Онлайн гра NosTale в жанрі фентезі

NosTale огляд рольової аніме гри в детальному описі

NosTale (Ностейл) це фентезійне аніме MMORPG з барвистою мультяшною графікою в міксі 2D і 3D, з простим інтерфейсом, і на подив дуже різноманітним геймплеєм. Більшою мірою це сподобається дітям, адже вона по максимум адаптована під цю аудиторію, і сама гра більше схожа на мультфільм. Спочатку вона з'явилася в Кореї в 2007 році і за цей час обзавелася мільйонами фанатів, в тому числі і дорослими. А в 2017 стався великий апдейт, і гра стала доступною на порталі Steam. Секрет її популярності ще криється в дуже низьких системних вимогах, гра ідеально підходить для найслабших комп'ютерів.

Спочатку NosTale була в браузері, а потім змінився формат, і вона стала клієнтською MMORPG, з відмінною рисою, всі пригоди в грі повністю зав'язані на сюжеті. Безглуздо кришити мобів пачками не будете. Гра володіє всією красою класичного фентезі, а саме кланові війни, облоги, PvP, арени, весілля і всякі міні-ігри.

Офіційний сайт і російський сервер надає Gameforge, можна грати безкоштовно, так як поширення відбувається по моделі free-to-play, але з ігровим донат-магазином. Щоб почати подорожувати по захоплюючому мультяшному всесвіту необхідно зареєструватися на озвученому порталі і створити обліковий запис, який відкриє вам доступ до інших захоплюючим ігор.

-->
ЖанрMMORPG, Аніме, Фентезі
РозробникEntwell
ВидавникGameforge
ОсобливістьНяшне аніме в 3D
Дата виходу2007 (2017 Update)
Офіційний сайтru.nostale.gameforge.com

Історія цієї мультяшної саги починається з милого села під назвою Носвіль, де прокинулося старовинне магічне дерево Фернон, після чого почалася велика війна. Ви опиняєтеся в ролі героя, якому необхідно вирішувати глобальні проблеми всесвіту NosTale. Вся гра це суцільний сюжет, поки не візьмете вищий рівень. Квести згруповані і розділені на глави:

• 1) Спляче древо Фернон зачароване темними чарами;
  • 2) Пробудження Фернона;
  • 3) Поява загрози демонів на горизонті;
  • 4) Крижана Корона;
  • 5) Палаючий клинок.

Весь інтерфейс тут мімімішний і з 2007 року практично не змінився, дуже мінімалістичний. І не має чимало менюшками, віконцями, ігрова зона і огляд максимально вільний. Управління тут класичне, як для типового представника азіатських MMORPG. Переміщення і атаки лягають на миша, є гарячі клавіші для скіл і дій, але їх не можна перепризначити, доведеться звикати до дефолтной розкладці.

Зі старту в NosTale вас введе в курс справи помічник, навчить азам геймплея і управління. Квести спочатку будуть навчальними, але з нагородами, а далі як по накатаній у всіх MMORPG, будуть з'являтися типові завдання, такі як вбивство мобів і пошук предметів. Прокачування стандартна, але в міру динамічна, але в якийсь момент вона сильно затягнеться. І тільки на 30-му рівні, коли ви візьмете професію і підклас, почнеться веселощі. Вміння і навички мають вельми цікаві розгалуження, що дозволяють створювати комбінації. По досягненню останнього рівня у вас вийде по-справжньому унікальний персонаж, через професій, підкласів та гілок з уміннями, як активних, так і пасивних зі спеціальними. Зауважте система прокачування далеко не для дітей.

NosTale має також вихованцями, які будуть вам всіляко допомагати. Але їх потрібно самостійно шукати або ловити, прокачувати і тренувати. Тобто плекати і піклується, але їх вміння, Скіл і бафи міняти не можна, кожному типу вихованців відповідають свої вміння, найчастіше засновані на стихіях. Крім петов, ще вам на допомогу будуть соратники (найманці), з якими ви будете зустрічатися в міру проходження сюжету. Але їм потрібно платити, постачати амуніцією і зброєю, як і вашого персонажа.

Ще є класна фішка в NosTale це містичні карти, якщо ви прокачає її, то зможете освоїти одну зі стихій і керувати нею. Існує безліч інших карт, наприклад жартівливих, ви можете перетворити ворога в мавпочку, овечку або пташку. Наприклад, наявність картки вогню, допоможе вам перемогти боса, у якого картка природи. Система карток дуже розвинена і урізноманітнює геймплей, додаючи в скарбничку чергову родзинку.

Напевно ви здивуєтеся, але однією з сильних сторін проекту є система крафта, вона різноманітна і в міру заплутана. Причому всі предмети, створені вами, виходять якісними і затребуваними, якщо вашого персонажа предмет не підходить, то його можна вигідно продати. І вже у скрафтенних предметів можна змінювати характеристики за допомогою різних святкові та еліксирів, без побоювання зруйнувати об'єкт поліпшення. Для різноманітності, якщо ви занудьгували або занудою, розробники додали в геймплей NosTale міні-ігри. Причому в них можна грати не тільки поодинці, але і запросити друзів. Тут ви знайдете: колеса фортуни, лотереї, лабіринти, ферми, і подоби азартних ігор.

Природно, є система кланів і гільдій, ну без цього взагалі складно уявити MMORPG. Тут, як не банально, можна створити сім'ю, але це не тупо для галочки, це дає можливість безперешкодно переміщуватися один до одного. А також у вас буде одне загальне житло (це особлива локація для кожної пари), ресурси стають загальними і прокачування стає простіше. Для того щоб зіграти весілля необхідно пройти спеціальний квест у вигляді випробування.

NosTale системні вимоги та характеристики

Процесор500 MHz
Оперативна пам'ять256 Mb
Місце на диску3 Gb
Оперативна пам'ять512 Mb
Місце на диску3 GB
Відеокарта128 Mb і вище

Класи персонажів NosTale

Усього доступно три класи, приналежність до якого можна вибрати при досягненні 15-го рівня. Також є по 4 підкласу, доступні на вибір по досягненню 20-го рівня. Це сприяє розгалуження прокачування і вузької спеціалізації персонажа. Кожен з класів типовий для фентезійного MMORPG, і має свої особливості дозволяють вибудувати певну тактику ведення бою. Також в залежності від обраної спеціалізації, ваш персонаж можна покращувати спеціальними картами фахівця. Причому навички для кожної зі спеціалізацій різні, що робить прокачування довшою. Ось вони велетні будь рольової фентезійки:

• Мечник - це клас, який у міру проходження гри можна вкачати, як душі буде завгодно. Найбанальніше розподіл це дамагер і танк. Озброїти можна по-різному, наприклад: дворічний меч або сокира, молот, однорічний меч зі щитом, спарені одноручние клинки. На виході у вас вийде щось з цього списку: воїн, берсеркер, гладіатор, самурай і інші.
  • Лучник - цей клас завдає більше всіх шкоди, спритний, точний і швидкий, але тільки на дистанції від ворогів. У ближньому бою є вразливою мішенню. Залежно від обраної спеціалізації та підкласу буде різна тактика ведення бою. Озброїти можна різними луками, арбалетами і вогнепальною зброєю. Персонаж зможе стати на ваш розсуд: мисливцем, вбивцею, каноніром, і іншими.
  • Маг - більш типового класу в фентезі напевно і уявити не можна, розподіл є на бойових магів і на Баффер з цілителями, тобто класичний саппорт. Але тут все впирається і розділяється на стихії, вам необхідно приборкати одну з них: вогонь, лід, вода, природа, земля і подібне.

Режим PvE

PvE пригоди в NosTale, як і в інших азіатських MMORPG. Але, з тією лише різницею, що відхиляться від сюжету, не вийде, і все квести засновані суто на ньому. Рівні складності поділені на п'ять глав по сюжету, в цілому ця частина дуже схожа на культову гру "Diablo". Все просто б'єте мобів, пробивається до босів, вливаються досить, щоб спускатися в підземелля для пошуків ред-босів і вибиває з них найкрутіший шмаття. Також є рейди, але вони більше схожі на масовий PvP заміс, але він відбуваються досить бадьоро. З хардкорного, то після взяття 90-го рівня гравця чекає наявність щоденних місій, за виконання яких покладаються казкові багатства, але потрібна відмінна екіпірування й гідний скилл. Це так би мовити індивідуальні епічно івенти.

Ще локації напхані особливими порталами або вірніше сказати просторово-тимчасові воронки. Потрапивши туди, ви будете виконувати стандартний квест, але на особливій локації, нагороди звичайні, але існує рандом, що дозволяє гравцеві отримати епічний сет або зброю. Загалом, це все, тільки рандомний портали є родзинкою проекту на PvE локаціях.

Режим PvР і його види

Даний режим в NosTale не є основним, але розробники не образили геймерів, і в ньому є все, що люблять фанати фентезійних MMORPG. Тут теж присутні івенти, різниця в PvP і PvE трохи розмита, відмінність лише в кількості учасників. Відразу скажемо, що багатотисячних баталій вам тут не побачити. Коли вам набридне гамселіть мобів, у вас завжди буде доступ до одного з чотирьох режимів з поєдинками проти інших гравців:

• Острів Глацерон - цей режим являє собою велику арену, де б'ються між собою гільдії. Ця битва більше схоже на змагання. Той, хто швидше проб'ється через стіну складних мобів і вб'є головного боса, отримає доступ до елітного підземелля, де нагорода це нечувані багатства. Але, там в свою чергу теж необхідно пробитися через натовп мобів і вбити головного боса. Виходить якась рекурсія або матрьошка, кому як зручніше.
  • Арена - це класичні битви між гравцями, це можуть бути як дуелі, так і групові поєдинки 2 на 2, 3 на 3, і 5 на 5. Результат кожного з боїв відзначається в загальній рейтинговій таблиці на всьому сервері.
  • Криголам - це якийсь жартівливий режим, де потрібно заморожувати своїх опонентів.
  • Битва за райдужні кристали - це командна битва 15 на 15, де потрібно захоплювати кристали.
Барвиста і яскрава гра
Цікаве і захоплююче PvP
Добре промальовані мультяшні герої
Часті івенти з призами
Лінійна прокачка
Зроблено під дитячу аудиторію

Якщо ви фанат аніме і мультяшної графіки, то гра NosTale вам сподобається, на тлі інших MMORPG явно виділяється. Хоча вона не виглядає як еталонні представники жанру, але геймплей багатий і різноплановий, відмінна сюжетна лінія, спритно вплетеними в квести, а картинка яскрава і якісна. Час тут проводити весело і приємно, за умови, що вам набридли законодавці моди світу ММО. Радує, що можна обійтися абсолютно без доната, правда підняття рівня не швидка. В цілому цей проект суто на любителя, хоча акцент зроблено на дитячу аудиторію, в гру грають дорослі чоловіки і жінки.