ворогів в дерева і в інших безпорадних істот, здатний знаходити замаскованих ворогів.
  • Заклинатель - єдиний хто може закликати собі на допомогу інших героїв або істот з бестіарію світу Айон.
  • Цілитель - хоча його основне призначення хілити свою команду і себе самого, він може наносити нищівного фізичний і магічний шкоди.
  • Чародій - у великій мірі це баффер і підтримка своєї команди, схожий у чомусь з магом.
  • Снайпер - озброєний гарматами і пістолетами, завдає потужні і критичні пошкодження противнику. Також накладає аури негативного впливу на ворога.
  • Бард - на перший погляд милий клас, але за допомогою музичного чарівництва завдає шкоди і зцілює союзників, також може перетворювати ворогів в безпорадних істот.
  • Пілот - це своєрідний клас, який одягнений в механічну оболонку і переміщається за допомогою реактивних двигунів.

Битви і система бою

Майже всі головні битви в Aion розгортаються навколо облог фортець, багато хто знайде схожість з популярною MOBA грою "DOTA". Ця цитадель охороняється спеціальним лордом, якого потрібно знищити, щоб перемогти. Але для цього необхідно прорватися через темряву мобів (AI), серед яких воїни, лучники і маги, а також магічні вежі, до того ж власники цитаделі теж будуть захищати її. А ще розкидані в окрузі артефакти дають бонуси атакуючим, які також охороняються мобами і босами. Але, не тільки робиться, доведеться на землі, але і в небі, що додає динаміки і видовищності в протистояння. Саме наявність крил у героїв і більшості не ігрових персонажів в Айон робить гру веселою і приносить щось нове в фентезійний жанр MMORPG.

Крила дають можливість на пізніх рівнях прокачування добиратися до безодні розділяє елійци і Асмодіан, саме там відбуваються захопливі битви. Але для польотів необхідно речовина ефір, так що стежте за його кількістю, щоб не впасти каменем вниз. Сама система бою, як і у Lineage 2, потрібно вибрати мету і клікнути по ній і почнуться авто-атаки. Від гравця залежить вміле використання скілів і бафов заздалегідь винесених на гарячі клавіші клавіатури.

Єдине, що не звично, крім здоров'я і манни, це ефір, так як битви в повітрі вирішують, за ним доводиться постійно стежити. Саме динамічний рубилово з красивою і ефектною картинкою приваблює гравців. Але, в цій динаміці немає нічого складного, все просто як і у більшості ігор жанру MMORPG. PvP битви стають доступними тільки при досягненні 25-го рівня.

Професії

На момент написання огляду на Aion в грі було сім професій. Освоїти можна все, але стати майстром, тільки лише в двох. Оволодіння однією з професій дає можливість створювати необхідні ресурси при малих грошових витратах, а не відповідні можна продавати на аукціоні або на швидку руку сплавляти в торгових лавках торгашам. Але, не кожен готовий витрачати свій час на створення речей, так як в цьому занятті немає нічого веселого, так що з фінансової сторони питання це краще ніж кришити мобів пачками. Ви можете стати:

• Ковалем;
  • Зброярем;
  • Ювеліром;
  • Алхіміком;
  • Портним;
  • Кухарем;
  • Меблевиком.

Донат і соціум в грі

На жаль, Донат в Aion грає важливу роль і без нього стає набагато повільніше просування, але радує, що прибрали обов'язкову підписку. Ще сумно, що без премака вас не візьмуть до легіону (аналог клану). Так як ви будете не особливо ліквідним, і при цьому вам не буде доступний весь контент і можливості, наприклад не зможете користуватися аукціоном і не зможете приміряти на себе всі обладунки. Так що ця безкоштовність гри просто умовна, але добре тобі все ж можна. Соціальний фактор дуже важливий в більшості MMORPG, де є прокачування персонажів, так як без комунікативних навичок дуже складно успішно і швидко прокачуватися. Паті, альянси створюються тільки по расової приналежності.

Прокачування та екіпіровка

З підвищенням рівня героя в Aion з'являються нові скіли, бафи, і можливості, відмінна риса це комбо-удари, які з рівнем стають більш витонченими. Тільки виконання цих ударів робиться за допомогою швидкого натискання кнопок, часто лише однієї, що робить процес занадто простим. Прокачуються ваші вміння, можна сказати що рандомно, гравцеві лише дається можливість комбо винести на гарячі клавіші. З досвідом гойдається і ваш ранг, він аналогічний старшинству в армії. Літати зможете тільки після досягнення 10-го рівня, так як на ньому відкриється основна характеристика ефір, за важливістю нарівні зі здоров'ям і манної, якщо він скінчиться під час повітряного бою, то це майже завжди закінчується смертю персонажа. Обладунки, гармати тут удосталь, предметів для крафта ще більше, найцінніші, як і належить в MMORPG вибиваються з рейд босів або знаходяться в таємних куточках підземелля. Речі і арсенал типові для даного жанру і чогось надприродного тут немає.

Можна битися в повітрі
Якісна графіка і звук
Прекрасний і досконалий геймплей
Широкі можливості по унікалізації персонажа
Великий стабільний онлайн
Сюжет простий
Донат часом вирішує
Такий сеттінг багато де зустрічається

Барвистий світ гри Aion заслужено перебуває в одному ряду з гігантами MMORPG, в деякій мірі це навіть шедевр, візитна картка цього проекту бої в небесах, чого було впроваджено вперше. Запам'ятовується протистояння двох сторін конфлікту на казковій планеті Атрея, адже розмах повинен бути епічною, без цього однією з ікон жанру фентезі не стати. В цілому у не прискіпливого і рядового геймера цей проект викличе безліч позитивних емоцій, так як картинка дуже гарна. Поки що гра не стала легендою, але в неї однозначно варто грати, адже вона має своєрідний шарм.

Є вічний гринд на мобах типовий для всього жанру ММО, але тут він не такий дикий. Раніше гра відлякувала російськомовних геймерів через підписку і це пояснює не сильно велике сформований ком'юніті в порівнянні з першим дітищем NCsoft. Тим більше геймплей дуже багатий, і кожен знайде чим себе зайнятися, і повторимо знову про зображення, якщо ви до цього грали тільки в лінійці-подібні проекти, то після знайомства з Айон, більше не повернетеся до них, адже движок здатний видавати потужність і силу , яку потрібно тільки бачити.