Онлайн гра Сфера 3: Зачарований Світ

Рекомендуємо вам більш захоплюючу рольову гру, ознайомтеся з Icarus, прочитавши про неї в огляді!

Сфера 3 огляд гри з докладним описом

Сфера 3 це довгоочікуване продовження епічної російської клієнтської 3D MMORPG гри виконаної за всіма канонами типового фентезі з ельфами, гномами і демонами у всесвіті, де відбувається війна між добром і злом. В деякій мірі ця гра схожа графікою віддалено на "WoW", а самою ігровою механікою на Lineage 2, але все виконано під вітчизняним соусом.

Головний акцент в цій ММО грі зроблений на PvP і частково PvR через те що в грі в основі бойової системи проектування лежить режим Non-Target. Перші дві частини не сильно були популярними і майже не запам'яталися геймерам широких кіл, але ось третя вистрілила як гармата. Сеттінг не як в більшості корейський, а схожий на європейський, що вже є плюсом, так як азіатські гриндилки неабияк набридли.

Розробником є російська компанія Nikita Online, яка славиться різноманітними браузерними іграми. Багато геймерів здивувалися, що даний розробник створив гру на гідному рівні, здатною конкурувати з флагманами індустрії. У Сфері 3: Зачарований Світ панує неповторна атмосфера зіткана з тисяч квестів, де все виглядає по дорослому. А протистояння по типу "Орди і Альянсу" постійно підливає масло у вогонь, через що в грі присутній завжди екшен, тому нудьгувати не зможете.

Можна грати безкоштовно, так як проект поширюється по моделі free-to-pay з можливістю покупки ігрового контенту або речей. Щоб почати рубитися, необхідно пройти реєстрацію і завантажити клієнт з установником. Російський сервер і сайт представляє портал GameXp.

-->
ЖанрЭкшен, MMORPG, Фентези, PvP
РозробникNikita Online
ВидавникGameXp
ОсобливістьВідкритий світ
Офіційний сайтs3.gamexp.ru

В основі сюжету лежить історія однойменної серії книг жанру фентезі і фантастики відомого автора А. Зорича. Сфера 3 по сюжету значно відрізняється від попередників і події в деякій мірі нагадують фентезійний блокбастер з таємничим і похмурим початком. Все, що відбувається в попередніх частинах нічого не має спільного з цією всесвіту, крім як назви. І так почнемо розповідь, спочатку існувала тільки тьма, в якій жили і правили Безимененні. Але, в один прекрасний момент з'явилося світло, який погубив майже всіх мешканців темряви. А ті, кому вдалося уникнути злої долі, знайшли порятунок у Сфері буття. Тепер ви знаєте від чого пішла назва гри. Пізніше з'явилися нікому не відомі істоти, іменовані Забуті, які в подальшому підпорядкували собі чотири стихії в усьому світобудові, так як володіли магією досконало.

Все потихеньку йшло до конфлікту, і почалася епоха розбрату, від цієї події прокинулися Безіменне, які розв'язали війну з Забутими. Внаслідок чого один одного знищили, крім стихій нічого не залишилося. Кожна з чотирьох стихій створила расу, діти повітря стали називатися людьми, а діти вогню демонами. Надалі з'явилися ельфи і гноми.

Так як в Сфері 3 система бою Non-Target, то управління буде відповідним, яке дасть якусь свободу дій для створення того горезвісного екшену в MMORPG. Для пересування використовується клавіатура і клавіші WASD відповідно. Можна здійснювати перекиди, за допомогою подвійного натискання на кнопки W і X, також можна стрибати. Щоб здійснювати атаки потрібно прицілюватися, автонаводкі немає, а для перемикання на навігаційний інтерфейс необхідно потрібно натискати Tab. Сама ігрова зона вільна і не перевантажена іконками, панелями, менюшками, тому управляти комфортно і зручно.

По суті весь геймплей зводиться до двох речей, до сюжетної лінії з декількома сотнями годин завдань і до шаленого вихору з PvP зарубав. Розробники з Nikita Online хотіли піти від стандартної моделі підняття рівня персонажа, щоб Сфера 3 не шарахатися чималу частину геймерів і не перетворилася майже спочатку в гриндилку як "Lineage 2". Але виконання квестів буде давати все ж більше досвіду і вкачатися якнайшвидше, але це як подивитися, золото теж з переможених ворогів на PvP сипляться.

Відносно графіки, то да годі й казати, картинка на років п'ять, як застаріла, але запуститься без лагів і гальм абсолютно на будь-якому комп'ютері, навіть 10-ти річної давності. За рахунок чого охоплення аудиторії стає великим і гравці на сервері в онлайні завжди присутні. Та й сюжет не з бухти барахти зварганити, а створений на основі серії фентезійних книг відомого письменника. Впадає в очі в першу чергу, те, що тут не +100500 рівнів, а всього 40. Респаун мобів швидкий, тому можна непогано фармить і майже безперервно без довгих очікувань.

Відносно умінь і скілів, то у бувалих любителів MMORPG виникає питання, де їх качати? Всі вміння вливаються пропорційно з взяттям рівня, і природно ваш персонаж стає сильнішим, тобто паритися з цього приводу не потрібно. А щодо умінь, то тут є свобода, кожні два рівня вам будуть видавати по 1 очку для розподілу, на вибір три гілки. Це дає можливість самому скомбінувати скіли персонажа на свій розсуд і навіть зробити смертоносну машину. Більш докладно про всесвіт гри Сфера 3: Зачарований Світ читайте нижче.

Сфера 3: Зачарований Світ системні вимоги та характеристики

Місце на диску6 Gb
Відеокарта256 Mb
Процесор2.6 GHz і вище
Оперативна пам'ять4 GB
Місце на диску6 GB
Відеокарта512 Mb і вище

Раси в Сфері 3

Спочатку було тільки дві раси люди і демони, але потім розробники Сфери 3 додали інших двох. Люди природно є фракцією добра і зі своїми союзниками протистоять демонам, які борються за панування в цьому світі. Для кожної з фракцій передбачені, так би мовити домашні локації. Є один регіон для людей, інший для демонів, і третій нейтральний, де відбуваються основні сутички. Загалом, цей конфлікт між расами схожий на протистояння в "World of Warcraft".

• Люди;
  • Ельфи;
  • Гноми;
  • Демони.

Класи в грі Сфера 3: Зачарований Світ

Хоча рас не так багато як в тому ж "WoW", що забезпечує епічним розмах протистояння, то ось класів досить, щоб задовольнити геймерів. Всі вони по факту класичні і типові для більшості фентезійних MMORPG і добре вписуються в цю всесвіт. У більшості класів крім здоров'я і манни є особлива енергія, лють тощо, що в поєднанні з Non Target дає великі можливості для битви.

• Варвар - дамагерний клас, який поєднує в собі великий запас здоров'я і критичний шкоди. Може бути як берсеркера, озброївшись одноручного сокирами або іншими клинками влаштувавши ураган.
  • Паладін - справжній танк, одягнений в міцні обладунки, здатний хілити себе і союзників.
  • Воїн - сильний солдат, також одягнений в міцні обладунки, озброюється дворучним зброєю, володіє великим натиском. З мінусів, він має слабку магічний захист.
  • Слідопит - боєць далекого бою, в його арсеналі лук зі стрілами і пастки, завдає великої шкоди за одиничними цілям. Крім фізичної шкоди здатний завдавати і магічний, особливо ефективний на далеких рубежах. У ближньому бою швидко зливається, так як у нього малий запас здоров'я і слабка шкіряна броня.
  • Чернець - в деякій мірі унікальний і дивний клас одночасно, здатний переміщуватися, має дуже великий опір будь магії і веде в більшості випадків кулачний бій.
  • Вбивця - він же ассасін, його стиль бою потайний, завдає критичний шкоди, майстерно володіє кинджалами і отрутами, особливими мітками. Одягнений в легку броню і у нього низький рівень здоров'я, які компенсуються скритністю і критом.
  • Чаклун - завдає масовий шкоди за численними цілям, дуже сильний в магії і при рівних руках є смертоносним класом, а в зв'язці з танком, стає справжньою машиною для вбивств. Його одяг тканинна, а запас здоров'я малий, тому намагайтеся тримати дистанцію з ворогами.
  • Жрець - типовий саппорт, створений для підтримки тіми, хіліт і воскрешає союзників, але в нанесенні шкоди теж не промах.
  • Некромант - особливий клас, його можна назвати темним магом, або злим чаклуном, велить мертвими. Головне його зброя це прокляття, здатний закликати мерців. Місце манни у нього некротична енергія, яку він отримує зі свого здоров'я.

Професії

Ви будете неприємно здивовані, але в Сфері 3 професій і системи власноручного крафта як таких немає. Існують лише NPC персонажі, яким ви віддаєте деталі, матеріали, сувої і креслення з яких вони створять необхідну вам річ або поліпшать її. Без цієї можливості гра виглядає не дуже, хоча найкрутіші шмотки і зброю можна купити на крайній випадок в магазині за ігрову валюту. Всього є три персонажа, які займаються такими послугами, за їх крафт, природно потрібно ще й платити. За фактом все три дії роблять одне і те ж, але якщо зробити їх все, то свою зброю або зброю можна значно поліпшити.

• Зачаровування - накладає на предмет, як активні, так і пасивні магічні властивості.
  • Інкрустація - створює ніші для каменів, які підвищують характеристики предмета.
  • Поліпшення - так би мовити апгрейд предмета, що підвищує всі параметри цілком.

В Сфері 3 бойова система така, де потрібно цілитися і постійно рухатися, як в тій же "Lineage 2" противника закликати до дірок не вийде, автонаводка не передбачена. Дійство відбувається в такий спосіб, ви наводите приціл за допомогою миші і наносите шкоди, і в залежності від того куди ви потрапите, буде різний збиток. Так само можливі і промахи, якщо погано прицілом. В цьому і полягає вся система Non Target, яка сильно впливає на ігрову механіку, в загальному, так як битви це найголовніше в грі за рахунок чого і відбувається прокачування. В іграх з такою системою вирішує за інших рівних тільки скіл.

Битви, облоги і битви за володіння

Битви тут заточені між двома альянсами, але на нейтральних територіях можна знищувати своїх. Головне дійство в Сфері 3, як і в будь-який інший MMORPG це облога замків. Кожна з локацій має на своїй території замок, який належить одному з кланів і в обумовлений час на постійній основі йде за нього боротьба. Володіння ними дає безліч бонусів, в тому числі і золото, а також можливість створення унікальних зачарованих предметів. Все просто, розбиваєте оборону і захоплюєте контрольні точки, а якщо ви захисник, то потрібно правильно організовувати захист вашої фортеці.

Атакуючої стороні можна спорудити облогові знаряддя, які полегшують захоплення, але для їх будівництва необхідні спеціальні креслення і ящики з матеріалами. Всього їх три, плюс штаб. Таран для руйнування воріт, башту щоб забратися на стіни, і катапульти для руйнування і стін і воріт. Штаб необхідний для точки відродження померлих воїнів. В цілому, нічого особливого, але завдяки цьому виходить не просто PvP месілово, а щось особливе з родзинкою.

PvP всему голова

Основний упор в грі Сфера 3: Зачарований Світ зроблений на масові PvP баталії, які є головним режимом і метою всієї прокачування, а також розвагою, де можна добряче побитися. Цей режим боїв стає доступним по досягненню 10-го рівня. На перший погляд проект здається простим і милим, але він максимально заточений на масові заруби в тому чи іншому вигляді. Якщо ви кину противника, то в нагороду ви отримаєте ще й золото, а якщо він ПК, то ще його штучку. Через те що нагорода за перемогу найчастіше в монетах вагома, то за стінами міст часто видно сутички, тому часом квести важко проходити, так як хтось та й пристане до вас. Курсор атаки має кілька кольорів підсвічування для індикації можливості задіяти той або іншої скіл, ця фішка допомагає при наявності системи Non-Target. За участь у кожному бойовому подію нараховуються очки слави, які допомагають зростати вашої позиції в загальному рейтингу гравців.

PvE режим

Хоча Сфера 3 по максимуму заточена на облоги і PvP месилово, тут знайшлося місце і PvE контенту, який багато представлений і любителі цього режиму вкачає як слід. Тут удосталь підземелля всяких мастей і кольорів, і постійні квести, які налічують понад 650 годин завдань, що навіть більше ніж повністю описує цю всесвіт. Ми вже не говоримо про рейди і світових босів, які так улюблені геймерами. В деякі підземелля для проходження передбачена навіть черга і попередня реєстрація з подачею заявок. Підземелля стають доступні по досягненню 20-го рівня. Також існує унікальні поодинокі події звані "Арена випробувань", де потрібно відображати хвилі атакуючих мобів за відведений час. Чим більше хвиль відобразіть, тим цінніше буде нагорода. Вважаємо, ви зрозуміли щодо PvE, що він типовий для 99% MMORPG.

Дуже багато PvP
Динамічні битви завдяки Non-Target
Вплив доната мінімальний
Не сучасна графіка

Сфера 3: Зачарований Світ це самостійна частина продовження відомої серії MMORPG в країнах СНД. Але більшість фанатів чекали продовження, а не творіння з чистого аркуша. Шкода, але, на жаль, не так сталося понастольгувати. В деякій мірі цей проект можна назвати навіть "WoW" від вітчизняних розробників. Гра вийшла цілком іграбельною, проект активно розвивається і завдяки особливому підходу до облог, то гру можна назвати навіть в деякій мірі самобутньої. Відносно крафта, то він до сих пір знаходиться в зародковому рівні і все виїжджає за рахунок харкорності на PvP.

Відносно графіки, то вона застаріла і до блокбастерів не дотягує, але на додачу до PvP ситуацію рятує система Non Target, завдяки якій в битвах неможливо нудьгувати, так як потрібно цілитися і намагатися не промазати. А ще рухатися доведеться, щоб ворог в вас не потрапив. Не лякайтеся, того що битися можна в будь-якому місці за межами стін міст, так як існує система рівнів, завдяки чому витриманий баланс між рівнем гравців.