Онлайн гра Карос: Начало

Рекомендуємо вам більш захоплюючу рольову гру, ознайомтеся з Icarus, прочитавши про неї в огляді!

Karos Online огляд гри з масштабними облоговими PvP боями в докладному описі

Karos Online це мега популярна корейська mmorpg в жанрі фентезі, яку дуже старанно рекламували. Та так, що на даний момент проект може похвалитися сотнею мільйонів активних гравців. Тільки на російських серверах в СНД тусується 4 мільйони геймерів, ну а загальний результат вписує назву гри список найбільш культових, також вона представлена в Steam.

Велику увагу було приділено саме масовим сутичкам за володіння над замками. Як показує практика, майже всі азіатські MMO зовні однакові, але ось начинка різна, тут саме цей випадок, проект твердо зайняв своє місце в ніші і майже 10 років радує своєю PvP спрямованістю.

В Каросі прокачування досить гнучке, плюс система Флетт вносить хоч якесь, але різноманіття, в розвитку персонажа є певна свобода дій. Ще одна важлива принадність, гра абсолютно, без будь-яких лагів і пригальмовування піде на самих слабких комп'ютерах і ноутбуках. А при такому багатому розмаїтті контенту, гра важить всього лише близько 1-ого гігабайти. Локалізатор в РФ NIKITA Online, вона надає офіційний російський сервер і сайт на ігровому порталі GameXp.

Поширюється по моделі free to play, тобто можна грати безкоштовно, але є система доната. Головне не турбуйтеся і без нього ви зможете викачатся як слід. Щоб почати, необхідно зареєструватися і створити свій аккаунт, після чого завантажити клієнт з монтажником, і вперед вриватися в бій.

-->
ЖанрMORPG, Фэнтезі, PvP
РозробникGalaxy Gate
ВидавникNIKITA Online
ОсобливістьPvP спрямованість
Дата виходу2009
Офіційний сайтkaros.gamexp.ru

Історія розгортається на планеті Азмар, де вже п'ять століть йде жахлива війна Імператора Хасса з силами зла, які уособлював Всемогутній Малекс. Об'єктом боротьби стала магічна субстанція з чудовими властивостями іменована флет. У підсумку все почали просто викошувати флетоцвіти, а коли вони вичерпалися, стали проводити жертвопринесення. В остаточному підсумку, воювати стали не тільки проти чужих, а й проти один одного, в кінцевому підсумку цей світ став на порозі колапсу. На виході ми можемо бачити класичну апокаліптичну м'ясорубку в фентезійних світі, де вам потрібно стати хоробрим воїном Кароса, який врятує цей світ від неминучої смерті.

Розробники зробили зручним вибір між двома моделями управління для пересування. Можна використовувати стандартно мишку, клікаючи по заданій області та роблячи прокрутити коліщатка для віддалення / наближення камери. Відносно камери, то вона видає широкий огляд, і часом може така ширина дратувати. Але, стандартну розкладку клавіатури WASD ніхто не відміняв. Хочеться сказати про міну-карті, вона виконана дуже добре і істотно спрощує переміщення і навігацію по локаціях. Елементи інтерфейсу не засмічують ігрову зону, що дозволяє насолодитися пейзажами і красою. В цьому плані Karos не відрізняється від всіх інших корейських MMORPG.

Геймплей в Karos Online різноплановий, але настільки це може дозволити типова азіатська MMORPG. Рівень за класикою жанру на перших порах простіше качати, виконуючи квести, які в свою чергу на 90% складаються з банального грінда на мобах. В цілому прокачування і розвиток персонажа досить гнучке, завдяки тому, що можна комбінувати класи в цілому виходить їх 24, всього можна вибрати 2 спеціалізації на одного персонажа. Також існують школи стихій за допомогою, яких гойдаються додаткові навички і збільшуються базові характеристики. Класова різноманітність є, але воно прив'язане до раси та до підлоги персонажа, зовнішня Унікалізація героя виходить слабенькою.

В Каросі існують аналоги вихованців, але тут вони називаються священні істоти, в розпорядженні можна мати лише одного. Його зовнішній вигляд залежить від вашого рівня, також як і основного персонажа, його можна одягати і покращувати характеристики, в тому числі і за Флетт. Ще фішка з тваринами, коли пет не активний, він займає місце наплічника.

Родзинка проекту це система Флетт, через яку йде по сюжету багатовікова війна, а головні події це битви за шахти, які проходять на постійній основі. Як і в "Лінейдж" в цих замісах беруть участь сотні гравців з кожної сторони, що дозволяє створити епічну атмосферу. Відносно крафта, то він в деякій мірі унікальний, так як з усякого непотребу можна змайструвати досить непогані речі. Наприклад, з уривків нитки і шматків тканини, чудесним чином можна зшити мантію для мага. Система торгівлі та видобутку ресурсів зводить необхідність доната до мінімуму, по повній прокачати і затарити свого персонажа зможе кожен гравець.

Karos Online здебільшого схожий на перші хроніки Lineage 2, як зовні, так і ігровий механікою. Так що в деякій мірі ви побачите тут відображення знаменитого блокбастера. Графіка не сучасна, дуже посередня, але іграбельності, звуковий супровід, що є, що немає, майже не помічаєш, а от озвучка зіткнення на рівні. Світ величезний і безшовний, для більш швидкого переміщення існують телепорти, Маунт, і великі повітряні кораблі. З мінусів, то, що прокачування лінійна і проста, необхідно лише перемолоти десятки тисяч мобів. А ось багаторівневі ИНСТА будуть цікаві, а також PvP баталії. В цілому вийшов міцний середнячок, в який рекомендуємо грати.

Karos Online системні вимоги та характеристики

Процесор1.4 GHz
Оперативна пам'ять512 Mb
Місце на диску3 Gb
Відеокарта128 Mb
Місце на диску3 GB
Відеокарта512 Mb

Битви в Karos Online не відрізняються від будь-хадркорної азіатської гринділки, тут бойова система класична з автоматичним захопленням. Просто так би мовити, заклікайте скілами ворогів до дірок. Мишкою вибрали мету, а за допомогою гарячих клавіш, на які винесли заздалегідь необхідні для бою вміння, атакуєте кого потрібно. Динамічності мало, щоб атакувати кількох ворогів, між ними необхідно постійно переключаться. Проти мобів боротиметься нудно, тут все один в один, як в "Lineage 2", а проти реальних гравців якийсь екшен створити, та й вийде. Найчастіше з повалених монстрів випаде скриню, в якому знаходяться цінні речі і монети. Як ви можете зрозуміти з прочитаного, нічого надприродного тут немає, все досить стандартно в дусі типових MMORPG.

Магічна субстанція Флетт

Це особливий елемент в світі гри Karos через якого відбувається неабияка запекла війна протягом довгих років. У грі крім манни існує Флетт, універсальний елемент, що видобувається різними шляхами. Також існують флетонавички, що сприяють отриманню бонусів. Коли добудете її в потрібній кількості, то зможете вибрати свою стихію, до того ж отримаєте пасивний приріст базових характеристик. Залежно від обраної стихії у вас з'являться деякі додаткові бонуси до: здоров'ю, манну, захист, силі і атаці. Також вона може знадобитися для створення зброї, обладунків і амулетів. Вона знаходиться в усьому живому, але в більшості випадків отримувати її будете, вибиваючи з мобів. І так повний список, в якому вигляді можна отримати флетту:

• Осколки квітів;
  • Концентрат;
  • Кристали;
  • Поінти Флетти;
  • Рецепти.

Раси в Karos Online

В Каросі є всього чотири раси, кожній з яких доступні певні класи, прив'язані до підлоги. Різноманітність не велике, але цілком достатня.

• Сероїни - граціозні і світлі ельфи, діти природи так би мовити, виглядають дуже привітно, і кожен з них представників володіє надзвичайною красою. Сили природи їх стихія і життєдайна енергія.
  • Люди - сама стандартна раса по дефолту в будь-якій MMORPG грі. Чогось особливого в них немає, нічим не обділені, все їх параметри усереднені в порівнянні з іншими. Відрізняються лише спрагою до життя і борються за неї лютіше інших.
  • Тіні - це раса оповита таємницями, має подібності з ельфами, шкіра їх бліда, а темна магія їх стихія в якій вони розбираються досконально.
  • Ванісійці - це гноми, їх батьківщиною є безкраї засніжені простори півночі, вправні торговці і крафтерів. При цьому всьому вони вправні воїни.

Класи персонажів в Karos Online

У вас на вибір сім унікальних класів, як за здібностями, так і по скінів. Расу вибирати не можна, для кожної раси передбачені тільки свої персонажі. Природно можна дати ім'я своєму персонажеві, а також вибрати тип особи, стрижку і колір волосся. Унікалізація персонажа мінімальна. При досягненні 10-ого та 50-го рівня можна вибирати шляхи розвитку.

• Мечник - рослий чоловік зі щитом і мечем, що знає як дати відсіч ворогу. Він же танк, він же силач, він же боєць ближнього бою.
  • Лучниця - красива жінка озброєна луком і стрілами, дамагерний і швидкий боєць, що вважає за краще не підходити близько до ворога.
  • Бродяга - це ассасін, що віддає перевагу скритність і виверти, завдає потужні критичні удари.
  • Відунка - така собі суміш чаклунки і відьми, але по факту це хілер, лікує союзників і себе.
  • Чародійка - це ельфійка використовує магію світла, боєць далекого бою з великим масовим втратою, але низьким рівнем захисту і здоров'я.
  • Канонір - це гном стрілок, який поєднує в собі навички інженера та торговця. Його скін досить кумедний і цікавий.

PvP режим і облоги замків

В грі Karos все зав'язано на масових сутичках, часто сервер розбурхують гільдії, так що поодинці краще не битися, а сколотити як мінімум загін. По досягненню 10-го рівня ви зможете проявити себе на PvP і буде битися з іншими гравцями. Існує система захисту слабких гравців, за зайві вбивства слабачків штрафуватимуть очками моралі. При цьому вас можуть безперешкодно бити все і навіть стражники біля воріт міст, а коли вас уб'ють, тоді ви з великою ймовірністю втратите цінну річ.

За класикою жанру, коли досить вкачає, то зможете долучитися до якогось із кланів і брати участь в облог замків і в битвах за шахти. Особливо відбуваються люті заруби за рудники з флеттою, так як власнику нараховується протягом тижня досить велика кількість цього ресурсу і монет. А якщо завоюєте замок, то зможете отримувати відсоток від усіх торгових угод. Так само вам доведеться утримувати це багатство в разі успіху. Сама битва тримається не тільки на мечах, списах, стрілах і чаклунстві, також можна використовувати облогові знаряддя.

Бій за замки в Karos Online відрізняється від багатьох інших MMORPG, тим, що в цьому дійстві бере участь п'ять кланів (гільдій), сторона захисту (власник) і чотири претенденти, але також можна поспостерігати за цим дійством або влетіти Тімою і хаотично бити протиборчі сторони.

Екіпірування і крафт

Щодо екіпіровки, нічого особливого крім однієї маленької деталі, суть криється в тому, що крім стандартних апгрейдів екіпіровки, її можна покращувати за допомогою флет, зокрема концентратами. Після такої маніпуляції ваші речі стануть не тільки краще, але і можуть стати легендарними. Всього на персонажа можна надіти п'ятнадцять речей і озброїти зброєю зі щитом чи спареним знаряддям. Також сюди зараховуються вихованці (їздові тварини), вони мають два режими, бойової та похідний.

Система створення предметів в Кароса досить кумедна, так як річ можна створити практично з будь-якої купи непотребу. З усіх класів самостійно крафтити речі може лише канонір, так як це його основна спеціалізація. Решті ж класами необхідно вдатися до послуг спеціальних персонажів NPC, які знаходяться в містах. Головне було б бажання крафтити, так як це часто нудний і довгий процес. Якщо ви хочете класну і стоїть річ, з тим же успіхом ви можете спробувати завалити рейдового боса. Також є ремесла, такі як рубка дерев, ловля риби і промисел в шахтах.

Многоклассовие персонажі
Величезний безшовний світ
Можна з будь-якого мотлоху закрафтити хорошу річ
Різнопланові локації
Довгі битви

В цілому ті, хто застав часи перших хронік Лінейдж і фанатіли від них, зможе оцінити Karos Online. В деякій мірі гра виглядає ретро представником MMORPG, який через десять років як візуально, так і в плані ігрової механіки майже не змінився. Але, в плані контенту завжди виходять нові оновлення та фішки. По факту це чиста класика, але проект виїжджає за рахунок масових облог замків, а чогось особливого і не звичайного тут немає. Типова азіатська гриндилка, але якісна, в якій можна скоротати час. Саме в рунеті її сильно піарили, і цим пояснюється така велика ком'юніті порівнянне з культової "Lineage 2".