Онлайн гра Goodgame Empire про середні віки і лицарів

Гудгейм імперія огляд гри і докладний опис історичної стратегії

Goodgame Empire це одна з найпопулярніших і значущих браузерних стратегій на даний час. І причина тому дуже якісна, красива графіка з продуманою ігровою механікою. Розробники занурюють нас в епоху середньовічних війн, де містобудування і економіка, тісно між собою переплетені, а розвинена соціальна складова не дозволить вам нудьгувати.

В загальному, створюється така атмосфера, де ви себе почуваєте реально середньовічним лицарем, якого король зробив феодалом і наділив замком з землею. Гравцю необхідно розвивати свої володіння, збирати армію, вивчати технології і створювати велике військо, яке вирушить підкорювати інші середньовічні королівства. Також тут можна вступити в альянс і брати участь в масових івентах, які розбурхують весь сервер.

Існує 40 мовних версій і серверів, а також один інтернаціональний, що говорить про популярність і великий розмах цієї саги. Вхід в гру можна виконати набагато швидше за допомогою соціальної мережі facebook. За деякими даними в Goodgame Empire грає більше 50 мільйонів геймерів з усього світу, що дозволяє влаштовувати лютіші між серверні змагання.

У 2013 році однойменна компанія Goodgame Studios отримала нагороду Best MMO of the Year в жанрі стратегія. Щоб почати, необхідно пройти простеньку реєстрацію і навчання з віртуальним наставником. Російський сервер ви зможете вибрати на офіційному сайті або якийсь інший, в тому числі міжнародний.

Можна грати безкоштовно завдяки системі free-to-play, природно при такому розкладі присутній донат, але ви здивуєтеся, тільки за рахунок його тягти не вийде. Якщо ви не хочете кидати своє королівство і завжди бути в курсі справ своїх володінь, то можете встановити версію для Android або IOS і тримати руку на пульсі подій.

ЖанрСтратегія, Сітібілдер, Історичний
РозробникGoodgame Studios
ВидавникGoodgame Studios
Дата виходу2012
Офіційний сайтgoodempire.eu/ru

Напевно багато в дитинстві хотіли стати бравим лицарем скачуть на гордій коні або королем, що сидить на троні у власному замку. І це все вам дасть Goodgame Empire, якщо ви будете здобувати великі перемоги одну за одною, то ваше ім'я навічно буде вписано в історію сервера. Як ви зрозуміли, то в подібних іграх сюжету немає і ніякої навіть дрібної передісторії. Ви виступаєте в ролі лицаря, який став королем і в його розпорядженні опинився замок з наділом землі, тепер вам доведеться керувати підданими і звеличувати своє ім'я.

Інтерфейс це частина візуальної складової, до якої неможливо причепитися, всі елементи і індикатори з віконцями і менюшками, розташовані з боків, вони виконані в мінімалістичному стилі, завдяки цьому ігрова зона має широкий огляд. Управляти будете тільки мишкою, а клавіатура стане в нагоді суто для чату і не більше того.

Всі ваші повсякденні заняття, як короля в Goodgame Empire, це будівництво і захоплення нових територій. Але ваше основне буденна справа на перших порах буде будівництво. І початкові рівні беруться з надзвичайно швидкістю, ви будете дуже розслаблені, але не втрачайте пильність, так як під захистом ви перебуваєте всього 6 днів, де ваші вороги це тупі NPC в якості інших королів або розбійників. Саме в цей відрізок часу необхідно відточити свої навички ведення бою і вибудувати базові тактики, адже в подальшому, помилки будуть коштувати вам армій і ресурсів, на відновлення яких може знадобитися не один тиждень.

В цілому геймплей стандартний, будуєте і розвиваєте поселення, вивчаєте науки, вербуєте солдат в армію, накопичуєте ресурси. І коли будете щось собою представляти, то вступаєте в клан для подальших PvP замісів між гільдіями і у участі в масових міжсерверних івентах. Саме заради цього ви проходите довгий шлях розвитку. Адже все веселощі тільки там. Надалі, зможете розпоряджатися не тільки одним замком, а кількома і навіть вибирати столицю.

Goodgame Empire дає можливість обзавестися героєм, якого можна наймати, і він покращує деякі ігрові процеси, у вашому розпорядженні чотири персонажа на вибір:

• Наглядач - відповідає за будівництво і видобуток ресурсів;
  • Шпигун - шпигує і отримує необхідну інформацію про володіннях ворога;
  • Податківець - набиває вашу казну золотом;
  • Воєначальник - тренує і командує солдатами.

Goodgame Empire системні вимоги та характеристики

Коротко кажучи, то ця гра без проблем напевно запуститься, якщо жартівливо кажучи, навіть на пилососі. Напевно у гравців взагалі не залишилося таких комп'ютерів, на яких вона не стартане. Тому що вона ну для дуже слабких ПК і при цьому вона шедевральна і дуже красива. Ми навіть ще жодного разу не бачили, щоб браузерка лагала.

Ресурси в Goodgame Empire

Ваш успіх в Goodgame Empire як і в іншій стратегії суто тримається на кількості ресурсів. Тільки на відміну від синглових, в онлайні на вас будуть нападати з усіх боків. Без них не побудувати ні яке споруда і не почати набір в армію, а тим більше селяни можуть сбунтовати, і знести вас. У грі чотири ресурси: золото, дерево, камінь, їжа, і п'ятий універсальний рубіни (преміум валюта). Також можна порахувати за ресурс і населення, без якого взагалі ні чого не обходиться. Камінь і дерево буде йти у вас на будівництво, а їжа на армію і жителів, причому для найму армії необхідні лише золоті монети. Достатку ресурсів і розгалуження на всякі потреби тут немає, що вже є добре. Рубіни можна лише купити, але при цьому є можливість отримувати певний їх кількість, виконуючи квести. Вони потрібні для прискорення вивчення технологій і споруди будівель, також за них можна побудувати особливі споруди або купити унікальні предмети.

Запам'ятайте, збираючи податки з населення у вигляді золота, не перестарайтеся, так як вони збунтуються, і ви будете довго розгрібати наслідки непокори жителів. А їжа ще більш важлива, так як від її нестачі почне вмирати і армія і робочі, і ви опинитеся в катастрофічній ситуації. Якщо забагатієте не погану армію, то зможете атакувати табори розбійників, так як боти вам не дадуть потужну відповідь, на відміну від реальних гравців.

Будівництво

В грі Goodgame Empire є умовно вільний сітібілдінг, не потрібно просто апгрейдити або зводити споруди на свідомо зарезервованих клітинах. Містобудування проводиться на ваш розсуд, будівлі не потрібно з'єднувати дорогами. Але вам доведеться розширювати доступні клітини для будівель, які мають кілька рівнів і на кожному з них після поліпшення змінюють свій вигляд. Загалом, їх трохи більше сорока, вони діляться на виробничі, такі як: ферми, каменоломні, лісопилки; на військові, такі як: стайні, стрільбища, казарми; декоративні для підвищення рівня щастя вашого населення і на нюхові: стіни, башти, ворота, рів з кілками.

Причому стіни завжди повинні бути, так як без них ви уразливі як немовля і при розширенні кордонів, їх необхідно постійно рухати. Більшість з будівель і їх можливий апгрейд стануть доступні тільки в процесі взяття рівнів. Кожне будівля не статичне, в ньому буквально кипить життя, коваль кує метал, дроворуб пиляє дерева, селяни збирають урожай. Крім це передбачено рубінові будівлі, на них ви зможете накопичити Донат валюту при виконанні квестів, вони значно полегшать ваше життя в грі. Ось короткий перелік: будівельний кран, пекарня, міський будинок, пожежне депо та інші. В Загалом Goodgame Empire щодо цього важливого пункту стандартна і без вузьких рамок для розвитку поселення.

Бойова система і битви

Бойову систему в Goodgame Empire потрібно розділяти на дві частини, як і в більшості інших браузерних стратегій. Ви завжди будете в ролі атакуючого або в ролі захисника. Якщо ви виступаєте в ролі захисника, то у вас або у вашого наглядача є можливість, підготується заздалегідь до ворожої атаки і зміцнити оборону замку, як слід. Вам належить розподілити своїх захисних юнітів на трьох сторонах: на лівому і правому фланзі і по центру (на фронті). Атакуючі війська тут не підійдуть ні в якому разі, тільки втратите ще й армію, якщо захисників у вас недостатньо, то попросіть найближчих гравців про допомогу. Оборону зміцнити можна ровами, смолою і камінням.

Найприємніше це звичайно бути в ролі бравого завойовника і повертатися додому з награбованим добром, щоб скарбницю потім розпирало від золота. Для початку рекомендуємо попрактикуватися на грядках розбійників (AI), так як правило, вони не зможуть дати вам вагомий відсіч. Перед нападом, природно проводять шпигунство і розраховують свої сили і можливий розклад. Зауважте, поки ваша армія опиниться біля стін ворожого замку, туди прийде підкріплення, і ви опинитеся в незручній ситуації. У свою чергу у атакуючих є доповнення до своєї могутності, таке як: тарани, сходи, башту, катапульти.

Саме битва відбувається в автоматичному режимі, на виході ви отримаєте звіт про результат і таблиці з цифрами, про втрати своєї і ворожої армій, а також про взяті трофеї, якщо ви взяли гору над противником. В рядах своїх солдатів потрібно мати різні роди військ і піхоту і стрільців і кінноту, так як кожен тип юнітів буде ефективний тільки проти певних солдатів.

Юніти в грі Goodgame Empire

Всі юніти в грі діляться на дефферів і атакьорів, є універсальні юніти, але використання тільки їх мало ефективно. Завжди використовуйте юнітів за призначенням, атакуючі війська не зможуть витримати оборону і на оборот. У свою чергу солдати підрозділяються на дальній і ближній бій. Як ви можете бачити з списків нижче, розподіл дуже типове майже для будь-якої стратегії.

Оборонні

• Збройні городяни;
  • Списарі;
  • Лучник;
  • Солдат с луком;
  • Алебарди;
  • Англійский лучник.

Атакуючі

• Солдат з булавою;
  • Арбалетник;
  • Дворучний меч;
  • Мечник;
  • Важкий арбалетник.

Соціальна складова

Щодо цього пункту, то тут все просто без складнощів і примудростей. Першу ігрову тиждень новачків плекають і балують нагородами, що б гравця в цій милій анімованій грі не пустили на фарш. Тільки за вхід вас будуть винагороджувати подарунками, а всі перші місії націлені на багаторазове збільшення ресурсів зі старту і на ознайомлення з інтерфейсом і геймплеєм в загальному. Це все для того щоб новачок не закинув гру з самого початку, і не вважав за цей жанр дуже складним. Тобто новачкам всіляко допомагатимуть і шість днів на них ніхто не зможе напасти. А вони в свою чергу можуть побешкетувати, як їм заманеться. Як тільки ваша армія перестане бути купкою голодних селян, обов'язково потрібно як бравий король вступити в союз і в альянсі воювати проти інших правителів. Осторонь навіть при великому бажанні стояти не вийде, тому що поодинці проти альянсу не вистояти і це підштовхує активно кооперуватися з іншими гравцями.

Ррзноманітний геймплей
Донат не вирішує
Красива мальована графіка
Багато ютітов і споруд
Не зручний чат
Звуковий супровід нудний

Goodgame Empire показує всім як повинна виглядати по-справжньому крута браузерна стратегія. Адже приділено увагу кожній деталі, розробники постаралися на славу і заслужили всі свої нагороди і такий великий онлайн гравців на серверах. Широкі можливості як у військовій тактиці, так в економіці і дипломатичних взаєминах, зробили геймплей більш ніж різноманітним і фанат такого жанру явно не сумуватиме. Ще вона бере яскравістю, таку похмуру епоху як середньовіччя, спробуй ще зробити веселою і барвистою. Так, тут типовий мікс містобудівного сітібілдера з постійною здобиччю ресурсів і військової стратегії, на перший погляд все здасться простим і очевидним. Але, не тут-то було, ви будете оточені сусідами, одні запропонують торгувати, інші захочуть захопити або пограбувати ваші землі, а треті побачать в вас військового союзника. І в підсумку все зведеться до альянсів і об'єднанням, де тільки взаємодія між гравцями дозволить успішно грати.