Онлайн гра War Thunder про другу світову війну

War Thunder огляд гри з божевільними екшен битвами на землі, небі і морі одночасно

War Thunder це новий ковток повітря в жанрі військового симулятора, причому гра за якістю і реалізму переплюнула всіх конкурентів. Це не просто ММО стрілялки, а гігантський всесвіт для фанатів бойових дій на полях битв Другої світової війни. Ви зустрінете величезне скупчення різноманітної військової техніки в одному місці.

Спочатку в грі були тільки літаки, але потім були додані танкові бої з одночасним комбінуванням битв в повітрі і на суші, але розробники вирішили, що цього мало і додали ще й флот з військовими кораблями. Ви навіть будете горді за СНД, адже перша локалізація була російською мовою, так як компанія розробник Gaijin заснована в Москві.

Історичній достовірності в Вар Тандері надають великої ваги, кожна ігрова локація великих масштабів, на них комфортно вміщаються і сталеві монстри, і механічні яструби і металеві фрегати, причому одночасно. Загалом, на 2016 рік було майже 400 одиниць військової техніки. До того ж потрібно створювати один обліковий запис, щоб отримати доступ до трьох симуляторів одночасно, і "Премак" поширюється на всі типи техніки. Не потрібно розриватися, між декількома іграми, коли все зібрано в одному місці.

Вона ідеально підійде всім, від малого і до великого. Навіть не дивлячись на реалістичність, впоратися з технікою зможе будь-який школяр. 2013 рік став для компанії Gaijin мега успішним, вона отримала чотири нагороди з відміткою "Кращий", такі як: гра року, компанія-розробник, технологія, звукове оформлення. Гра працює майже на всіх платформах і відомих консолях, таких як PC, Mac, Sony Playstation, вона навіть є в стиме. Масштаб популярності, м'яко кажучи, вражає!

Щоб доторкнуться до великої всепожираючої війні в War Thunder, яка поглинула всю планету немов вогонь в недавньому минулому, необхідно зареєструватися, створивши обліковий запис, вхід в який дає можливість поїздити на танках, політати на літаках і борознити моря на кораблях. Грати можна безкоштовно, так як проект поширюється по free-to-play, але присутній Донат і преміум магазин, де продаються всякі бустери для більшого отримання досвіду і грошей, а також преміум техніка для підвищеного фарма.

Далі вам потрібно завантажити клієнт з монтажником, на вибір буде дві версії одна для слабких комп'ютерів і одна для потужних, але вимоги до заліза ПК не великі, що дозволяє зробити велике охоплення аудиторії. Як і в будь-який танкоподобній грі до 10 го рівня ви будете повзти майже цілу вічність, якщо не будете присвячувати природно багато вільного часу. Крім російської версії і сервера на вибір більше 10-ти мовних локалізацій, також якщо у вас з'являться питання, то на офіційному сайті є форум, а також мільйонні спільноти в соц. мережах і величезний ютуб канал, де після переглядів роликів можна стати професіоналом в War Thunder.

-->
ЖанрMMORPG, MMOTPS, MMO Action
РозробникGaijin Entertainment
ВидавникGaijin Network Ltd.
ОсобливістьТанковий, авіаційний і симулятор військового флоту
Дата виходу01.10.2012
Офіційний сайтwarthunder.ru

Сюжет War Thunder - це друга світова війна, ви можете спостерігати за бойовими діями на всіх фронтах, де беруть участь в боях головні країни того конфлікту, такі як СРСР, Третій Рейх, США, Британія і Імперська Японія. Сюжетна лінія присутня тільки в кампаніях. А в звичайних PvP боях, тільки локації відтворені відповідно до історичними довідками. Є тихоокеанська кампанія, де протистоять один одному японці й американці, вам же даються завдання, в процесі яких, ви дізнаєтеся реальні історичні факти. Проходячи одиночну кампанію, ви будете отримувати гроші, досвід і техніку за успішне виконання місій. У свою чергу - це підготує вас до запеклих боїв з реальними гравцями.

Інтерфейс опрацьований на вищому рівні, нічого зайвого і нічого важливого не упущено. Кожна техніка має свої особливі інтерфейси і управління. До кожного танку, літаку потрібно звикнути, звичайно, якщо ви не вибрали режим аркада. Існує безліч вкладок, де можна знайти гілки техніки, розсортовані за націями і видам. Нижня навігаційна панель має безліч чек-боксів для комфортної сортування вашої техніки в ангарі. Тут потрібно дивитися, клацати кнопки і розбиратися самому, за вас самих ніхто не навчиться грати в War Thunder, природно всі складнощі у новачків можуть виникнути в режимі симулятор.

Так як спочатку були в проекті тільки літаки, то інтерфейс найбільш багато оформлений для них. Кожне меню по суті важливе, ними ви будете користуватися постійно, ігнорувати будь-яке з них не прийнятно.

• Дослідження - гілки техніки, де ви можете витрачати окуляри досвіду і розблокувати нові бойові одиниці.
  • Навчання - прокачування перків екіпажу бойової машини, в залежності від посади солдата, будуть доступні різні вміння, зараз їх п'ятнадцять.
  • Магазин - тут все зрозуміло, купуєте преміум валюту "Леви" і витрачаєте її на свій розсуд.
  • Тактична карта - розташування ворожих і союзницьких військ з позначками.
  • Нагороди, бонуси, медалі - за певний знищення противника, ви будете отримувати титули і звання.
  • Індикатор - все бойові одиниці на карті позначаються своїм кольором і в залежності від типу техніки, вона буде відзначаються різними значками.
  • Камери - є п'ять видів відображень пілотованої техніки, такі як: вид від третьої особи, реальна кабіна, камера скла, бомбовий приціл.
  • Управління ланкою - якщо ви капітан взводу, то можете роздавати всьому ланці накази для виконання.

Найвагоміша особливість War Thunder - це реалізм з можливостями активувати аркадні режими. Багатьох бентежить, що гра позиціонує себе як симулятор, і новачки вважають, що грати важко, але це не так. Для початку проходите навчання, з яким можна впоратися максимум за годину, і ви вже на шляху до звання Асса. Геймпадов і спеціальних джойстиків не буде потрібно, щоб виконувати складні маневри і фігури вищого пілотажу, тільки клавіатура і миша, більше нічого не потрібно.

War Thunder дуже простий в освоєнні, захоплює своєю видовищністю і динамікою з перших хвилин бою. Зараз розповімо в загальних рисах про те, як проходить ігровий процес. В ангарі вибираєте техніку, вибираєте режим і натискаєте кнопку "В Бій". Далі завантажується випадкова карта, і ваша техніка з'являється так само в случного місці. Далі їсте, летите, пливете на зустріч до ворога або чекаєте його, а потім стріляєте, воюєте, за нанесені ушкодження і отримані фраги в кінці бою отримаєте досвід і кредити, за які прокачується і купується техніка. Можна прокачати перкі екіпажу і поставити додаткові модулі, зарядити боєкомплект різними типами снарядів і так далі.

War Thunder системні вимоги та характеристики

War Thunder володіє найкращою деталізацією і фізикою в своєму жанрі і тематиці. Але на низьких налаштуваннях, на жаль, не побачити всієї потужності і не отримати насолоду від ігровим процесом. Все під час бою вибухає, кришиться, горить, ламається, димить, дуже багато дрібних деталей, і щоб все це було видно, гравцеві не обов'язково врубать ультра параметри. Навіть на середніх настройках можна оцінити це проект по достоїнству, і ознайомиться з його особливостями. Як показує середній онлайн, і коментарі на форумах, гра рівно йде навіть на мінімалку.

Процесор2.2 GHz
Місце на диску12 Gb
ВідеокартаNVIDIA GeForce 7800
Процесор3.0 GHz
Оперативна пам'ять8 GB
Місце на диску20 GB
ВідеокартаNVIDIA GeForce GTX 460

Огляд ігрових режимів

War Thunder дає вам можливість вибрати рівень складності в боях з реальними гравцями, і так ви не помилилися. Залежно від вашої майстерності вибирайте режим, чим складніше він, тим вище нагороди за успішне виконання бойових завдань. Всього є три типи режимів:

• Аркадний - спрощене управління, більше елементів інтерфейсу, індикаторів, і є підказки. Активна система автонаводкі і підсвічування гравців "свій чужий". Бої проходять набагато швидше, після того як вашу техніку знищать, ви можете відразу ж почати новий бій іншої наявної техніки в ангарі.
  • Реалістичний - це історичний режим з максимальною наближеністю до реальних бойових дій. Пошкодження і фізика не дають можливості для здійснення помилки, так як один маленький недолік може коштувати вам знищеної техніки і довгого очікування переродження в ангарі. Від перегріву двигун може затихнути, лопаті і фюзеляж можуть розвалюватися, а пошкодження від снарядів противника ви зовсім можете спалахнути як сірник.
  • Симулятор - максимальне занурення, де новачкам робити нема чого. Ви перебуваєте безпосередньо в кабіні бойової техніки. Ніяких підказок і значків, ніяких розпізнавальних знаків. Все що у вас є, так це механічні лічильники. Нагорода за успішну бойову місію буде незрівнянно вище, ніж в інших режимах.

Літаки

В авіаційному парку є трохи більше двохсот сталевих яструбів всіх основних націй беруть участь у другій світовій війні. У вашому розпорядженні на перших парах буде кукурузник з малокаліберним кулеметом, який можна докачати до реактивного монстра з самонавідними ракетами. Є такі класи як винищувачі і бомбардувальники. Винищувачі прикривають бомбардувальників, в той час як ті захоплюють ворожу базу під час її бомбардування.

Танки

Танки в цій грі з'явилися відразу після літаків, з націй доступні СРСР, Німеччина, Англія, і Японія. Відмітна особливість від конкурентів, що пошкодження межі реалістичні і тільки від одного пострілу в правильне місце у танка може відлетіти вежа на кілька десятків метрів. Є два основні режими, таких як повне знищення і захоплення бази. Є на озброєнні легкі танки, середні, важкі, анти-танки, і артилерія. Якщо, ви успішно проявите себе під час битви, то можете викликати авіа підмогу, наприклад винищувача, штурмовика, або бомбардувальника. Карти великі з різноплановим рельєфом, завжди є, де розгулятися, танк може круто занести або навіть він перевернеться або буде летіти стрімголов, якщо на великій швидкості різко повернути в сторону.

Кораблі

Кораблі з'явилися треті за рахунком і на даний момент ще не можуть похвалитися розмаїттям. На ваш вибір ви можете увійти до складу флоту на наступних типах кораблів: катера, есмінці, лінкори, авіаносці і навіть підводні човни. Кораблі озброєні кулеметами, гарматами різних калібрів і ракетними установками, деякі навіть торпедами, можна ставити захисні установки для захисту від ворожих ракет. Так само як і в танках, при успішному виконанні бойового завдання, можна попросити допомогу з повітря.

Реалізм боїв на суші, в повітрі і на морі
Неперевершена фізика
Повноцінний симулятор війни
Гра 3 в 1, і все на одному акаунті
Історична правдоподібність
На максимальних вимогах потрібно дуже потужне залізо
Є трохи дисбалансу
Незвичний інтерфейс

War Thunder напевно саме та гра, яку так довго чекали всі геймери, повноцінна війна, як на суші, морі та повітрі, залишилося додати тільки піхоту для повного занурення. За короткий проміжок часу була зібрана багатомільйонна армія фанатів з усього світу. Проект локалізована не тільки під СНД, але і під безліч інших країн. Успіх був досягнутий завдяки історичній достовірності, динамічним реалістичним боям і сотням моделей техніки скопійованих з реальних аналогів з великою точністю. Це гідний конкурент лідерові по онлайну на даний момент і є єдиною альтернативою ігор на тему Другої світової війни.