Онлайн гра Dark Times зомбі шутер 2018

Dark Times огляд гри стрілялки в докладному описі

Dark Times - це олдскульна ММО стрілялка з постапокаліпсісом про зомбі і мутантами в якій добре поєднується шутер з RPG. По суті це типова гра про виживання з графікою як у класичній "Контрі". Не дивлячись на застарілий графічний движок, в грі стабільно великий онлайн з геймерами з усього світу. Так як гра Темні Часи піде на будь-якому слабкому комп'ютері, навіть на древній консервній банці. Такий мікс досить рідкісний, тим більше в розрахованому на багато користувачів режимі. Крім стандартних PvP і PvE, є ще десяток інших, які урізноманітнюють проведення часу за грою.

Раніше проект був браузерні, але перекочував в клієнтську версію для більшої зручності, зараз він важить близько 200 мегабайт, подібних проектів не багато і вони розраховані в першу чергу на гравців зі слабким залізом. Квести і івенти вдихають життя в Dark Times, так як вони допомагають підтримувати конкуренцію серед геймерів і дають можливість отримати прикольні фішки без вдавання до Донату.

Проект поширюється по моделі free-to-play і тому можна грати абсолютно безкоштовно , але є преміум магазин. Розробник TeamTop Game створив своє дітище в 2016 році, що на той час було котимо-то трешем і Харкор. Російську версію і сервер пропонує ігровий портал CreaGames, реєстрація аккаунта дає можливість грати також в інші ігри, до того ж потрібно завантажити маленький ігровий клієнт.

-->
ЖанрШутер, Стрілялка, Екшен, MMORPG, MMOTPS, MMOFPS, Sci-Fi
РозробникTeamTop Game
ВидавникCreaGames
ОсобливістьСолянка з декількох жанрів
Офіційний сайтcreagames.com/games/dt

О, так! У цьому мороці і божевіллі є логічний і сюжет, події гри Dark Times відбуваються в постапокаліптичному світі, який вийшов завдяки зомбі вірусу. У міру проходження квестів в режимі PvE, ви дізнаєтеся про всі причини цього хаосу. Так ви зрозумієте, що причиною стала витік вірусу з таємної лабораторії, як і личить будь-якому кінцю світу. Крім зомбі і різних їх видів, ви зустрінете всіляких мутантів і безумців на своєму шляху. Але, сам сік виходить в протистоянні фракцій, які складаються з тих, що вижили і відчайдухів.

Інтерфейс в Dark Times частково нагадає вам браузерні MMOPRG на порталах "101XP" і "RBK Games", яких там у великих надлишки. Якщо ви геймер зі стажем, то зрозумієте про що ми ведемо мову. Якби не перехід в клієнт, то управління було б не зовсім зручним і періодично не комфортно. Ті, хто знайомий з жанром шутер, майже миттєво почнуть використовувати WASD для пересування, CTRL і пробіл для присідання і стрибків, мишка для прицілюючись, огляду і стрільби природно.

Як і личить постапокаліпсісу в Dark Times гравцеві даються в розпорядження величезні безлюдні простори, але тут місце людців є натовпи голодних зомбі. Тут же ви знайдете зруйновані міста, барикади і сліди шаленої боротьби за життя звернулися і людей вперше дні кінця світу. Вам належить пройти через катакомби, підземелля і секретні лабораторії, які потрібно очистити від ходячих мерців і знайти вакцину. Але головне завдання знищити, як можна більше зомбі, причому не всі з них будуть тупими, часом на вас будуть нападати справжні машини для вбивства.

На глобальній карті в PvE можна взяти з собою не тільки команду зі справжніх гравців, але і найняти бійців або навіть кіборгів. Але, більший екшен можна отримати в PvP з різними режимами, в тому числі з класичними і хардкорних. Родзинкою є суміш, точніше такий собі мікс шутера і RPG, що відкриває додаткові можливості для гравців.

Існують широкі можливості для унікалізації, прокачування і апгрейда персонажа в Темних Порах. На самому початку після реєстрації ви даєте ім'я своєму солдату і вибираєте його скін, також є вибір між персонажами жіночої та чоловічої статі. У своєму профілі можна побачити всі базові характеристики, фішки для прокачування, посилення і поточний рівень. У цьому меню можна змінити приналежність до фракції і помилуватися своїми званнями і титулами, які виходять за очки честі. Амуніція ділиться на шолом, штани і броню для корпуса в якій є 2 або 3 слота для апгрейда. Озброїти свого солдата можна трьома звичайними речами, супер-гарматою і гранатою.

В Dark Times існує аналог талантів і скілів під назвою Генні Модифікації, серед яких: здоров'я, щит, атака, броня, критичний шкоди, стійкість. Так як це почасти MMORPG у вас є рюкзак з 180 слотами, які можна розширити за реал. Для зручності він розсортований на категорії, серед яких важлива це кристали, використовувані при апгрейді речей, зброї або самого персонажа. Також є обмеження на використання тих чи інших речей в залежності від режиму PvP або PvE.

Є розвинена система усилків, яка ділиться на чотири частини: посилення, вставка, підвищення зірковості і посилення зірок. Перша група потрібна для апгрейда амуніції і броні, яка ділиться на: голову, корпус, ноги і тактичний ранець, все можна апгрейдити аж до 100-го рівня. Ще гойдається ранг амуніції за допомогою кристалів зірковості. Крім цього можна здійснювати вставку тих же кристалів в слоти на амуніції, і навіть самі зірки рангу можна посилити. Тобто виходить якась рекурсія, прокачувати вже доведеться прокачати і саму прокачування, якийсь хаос чи що.

Зброї безліч, всього 14 моделей, які можна апгрейдити і розширювати можливості, характеристики, в результаті можна з автомата зробити якийсь футуристичний бластер. З кожним новим рівнем у вас буде відкриватися доступ до більш смертельним гармат. В меню костюм, можна видозмінювати скін свого персонажа і приміряти на ньому різні шати, костюми або фрагменти цих костюмів. Кожен з костюмів можна прокачати до 30 го рівня, і в підсумку ви будете виглядати як футуристичний солдат в мега крутому екзоскелеті мають схожість із залізним людиною.

Разом з вами по всесвіту Dark Times може подорожувати помічник, який буде збирати лут нафармлений вами з мобів. Безкоштовно його отримаєте на 26-му рівні, його також можна прокачувати уздовж і в поперек, як і основного персонажа. Скіни різноманітні від котиків і собачок, закінчуючи дронами озброєними до зубів. При досягненні вами 22-го рівня ви зможете обзавестися власним транспортом, який так само можна прокачувати. Так тут все суцільна прокачування, качай то, качай се. Крім помічника, можна обзавестися маленькою армією з кіборгів для пригоди на глобальній карті в PvE режимі.

Dark Times системні вимоги та характеристики

ПроцесорIntel Pentium 4 2.0GHz
Місце на диску200 Mb
ВідеокартаGeForce 7600GT
ПроцесорIntel Core E2140 1.6GHz і краще
Оперативна пам'ять2 GB
Місце на диску200 Mb
ВідеокартаGeForce GTS250 і краще

Ігрові режими

PvP в Dark Times

PvP режим вам знаком буквально з будь-MMO гри, даний проект максимально гранично хардкорний, на момент написання огляду було доступно шість наступних режимів:

• Групові тренування - ваша команда відточує свої навички і злагоджену гру проти ботів;
  • Груповий режим - режим знайомий всім, дві команди гасять один одного і настрелівають фраги, хто до кінця раунду більше настріляв, той і переміг;
  • Вибух - тут одна команда з'являється з бомбою, а у другій на території бази з'являються точки для закладки цієї ж бомби і головна мета підірвати противника;
  • Мутація - один з гравців стає мутантом і йому потрібно заразити всіх інших;
  • Хованки - якийсь дивний режим, одні шукають, інші ховаються, при цьому можна перетворитися в випадкові предмети і сидіти в засідці;
  • Кіборг - майже той же груповий режим, але з тією різницею, що за команди борються смертоносні кіборги;
  • Скло - команди бігають по крихкому скляній підлозі і якщо його пошкодити, то можна впасти і розбитися на смерть. Гравцям видається ніж і одна граната, завдання колишня знищити команду супротивника.

PvE в Dark Times

Завдяки всім властивим деталей MMORPG, гра Dark Times тримається впевнено на плаву, всі події, що відбуваються на теренах постапокаліптичного світу. Де твориться повний треш, де вліпили вміло в зомбі м'ясорубку ще й Sci-Fi. Але, тут всесвіт похмура і потворна, яка добре тримає марку і відповідає озвученим заздалегідь антуражу. Все PvE представлені такими:

• Квестові завдання - дуже прості, які переслідують гравця до 30-го рівня. По суті, вони все націлені на тупе крошилово певних мобів, а після відкривається доступ до чотирьох іншим.
  • Спецоперація - являє собою зачистку різних локацій від зомбі, за успішне і швидке виконання вас винагородять досвідом, грошима і екіпіровкою.
  • Долина радості - в цьому режимі вам потрібно буде знищувати помічників за задану кількість часу. Але, чи не палите на всі боки в стилі ковбойському стрільби, так як кількість куль обмежена. Якось дивно бачити режим, де потрібно гасити в мімімішних створінь.
  • Кришталева шахта - вам необхідно в центрі шахти захищати кристал від мутантів зомбі, які хочуть його зруйнувати, потрібно протриматися певну кількість часу. На допомогу захисникам даються: турелі, захисні вежі, снайперські вежі, ракетні вежі, адже вам буде протистояти буквально орда зомбі.
  • Кривава арена - це самий хардкорний режим, на вас пре армада зомбі і чим швидше будете кришити їх черепа, тим швидше пройдете випробування і більше очок, грошей при завершенні отримаєте. За певний взятий рівень в цьому раунді гравець нагороджується скринями з призами.

Фракції, гільдії і івенти

В Dark Times є система фракцій, приналежність до якої дає великі переваги, головне це те, що у вас з'являється можливість вступити в дикі заруби королівської битви. На даний момент є три фракції, такі як Федерація Землі, Ліга Свободи і Альянс Порядку. У фракції обирається за допомогою змагання король. Фракції аутсайдеру нараховуються бонуси, щоб її учасники могли наздогнати фаворитів.

Є й гільдії, аналоги кланів в інших іграх, вступити може кожен, якщо вас затвердять, а от створення обійдеться в 20 преміум алмазів. Гільдія прокачується за допомогою золота і медалей, її можна прокачати, немов тачку в гаражі X-Zibit'а. Щоп'ятниці о 20:00 по Москві відбувається боротьба між гільдіями в форматі турнірній таблиці. Кращі команди нагороджуються титулами і бонусами.

Крім цього передбачені івенти на кожен день тижня з крутими нагородами. У них відбуваються некволі заруби, так як нагорода це преміум речі доступні тільки за Донат. За щоденну активність гравець отримує заохочення. Завдання можуть бути як простими, так і епічними, де знайдеться місце битвам з найсильнішими босами і конфліктами між гільдіями і фракціями.

Дух початку 2000-х
Привабливий сетінг
Багато ігрових режимів
Не найсучасніша графіка
Динаміка кульгає
Стандартне прокачування і прості завдання

На перший погляд і навіть на другий гра Dark Times здасться чимось диким, страшним і незрозумілим для витонченого геймера. А ось тим, хто любить чад, треш і хардкор проект припаде до смаку. Супер картинки не побачити, мега фізики теж, але в ній є щось привабливе. Мабуть за створення цього шедевра бралися ентузіасти, плани були як у Наполеона, але виконання вийшло кульгавою. Движок застарів, мало не на два десятиліття, родзинкою є об'єднання двох режимів PvE і PvP в стрілялці з якимсь симбіозом MMORPG. Легендою вона не стане, але скоротати вечора в компанії друзів і поугорати цілком буде достатньо.