Онлайн гра Star Stable для комп'ютера

Star Stable огляд гри про коней в докладному описі

Star Stable це барвиста гра симулятор їзди на конях, яка гарно підходить для дівчаток, але і хлопчики теж можуть пограти, так як гра розрахована на дітей перш за все. Вікова аудиторія тут максимум до 16 років, 30-ти річні в неї точно грати не будуть, так як вона аж надто мі-мі-мішна для дорослих геймерів. Гра спочатку була клієнтською, а потім перекочувала в браузерну версію. І за 12 років однойменна компанія зробила з цього проекту епічну розважаловку з красивою візуалізацією для дівчат, так як більшість іграшок по дефолту розраховані на хлопчиків, а прекрасній половині хочеться чогось свого. Після успіху цієї гри, багато розробників намагалися повторити цей подвиг. Але, на жаль, не наблизилися до цього рівня.

Основний персонаж в Star Stable це конячка, хоча жокей не другорядний йому відводиться менш важлива роль, але обидва вони прокачуваються повноцінно. Основне заняття це гонки, до якого ви будете ретельно готуватися. Сайт і сам ігровий клієнт переведений на 12 мов, в тому числі і на російську. Ваш шлях почнеться з однією конячки, а в подальшому ви обзаведетеся своєбю власною стайнею. Розповсюджується безкоштовно по free-to-play і до 5-го рівня доступний абсолютно весь контент. Щоб почати подорожувати по цій казковій країні необхідно зареєструватися на офіційному сайті, також перший вхід можна виконати за допомогою facebook. Крім преміум магазину зі Star Coin ще є фанатська атрибутика, така як футболки, кофти, шапки і блокноти з кольоровими олівцями.

ЖанрMMORPG, Фентезі, Спортивний
РозробникStar Stable Entertainment AB.
ВидавникStar Stable Entertainment AB.
ОсобливістьСимулятор для дівчаток, 3D, Flash
Дата виходу2005
Офіційний сайтstarstable.com

Дії в Star Stable відбуваються на дивовижному острові Юрвік, де сюжет заснований на дружнє ставлення дівчинки і коні. Але, цей дивний острівець по серед океану, хочуть забрати жадібні бізнесмени, вам же доведеться виконувати квести щоб цього не сталося. Весь сюжет на цьому закінчується, сенс простий, вирощуєте, тренуєте, годуєте свою конячка і прокачує свої їздові навички, щоб стати краще, берете участь в турнірах, заробляєте Star Coins. Далі створюєте свою кінну ферму і потім хвалитеся своїми вихованцями.

Ця гра буквально буде працювати на бабусиному комп'ютері без будь-яких глюків, а графіка тут гідна. Управління тут не складніше ніж у мобільних клікерів. За допомогою мишки ви прискорюєте і уповільнює пересування коні, а клавіші клавіатури A і D потрібні для поворотів. Ігрова зона під час забігу майже не рясніє іконками і віконцями, є лише карта, шкала прогресії і іконки стану наїзниці і скакуна. Соціум тут добре розвинений, можна в чаті шукати однодумців і створювати свої клуби за інтересами або просто спільно прогулюватися на острові розглядаючи його краси і мальовничі пейзажі.

Star Stable є не типовим представником жанру MMORPG, але початок тут як і скрізь, все починається з процесу реєстрації, де ви створюєте скін наїзниці. Вибирати можна колір і форму особи, зачіску і колір волосся, можна навіть підібрати макіяж, також на вибір 16 кольорів очей. А ось кастомінізувати стартову конячку не вийде, так як на вибір всього дві опції розфарбування і колір гриви. Своє ім'я і кличку коня можна вибрати зі списку, але він великий і можна підібрати гарне співзвучне ім'я.

Далі все просто, досліджуєте навколишній світ, берете квести і виконуєте їх, прокачувати свій рівень і вміння. Чи не виконати хоча б одне завдання просто не реально, а щоб було веселіше створюйте команди. Добре розвинена система прокачування коней і наїзників і їх здібностей. Зауважте, жокей може бути один, а ось коней скільки забажаєш. Для цього потрібно безперервно брати участь в рейтингових забігах і навіть викликати на дуелі інших гравців, а найцінніше це золоті монетки, які дозволять побудувати свою стайню і заселити її іншими скакунами. Своїх вихованців можна навчити всяким трюкам і фокусів, ваші тварини стануть вам вірними друзями, крім годування, купання та розчісування гриви, ви зможете їх прикрашати, вплітати в їх волосся стрічки і брюлики і навіть одягати в комбінезони. Ця частина не просто естетична, свого красеня ви зможете відправити на конкурс краси і завоювати медалі.

Весь сік і всю красу Star Stable можна побачити на потужних комп'ютерах, так як тільки вони можуть видати придатну деталізацію, а ось на слабеньких ПК всю красу даного проекту не оцінити. Гра, перш за все, чіпляє соковито картинкою, немов з мультика. Присутній зимовий мод, який створює атмосферу новорічних свят. Трохи засмучує факт платного контенту і платних конячок, а підписка дешева, після досягнення 5-го рівня, щоб продовжити гру потрібно щомісяця переводити на рахунок 6,5 євро. Все преміум речі купуються за Star Coins.

Просто їздити і женуться постійно не вийде, за своєю конячки потрібно доглядати, крім цього потрібно пройти безліч квестів, в яких ваш кінь навчиться різним трюкам, наприклад найпростіше це стрибати. Також її можна продавати, за цю угоду ви отримати шилінги, які можна витрачати на всяку маячню, а ось скакунів можна придбати тільки за старкоіни. Є особливі долини, для їх відкриття потрібно сильно постаратися, такі як Долина Динозавра, Еполіна, Золоті Пагорби. Одним словом, тут тільки коні і дівчата наїзниці, після декількох місяців гри, вони вам будуть всюди ввижатися.

Star Stable системні вимоги та характеристики

Відеокарта256 Mb
Відеокарта512 Mb і вище

Особливості онлайн гри Star Stable

• Примітивний і найпростіший інтерфейс, все управління лягає, мало не в чотири клавіші, адже гра націлена на маленьких дітей;
  • Великий барвистий 3D світ, де завжди можна знайти, чим зайнятися;
  • Виконуючи квести ви рятуєте острів від поганих людей і пізнаєте таємниці цього всесвіту;
  • Ви можете пройти шлях від жокея до власника власної кінної ферми;
  • Можна створити клуб і запросити туди своїх друзів;
  • Змагань тут вище даху, ви можете стати прям лицарем у сяючих обладунках на бойовому коні, коли поучаствуете в півсотні з них;
  • Мила іграшка для діточок.
Барвисто і красиво
Ідеальна гра для дітей
Змагання між гравцями
Дуже багато різних конячок
Дорослі хлопці грати не будуть
Після п'ятого рівня потрібно купувати підписку

Гра Star Stable дійсно вражає своєю масштабністю і розмахом, тут як не в якийсь інший іграшці присутній гігантська концентрація маленьких дівчат, так що дикого срач ви не зустрінете. Ми прямо представляємо, як 40-ка літні дотери розчісують гриву своєї конячці готуючись до заїзду і нецензурно висловлюються в чат через те що довго давали старт. Проект дійсно своєрідний і гідних аналогів майже немає. Тут крім плекання свого скакуна, конкурсів та турнірних змагань можна вляпуватися в авантюри, небезпечні пригоди і змагатися в гонитві.

Шкода, але безкоштовна гра доступна лише до 5 го рівня, після цього потрібно оплачувати місячну підписку в розмірі 6,5 євро, що досить мало, в порівнянні з будь-якою іншою грою, щотижня ви будете отримувати 100 Star Coins, які можна витрачай в магазині на свій розсуд. Чи не скупіться і подаруйте дитині масу позитивних емоцій за малу плату, можливо він захоче стати в подальшому професійним жокеєм.