Онлайн гра Поінт Бланк - популярний клієнтський шутер 2018!

Point Blank огляд гри стрілялки для слабких комп'ютерів

Point Blank це популярна клієнтська, що розрахована на багато користувачів, стрілялка з елементами ММО-шутера, де б'ються один проти одного дві команди по всім відомою схемою. Корейські розробники з Zepetto зібрали в своєму проекті кращі риси командних боїв "Контри" і динаміку екшену у "Квейка". Графіка не відповідає сучасним реаліям, але вона сильно чіпляє своєю низькою вимогливістю до заліза і безкоштовним розповсюдженням. Для гри необхідно завантажити спеціальний клієнт, який важить близько двох гігабайт. У більшості подібних проектів займане простір на диску в 10-15 разів більше.

Поінт Бланк являє собою шутер від першої особи (MMOFPS) з шаленою швидкістю динаміки ведення бою. Вас здивує, звичайно, але розробники сюди вліпили динозаврів. Раптово, так? Гра в СНД з'явилася у вільному доступі тільки в 2009 році, і з не зрозумілою нам причини в неї охоче шпилять.

Вільне розповсюдження і можливість грати безкоштовно на російських серверах надає ігровий портал 4Game, на якому ви також знайдете безліч інших цікавих проектів. Для того щоб почати стріляти у ворогів необхідно зареєструватися, створивши єдиний аккаунт для всіх доступних ігор, перший вхід дозволить прискороти соціальні мережі. Також на офіційному сайті ви знайдете величезне співтовариство гравців з форумом, де можна поспілкуватися про гру і завжди бути в курсі останніх оновлень і акцій.

-->
ЖанрШутер, Экшен, MMOFPS
РозробникZepetto
ВидавникInnova Systems
ОсобливістьКамера від першої особи
Дата виходу15.10.2008

Ви виступаєте в ролі відважного солдата, ну як годиться будь-який стрелялке. Історія подій в Point Blank розгортаються наступним чином, в одній країні розгорівся конфлікт, який переріс в кровопролитну війну. Люди роздяглися на два табори на повстанців і миротворців, можна провести аналогію з контрою "терористи" і "контр-терористи", одні червоні, а інші сині. Відмінність між ними лише в скінів і не більше. Пізніше в гру додали угруповання під назвою "Динозаври". Також в грі є місії, де гравцеві необхідно виконувати різні завдання, за успішне виконання яких буде нараховуватися досвід, а також медалі, ордени і особливі відзнаки.

Особливо видатних звершень тут немає, просто інший скін інтерфейсу, можна сказати він був запозичений у "Conter Strike". Все той же вид з рук, по сторонам розташовані показники здоров'я, цілісності бронежилета, кількість патронів в магазині, карта, склад команд і рахунок раунду природно. Тільки тут ще у вас є арсенал, який ми може укомплектувати будь-якою зброєю і амуніцією. Є преміум магазин, де можна купувати всякі плюшки, які дають істотну перевагу над іншими гравцями.

Крім купи запозичень у двох успішних проектів, Point Blank запозичив трохи і у інших ігор. Наприклад, система перков і прокачування солдатів, як в тих же "мморпг", але це не вражає. Навіть в PvP боях вам будуть ставитися завдання, за які крім грошей і досвіду будете отримувати знаки престижу і звання. Гра розповсюджується за моделлю free-to-play і це накладає певний відбиток, ті хто задонатілісь і купили зброю, амуніцію, можуть з меншими зусиллями тягти раунд. Постійної стріляниною справа не обмежується, вам потрібно гойдатися і вдосконалювати зброю. У грі є два режими всім знайомий PvP і PvE, де закладена сюжетна лінія в поставлені місії, але тут ви будете протистояти ботам (AI). Відмітна особливість від інших стрілялок подібного типу, підбирати зброю противоположенной команди не можна, а своїх померлих товаришів можна.

В залежності від своїх уподобань, ви можете вибрати собі клас солдата, є такі як: штурмовик, боєць, снайпер, інженер. Одними можна атакувати в ближньому бою, а іншими з далеких дистанцій або створюючи пастки, ставлячи міни, розтяжки і бомби. Зауважимо, кемпер не вдасться, карти не дуже великі і гра по динаміці дуже схожа на квейк, так що гравці не переміщаються, а немов літають по карті. Тут потрібно навчитися швидко бігати і приймати миттєві рішення для точного відкриття вогню по цілях.

Якщо, ви будете довго бігати з одним типом зброї і показувати результативність, то прокачає не тільки навички стрільби з нього, але і зробите апгрейд самого зброї і отримаєте бонуси. Більшість режимів привертає моментальним респаун, і якщо ви любитель посліваться, то довго чекати переродження не доведеться. У грі є солдати жіночої статі, їх же зробили з підвищеною сексуальністю. Це хороший хід і причина не малу кількість геймерів продовжують грати.

Point Blank системні вимоги та характеристики

Point Blank користується популярністю не тільки через те що виконаний якісно, а ще через захоплюючої бойової системи. Відповідь проста і очевидна, це один з небагатьох шутерів працюють без лагів на слабких комп'ютерах. І це також пояснює справжню орду школярів захопила все сервера, адже вони відносяться до категорії не особливо платоспроможних.

Оперативна пам'ять512Mb
Місце на диску1.5 Gb
ВідеокартаNVIDIA GeForce 5700
Процесор3.0 GHz
Оперативна пам'ять1 GB і більше
Місце на диску1.5 GB
ВідеокартаNVIDIA GeForce GT 800

Прокачування солдата

Point Blank поєднує в собі на рівніші зі стрілялкою частково ММО. Тут присутній дерево навичок властивих військової епохи сучасного вогнепальної зброї. У вас є в розташуванні три гілки, качати можна кожну і вони відносяться до класу солдата, такі як: штурмовик, інженер, снайпер. Кожен навик реально робить вас краще в бою, але Донат сприяє швидкій прокачування. Якщо гравець прокачає свого солдата до максимального рівня, то він отримає звання "Червоний Бере", що в свою чергу дає більший обсяг магазину, підвищену швидкість перезарядки, і найприємніше - це порятунок від хед-шота. Ви можете кастомінізіровать свого солдата за допомогою різної екіпіровки, серед якої цивільний одяг, жартівливі костюми і маски.

Арсенал і озброєння

Тут крім простих ножів для безшумних вбивств, є всілякі сокири і мечі, а також дубини і жартівливі "штучки". У загальній сумі в вашому розпорядженні приблизно 150 одиниць різної зброї, в тому числі і холодного. Купувати "пухкалкі" можна як за ігрову валюту, але часом дуже довго потрібно набивати фраги щоб придбати бажаний екземпляр, і за реальні гроші (Донат). Бойові одиниці куплені за Донат мають поліпшені характеристики і параметрами, наприклад різними типами прицілів, підвищеної скорострільністю, збільшеним магазином, підвищеним втратою. Деякий зброю можна купити за очки досвіду на короткий проміжок часу для тестування примірника, також існують камуфляжні розмальовки.

Бойові режими в Point Blank

Якщо б не різноманітність бойових режимів, то на Point Blank недовго б звертали увагу. Одні націлені на тактичні прийоми, а інші немов м'ясорубка, кулі летять з усіх боків. І тут тільки залишається одне, палити теж на всі боки з надією на авось в когось потрапити. Особливістю є така ситуація, раунди генерується не автоматично системою, їх створює якийсь гравець, на сленгу геймерів називається "хостер". Він може не тільки поставити тип раунду, але і поставити всілякі обмеження і дозволеності, наприклад на типи зброї. Найчастіше це звичні види, але є багато "екзотичних" і "трешову". Також якщо ви є учасником якогось клану, то можете брати участь в кланових воїнів. На момент написання огляду було доступно 35 унікальних карт, деякі з них доступні лише в певних режимах.

• Тренування - навчальний режим для новачків, де можна відпрацювати тактику і навички стрільби з різної зброї.
  • Командний бій - найпопулярніший режим, що не хитромудрий і завжди в моді. Гравці діляться на дві команди по 8 чоловік, дається 10 хвилин. Команда, яка настріляє більше Фрагів переможе. Головна особливість блискавичний респаун.
  • Рукопашний бій - жодного вогнепалу, тільки ближній бій на ножах або на коле зброї.
  • Біжи - потрібно втекти від голодних динозаврів в зону порятунку. Один гравець управляє доісторичним монстром, а п'ятеро намагаються врятувати свої життя.
  • Зомбі - десятихвилинний раунд проти команди ботів-зомбі. Але, є один нюанс, ви будете озброєні лише ножем.
  • Рандом - випадковий режим на випадковій карті.
  • Скотобойня (Мясорубка) - Команда реальних гравців бореться проти динозаврів (AI).
  • Оборона - одна команда захищає дві точки на карті від знищення, а інший поставлена задача знищити їх.
  • Підрив - кожен гравець має бомбу, яку потрібно закласти в певному місці на карті. Одна команда закладає бомбу і захищає її до моменту вибуху. А інша повинна перешкодити цьому, але якщо, же поганим хлопцям вдалося її закласти, то ставиться нове завдання, знешкодити її.
  • Знищення - раунд триває 10 хвилин, ніяких перероджень, 8 на 8, перемагає та команда, яка швидше вб'є всіх ворожих солдатів.
Динамічні баталії і геймплей
Багато режимів гри
Прокачування солдата
Безкоштовний доступ
Багато видів зброї
Донат може вирішувати
Солянка з відомих стрілялок
Простенька графіка

Якщо бути чесним, то тільки власники слабких комп'ютерів і фанати і шутерів в стилі "Першого Квейка" гратимуть в Point Blank. Тобто дуже і дуже багато, тому що не так вже й багато людей можуть дозволити собі потужний ПК, а гра тим більше повністю безкоштовна. Так, свіжих ідей в ній немає, графіка проста і не вразить багатьох геймерів, так як є аналоги з "реально крутий графікою". Але багато хто здивований, що цей проект ще на плаву і в місяць грає на його серверах близько дев'яти мільйонів користувачів. Не повірите, але існує навіть спеціальна ESL ліга, де Поінт Бланк як дисципліни, так-так, ви не помилилися, є регулярні кібер змагання!